Van olyan szülő, aki ellenőrzi a 16 éves vagy idősebb gyereke Facebookját?
14 a gyerek és még igen belelesek ...
hál istennem amit megbeszéltünk szabályokat betartja
remélem h ez így is marad ...
Erről azok a szülők tudnának sokat mesélni, akiknek a gyerekeiről a képek a myvip korszakban a pedomacin, most pedig a napiszaron landoltak. A tinik meg akarnak felelni a társaiknak és a húzóembereknek, márpedig ha a húzóember félmeztelen képeket rak ki magáról, vagy küldözget a társainak, akkor más is fog. Néha azok a tinik, akikről a szüleik azt hitték, minden rendben ment a nevelésükkel. A lázadó korszak ugye. Az, hogy megnézi a szülő azt, hogy a kiskorú gyerek milyen képeket rak ki magáról a netre, az nem ellenőrizgetés, hanem felelősségteljes viselkedés. Az is, hogy megmutatom neki a napiszart és az ott fellelhető díszpéldányokat, majd megkérdezem tőle, hogy szeretne -e ide kerülni, és valós veszélybe sodorni a jövőjét? Nem sok munkáltató alkalmaz olyan embert, akiről előkerülnek ilyen fotók és rontják a cég képét, nem is beszélve azokról a helyekről, ahol elvárt a példamutató magatartás. Aztán elvinném a munkaügyibe, hogy nézze meg, mi megy ott, szeretne -e ott kilincselni valami gyári melóért, mindezt csak azért, mert egy idióta képet tett fel a netre, vagy küldött magáról az aktuális szerelemnek, aki majd később örömmel él vissza vele.
Ez a minimum, amit ilyenkor meg kell tenni, ez nem ellenőrzés, ez nevelés.
Nekem anyám sose ellenőrizte a facebookomat, vagy bármi más netes oldalamat.
Mondjuk én nem is voltam bulizós, problémás gyerek.
Volt viszont egy barátnőm, akit felvettek a szülei fb-n, és folyton ellenőrizték is.
2 FB profilja volt. Egy amin a szülei is fent voltak és egy másik álnévvel, ahol letiltotta a szüleit és azt írt ki amit akart.
Tehát ha akarja, úgyis eltitkolja a dolgait.
Látom le lettem pontozva rendesen,csak mert elmondtam egy 17 éves hozáállását a dolgokhoz.
De azt azért megtanulhatná néhány szülő,hogy a gyereket nem lekorlátozni,eltiltani kell a dolgoktól,hanem megtanítani okosan használni...
Ha valakit rendesen nevelnek,akkor 17 éves korára már felnőtt,felelősségteljes ember lesz. Persze ha a szülő napi 12 órába melózik,a 10 éves gyerekre meg jut napi masfel óra,akkor nem a gyereket kell okolni a dolgokért..:DDD
Jah csak éppen 18 év alatt be sem regisztrálhatsz ha már a törvényeknél tartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!