Fizetett segítség igénybe vétele? Miért számít olyan nagy luxusnak?
Én lettem a családban a királylány,meg úrinő,mert felvetettem.
Előre leszögezném,hogy 12 év munkaviszonyom van illetve 2*1,5 évet voltam,vagyok gyeden,így tudom mi a munka,nem azt várom el,hogy kiszolgáljanak és lébecolhassak.
Tehát 1,5 éves a kicsi,szeptemberben megy bölcsibe,én pedig novemberben kéne,hogy munkába álljak,de nem tudok visszamenni a munkahelyemre,mert azt a munkát ilyen pici gyerek mellett nem lehet csinálni.Ezt már a baba vállalása előtt megbeszéltük a férjemmel.
Évek van egy "hobbim",amivel pénzt is keresek,úgy beszéltük meg,hogy ezzel szeretnék foglalkozni vállalkozóként.Mivel hobbi szinten már űzöm,így anyagi plusz ráfordítás nem sok lenne és rálátásom szerint életképes is az ötlet,így nem emiatt aggódik a család!(Mielőtt még valaki megkérdezné.)
Itt jön viszont a DE,hogy egyszerűen nincs időm a "felfuttatáson dolgozni" a 2 gyerek,házimunka és a nagybetűs élet mellett.
Felvetettem a férjemnek,hogy a szomszéd hölgy (akit vagy 15 éve ismerünk) vigyázna minden hétköznap a kicsire reggel 8-10 között 800Ft/óra!
Nem,nem,inkább vigyem le valamelyik mamának,majd ő vigyáz rá.A legközelebbi mamához levinni,hazajönnöm,értemenni,hazajönnünk minimum 1 óra és 800Ft benzinköltség.A távolabbi mamát meg sem említem.
Tehát ha leviszem az 800Ft és 3 óra "munka" összesen,
ha a szomszéd vigyáz rá az 1600Ft és 2 óra munka.
Amióta a család is meghallotta úgy reagálnak rá,hogy jó dolgomban nem tudom mit csinálni és sajnos a férjem is ellenzi.
Ez szerintetek is ekkora luxus?
A mamák nem akarnak itt vigyázni rá,évente ha 3-4 alkalommal feljönnek,én meg ezét pitizni 35 éves fejjel nem akarok.
Bőven állunk úgy anyagilag,hogy beleférjen és mivel benne vagyok,tudom,hogy már az 1. hónap se jönne ki veszteségesen.
Mit tanácsoltok?
Akik vettek igénybe fizetett segítséget,ők milyen módon beszélték meg vagy győzték meg a párjuk,férjük?
Nem számít luxusnak és azt kell igénybe venni, ami jobban megéri anyagilag és időben nektek. Az idő megfizethetetlen, mert abból van a legkevesebb mindenkinek.
"Melody évi 200.000-gy adómentes a saját dolgok eladása? jól tudom? "
Nyilván az a hobbija, hogy eladja a használt dolgokat... Egyébként 600e az a 200e.
Bébiszitterem nem volt, takarítónőm igen. Most is lenne, ha találnék (szintén nyugati országrész:-)). Sokat nem kellett győzködnöm a férjemet, annyit mondtam, hogy nekem megéri, utálok takarítani, ha nem nekem+neki kell megcsinálni (munkamegosztás van), akkor több időnk van a családra, egymásra, és jobb kedvem lesz. (Kb. 3-szor annyit keresek, mint ő, ez is segített.) A mamáknak meg sose volt beleszólásuk a családi ügyeinkbe, ezt a házasságunk legelején rövidre zártam.
Érvelj azzal, hogy a közeledben akarod tudni a gyereket, az otthoni, megszokott környezetében, ha a mama nem hajlandó odamenni hozzátok vigyázni rá (ami szíve joga), akkor nem tudsz mást tenni, mint hogy felfogadod a szomszéd nénit. Lehet, hogy jót tenne, ha mondjuk elutaznál pár napra egyedül, ráhagyva a férjedre a gyerekeket, hátha rájön, mit jelent naponta hurcibálni a mamához.
Nem akarok (ahogy más is írta)màrtír anya lenni,de nem akarok egy ilyen döntést sem a férjem ellenzésére meghozni.
Ugye neki jó,hogy én mindent meg tudok oldani és ő is inkàbb kigürizi a belét,mintsem aegítséget kérjen!
Miert lenne luxus? Teljesen normalis. Foleg manapsag, mikor annyi ember keres munkat, es alacsony a ber. Nekunk is van alkalmi segitonk, aki elviszi a gyerekeket bolcsodebe/ovodaba mikor koran kezdunk mindketten, vagy epp elhozza ha keson vegzunk, mi rossz van ebben? Ha nekunk jo, akinek fizetunk szinten jo, akkor mi a kerdes? Masra ugyan nem tartozik.
Takaritast illetoen meg ugy vagyunk vele, hogy este hazaerunk 6-7 korul, akkor meg van pont egy-ket orank jatszani a gyerekekkel veluk lenni stb, akkor alljunk neki takaritani, stb holtfaradtan melo utan? Vagy hagyjuk hetvegere es addig alljon hegyekben a mosnivalo meg a mosatlan meg a kosz?
Kosz, de nem, nekem ehhez semmi kedvem, es megertem ha a felesegemnek sincs, attol hogy no meg ugyanugy elfarad o is a munkaban.
32f
Nem luxus, ha a ráfordított ktg bőven visszajön a munkáddal. De ennyi meggyőzi a férjedet, ha ezt ide leírjuk?
A szemléletén ez nem fog változtatni. Ha a férjem ilyen lenne, biztos hogy hangsúlyoznám neki, hogy a viselkedése, az hogy "nem engedi" (eleve abszurd bármilyen tiltás egy normális házasságban), az kb. a más f.-val a csalánt tipikus esete, hisz NEM neki kell egyszerre két melót ellátnia otthon, hanem neked.
Az pedig hogy ilyen szinten izgatja, hogy mások (nagyszülők) mit gondolnak róla, gyerekes, éretlen viselkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!