Fizetett már valaki egy összegben gyerektartást?
Ha kifizetem egy összegben a gyerektartást, akkor az exem utána nem követelhet semmit? Elég, ha mi ketten megegyezünk vagy bíróságnak is jóvá kell hagynia?
Úgy gondolom, hogy mindketten jobban járnánk, ha 18 éves koráig kifizetném a gyereltartást előre, x összeget. Így ő is el tudná kezdeni újra az életét, és nekem sem kellene a későbbiekben ezzel törődnöm. Attól ugyanúgy foglalkoznék persze a gyerekemmel, mint eddig, és ugyanúgy vennék neki ajándékot, vagy amire szüksége van.
Ha valakinek volt már ezzel tapasztalata, szívesen várom a véleményét!
Köszönöm!
Vannak erre különféle megoldások, pl. tipikus, hogy a gyerek megkapja a ház felét gyerektartás címén.
Van előnye, de nem biztos, hogy jól jársz vele, pont azért mert utólag ugyanúgy kiadásokkal járna. Plusz a gyerektartás nem az exed új életének a megvalósítására jár, hanem a gyerek eltartására.
Hiába egyeztek meg most, mert az 18 év alatt rengeteget változik. Viszont nem attól függ a gyerektartás összege, hogy mennyibe kerül a fogszabályzó, hanem ezt a bíróság állapítja meg annak a hivatalos béréből, akinek fizetnie kell. Ha ez az apa, akkor az apa hivatalos bére kell hozzá.
Ha kettőtök között hivatalos szerv nélkül csináljátok, akkor azt a volt feleség még el is költheti saját célra és nem tudod felelősségre vonni. Szerintem az a legjobb megoldás, hogy bírósági végzésed legyen, azt fizesd a volt feleségnek, a többit a gyereknek add közvetlenül amire szüksége van.
Nincs gyerekem, de mindig olvasom, hogy milliókba kerül felnevelni egy gyereket. Ha ennek a felét ki tudod fizetni, tedd.
Mondjuk az sem mindegy, hogy hány éves a gyerek, ha 16, már nincs sok hátra, de ha 4, akkor igen.
Én úgy gondolom, hogy ha most kap x összeget, az biztosabb számára is. Nem az ex újrakezdésére jár persze a pénz, de úgy gobdolom, hogy a gyereknek is előnye származik belőle, pl. ha nem albérletben laknak majd. Valamint a havi pár tízezer forint szerintem gyorsabban elkopik, mint így.
Egyébként meg pénzügyből azt tanultam, hogy a mai pénz többet ér, mint a holnapi, éppen az infláció miatt.
18 éves kora után a lányomnak adnám a pénzt, ha tovább szeretne tanulni.
A lányom 4 éves, szóval nem kis összegről van szó, de számításaim szerint, és ha minden jól alakul, akkor ki tudom fizetni pár éven belül.
Igazából arra lennék kíváncsi, hogyha nem történik semmi rendkívüli a nevelésében, akkor megtámadható-e ez, és utána is kötelezhetnek további fizetésre? Sajnos az exem elég pénzéhes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!