Miért nem utalja a munkahely a gyerektartást? Követelhetem a cégtől egy összegben amit eddig nem fizettek ki számomra?
volt férjem új munkahelyén bejelentette, hogy a béréből vonják le a gyerektartást, jó magam is jeleztem feléjük a számlaszámom, és az igényem, de senki sem szólt, hogy az ex nem vitte be a bírósági papírt. sem neki, sem nekem. utalás hiányában ismét felhívtam őket, akkor jelezték a hiányt.
bár azóta sem utalnak, de többszöri telefonálgatásom után annyit mondtak, hogy hajtsam be a volt férjemen, amibe persze nem egyeztem bele. utána olyan ajánlatot tettek, hogy levonják a 40%ot(2 gyermek után), azon felül pedig 10%ot, amit ők eddig nem vontak le. Én viszont azt szeretném, hogy nekem fizessék ki egyben, és maguknak vonják részletekbe, hisz a gyerekeimet nem büntethetik ezzel. azt mondták, hogy előleget nem adnak, pedig ez nem előleg! és különben is, ha felmondanak neki közben? akkor megint buktunk?
Ebbe egyetlen cég sem mehet bele. A bér 50 %-ánál többet nem vonhatnak le senkitől. Nem csak szólni kellett volna a cégnek,mert csak bírósági végzés alapján vonhatnak a bérből bármit is.
Amikor szóltál a cégnek,akkor kellett volna a végzést odaadni nekik. Nem ők hibáztak,hanem ti.
Kedves 2. válaszoló.
A cég hibázott, ugyanis nekik úgy kéne utalni, hogy nekem a kisujjamat sem kéne felemelni. Van egy úgynevezett tartozásigazolás, amit pont az ilyen dolgokra találtak ki. de kérdezem én, ha az ex bejelenti kötelességét, miért nem mondták neki, hogy vigye be a papírt, és közben én meg voltam nyugtatva, hogy minden rendben? honnét tudtam volna, hogy mégsem?
Reklamáltam. és már a határozat is a kezükben van, de azóta sem utalnak.
elvileg a munkáltató a le nem vont gyerektartás összeg erejéig kezesként felel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!