Volt már vitátok családon belül pénz, ki nem fizetett munka, stb. miatt?
Mi lett a vége? A férjem az öcsémnek megcsinált egy munkát, aki nem akar fizetni, ill. "majd ha haszna lesz belőle." A dologhoz azonban nem ért, bevétel eddig semmi, tanácsot nem fogad el, pedig van nekünk sok. A férjemnek kéne a pénz, de a tesóm teljesen felháborodott, azt taglalta neki, hogy ő mennyit segített nekem (!) már élete során, és ő sem nyújtotta be ezért a számlát. (Pl. éjszaka kocsival hazavitt - akkor még nem ismertem a férjemet.) Nem érti meg, hogy ez nem tartozik ide, hanem amit ígért, ki kellene fizetni. Ráadásul mindent a férjem csinált, másoknak a pénzkifizetést is - ő meg nem kapja meg. Tudom, ez onnan ered, hogy a családon belül nem szokás pénzt elvárni nálunk, meg elfogadni, pláne nem emlékeztetni rá.
De én ezzel nem értek egyet. Pont a hozzánk közel állókkal nem kéne kiszúrni. (Segítség: tesóm rendezvényt "szervez", de ehhez minden munkát a férjem végzett. Kivéve a reklámozást, de arra is van csomó ötletünk. Mivel senki nem reklámoz, az ötleteinket meg sem hallja a tesóm, ezért nincsenek jelentkezők! Ezt meg úgy állítja be, mintha a férjem hibája volna: aki honlapot hozott létre és működtet, fordított, grafikát készített, plakátot készített, stb.) A legrosszabb, hogy a tesóm totál beleéli magát, hogy mi (mondta is) "morálisan nem egy szinten állunk."
Először is a honlapot beszüntetném (mivel az öcséd nem fizetett érte, az jelenleg a férjed tulajdona). Utána majd vakarózhat az öcséd a morális szintjei között...
Azért durva, nem fizet az elvégzett munkáért, és még ő emlegeti a moralitást? Amit a férjed megcsinált, alsó hangon több százezer Ft lett volna bármelyik "idegen" webdesignernél/grafikusnál/fordítóirodánál.
Ez a munka pénzbe került nektek?
Mert ha nem, a férjed csak a szabadidejét áldozta fel és adta a szaktudását, akkor én biztosan nem várnék pénzt ezért.
Úgy gondoljuk, ahogy a 2. válaszoló. Mikor azt mondta a férjem, hogy mi lenne, ha azt mondaná: ha nem kapja meg a pénzt 2 napon belül, felfüggeszti a honlapot, akkor az öcsém zsarolónak nevezte. (3 hónapja dolgozik neki a férjem.) Egyébként a párom nagyon segítőkész, sokat segített a családtagjaimnak is, de jelenleg ebben megegyeztek, eltel 3 hónap, és a tesóm nem fizet. (Kérdeztem a férjemet, ingyen megcsinálta volna-e a munkát, rövid gondolkodás után azt mondta, ha a tesóm nem lett volna vele ilyen lekezelő, talán igen. De ez csak elmélet, mert gyakorlatban megegyeztek a pénzben. Adósságaink vannak, amire a tesóm azt mondta, nem tehet róla. Mondtam neki, arról nem, de arról igen, hogy nem fizetett, és számítottunk a pénzre. Ezek után felszólította a férjemet, hogy kérjen bocsánatot miattam (!).)
A férjem éjszakába nyúlóan dolgozott, mindent megtett, amit kért. Most kapott felkérést 3 másik honlapra, mondtam, váljon meg a tesómtól, és dolgozzon olyan helyen, ahol fizetnek érte.
Félreértés ne essék, rengeteget segítünk egymásnak a családban, de az öcsémtől 2 éve semmit nem kérek és fogadok el, pont mert nagyon számon tartja.
3-as, igen, illik segíteni, de azért nem mindegy, hogy segítség gyanánt a füvet nyírod-e le a kertben, vagy elvégzel egy (igazából több), százezreket érő munkát. ... és akkor még nem is említettem, hogy eleve fizetős munkáról szólt a megállapodásuk.
A család-kártyát kijátszani úgy, hogy közben a másiknak, aki megcsinálja, amit kérsz, komoly anyagi kárt okozol, pofátlanság.
Én odaadnám az összes adminjogot a tesomnak. Nyelnék egy nagyot a bebukott pénzen, és valóban soha többet nem közösködnék a tesommal.
Nálunk amúgy mindig előre tisztázzuk a vmi meló van hogy kire mi hárul és még sose volt ilyen így. Mindig tartottuk a szavunk.
Férjem családja kb mint tesod. Nekik meg mindenre nemet mondunk barmivel jönnek. Megfizettuk anno a tanulopenzt.
9-es, gondolom, sejtelmed sincs arról, hogy a honlaphoz a tárhelyet sehol nem adják ingyen, plusz ha jó minőségű képeket tesz rá, azért is fizetni kell...
De úgy tűnik, te is olyan lehetsz, mint a kérdező öccse...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!