Volt már vitátok családon belül pénz, ki nem fizetett munka, stb. miatt?
Mi lett a vége? A férjem az öcsémnek megcsinált egy munkát, aki nem akar fizetni, ill. "majd ha haszna lesz belőle." A dologhoz azonban nem ért, bevétel eddig semmi, tanácsot nem fogad el, pedig van nekünk sok. A férjemnek kéne a pénz, de a tesóm teljesen felháborodott, azt taglalta neki, hogy ő mennyit segített nekem (!) már élete során, és ő sem nyújtotta be ezért a számlát. (Pl. éjszaka kocsival hazavitt - akkor még nem ismertem a férjemet.) Nem érti meg, hogy ez nem tartozik ide, hanem amit ígért, ki kellene fizetni. Ráadásul mindent a férjem csinált, másoknak a pénzkifizetést is - ő meg nem kapja meg. Tudom, ez onnan ered, hogy a családon belül nem szokás pénzt elvárni nálunk, meg elfogadni, pláne nem emlékeztetni rá.
De én ezzel nem értek egyet. Pont a hozzánk közel állókkal nem kéne kiszúrni. (Segítség: tesóm rendezvényt "szervez", de ehhez minden munkát a férjem végzett. Kivéve a reklámozást, de arra is van csomó ötletünk. Mivel senki nem reklámoz, az ötleteinket meg sem hallja a tesóm, ezért nincsenek jelentkezők! Ezt meg úgy állítja be, mintha a férjem hibája volna: aki honlapot hozott létre és működtet, fordított, grafikát készített, plakátot készített, stb.) A legrosszabb, hogy a tesóm totál beleéli magát, hogy mi (mondta is) "morálisan nem egy szinten állunk."
Nem is tudom, 13-as, az enyémet évente fizetem, lehet, hogy a kérdező férje is ilyen rendszerű fizetést választott.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy palira vette a sógora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!