Mit reagálnál, ha valaki megütné a gyerekedet? Túlreagáltam, vagy jobb ez így?
Van egy 4 éves és egy 6 éves fiunk, valamint egy 3 hetes kislányunk.
Szombaton anyukáméknál voltunk, a nagyfiammal és a lányunkkal, tesómmal elmentem sétálni, a 4 éves maradni akart ott, anyukám a laptopon tett be neki valami mesét.
Megyünk vissza, nagy sírást hallok az emeletről, de azt a fajtát, mikor tudom, hogy nem hiszti, hanem valami gond van. Megyek fel, mint kiderült, a nevelőapám felpofozta, de úgy, hogy még később is látszott az arcán a keze nyoma.
Kiderült, hogy azért, mert 5 perc után elvette a gyerek elől a laptopot, mert "nem tud rá vigyázni", aki ezután, miközben anya férje olvasott valamit, lecsapta a tetejét az asztal másik oldaláról.
A férje amúgy is elég idegbeteg, régen is tőle zengett a ház folyamatosan, de tettlegességig sosem fajult a dolog.
Anyukámmal nagyon összevesztem és kijöttek belőlem a kamaszkorom sérelmei, hogy ezerszer a pasit választotta helyettem/helyettünk már akkor is és legalább most kiállhatna az unokája mellett (közben a férje szidta a négyéves gyereket ordítva, hogy mekkora k*csö*, pedig 2 egyetemet végzett ember...). Mondta, hogy a férje nem ilyen, csak most feszült, de majd lenyugszik és úgy fog tenni, mintha mi sem történt volna, nem kell ebből ekkora balhét csinálni. Szóval még mi örüljünk, hogy a nevelőapám nem haragszik ránk, kb. ezt akarta kihozni ebből.
Összepakoltam, eljöttünk a gyerekekkel és mondtam, hogy egy ideig szerintem jobb, ha nem is találkozunk.
Anyáé.
De a pasinak mindegy, mert világ életében kihasználta anyát.
Anyád meg hagyta, hogy kihasználják - sajnos.
Mondjuk az elég meredek, hogy még az unokájáért sem áll ki.
A további látogatásokat kétszer gondold meg.
Á, az 58%-os csak trollkodik... Jön vele szembe a forgalom, de mindenki h#lye, csak ő nem :) "Amúgy is gyűlölöm őket" Nini, a kulcsmondat, nincs mit mondani neki, hát ezek a mai átok-fajzat kölykök. :)
Kérdező, a helyedben én is kiakadtam volna, semmi joga megfenyíteni szerencsétlen csöppséget. Mennék látleletet vetetni. Egy 20kilós gyerekkel könnyű keménykedni. :)
hát én simán elverem az unokahúgaim fenekét, ha megérdemlik
de nem az én hülyeségem miatt, telefonomon szoktak játszani, felügyelettel, egyrészt, mert nem akarom, hogy elrontsák a telefont, másrészt nem akarom, hogy esetleg olyan oldalra lyukadjanak ki vele a neten, ami nem nekik való
Nekem az ANYÁM - még csak nem is egy nevelőapa - pofozta fel ok nélkül a fiamat (láttam a szitut). Én közöltem vele, h a következő után én fogom visszaadni neki.
Megsértődött.
Nem, nem reagáltad túl. Egyébként én sem értem, h miért hagytad ott vele a gyereket, ha tudod, h milyen.
Nem reagáltad túl . Egy 4 éves gyerektől nem lehet elvárni,hogy vigyázzon a drága holmikra ,ezért van ott a felnőtt,hogy felügyeljen ..
Nekem is törte már szét gyerek a telefonom, véletlenül,úsztatták meg klótyóban stb . Az én hibám ,ez alap,mert elérhető helyen hagytam ,holott tudtam,hogy nem megbízható ilyen szempontból egy ovódás gyerek .
Az anyám férje meg semmilyen okkal nem ütheti meg a gyerekem ,és kész . Az én anyám adott már pofont a tetsvérem gyerekének aki egy pokolfajzat ,de akkor 10 éves volt és amig anyám kiment a konyhába megkínozta a macskát :( Úgyhogy van olyan eset,amikor bőőven megérdemli egy gyerek apofont,de még a verést is. Ez viszont nagyon ritka ..és nem 4 évesen
Bocs, ha későn válaszolok, látom, márciusi a kérdés.
Én nem egy ideig, hanem soha nem találkoznék velük, ha nem kérnek bocsánatot, a pótpapa személyesen - ez a minimum.
A nagy helyzet az, hogy oké, a 4 éves valszeg "készakarva" csapta le a laptop tetejét. De ez azért van, mert a nagyi berakta neki a mesét, ami azt jelenti, hogy ő megengedte neki. Erre az ideigbeteg pótpapi elveszi tőle. Gyerek érzi, hogy nem igazságos, de egy 4évestől hogy várjuk el, hogy meg tudja indokolni azt egy felnőttnek, hogy nem igazságos, amit tett, nagyi megígérte, te nem teheted ezt. Így tudta kifejezni azt, hogy a pótpapi bunkó volt.
És hogy ezek után az legyen a rakció, hogy teli kézből pofonvágom a gyereket... hát én csak durvább "bűnöknél" látnám ezt opciónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!