Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy hívjam fel a figyelmét a...

Hogy hívjam fel a figyelmét a nevelési hibákra?

Figyelt kérdés

Párommal fél éve vagyunk együtt, van egy 6 éves kislánya. Mikor az anyja beszél a kicsihez az oda se figyel, csak bámulja a tv-ben a cartoon network-ot, hozzáteszem a kislány szinte mindig ezt akarja csinálni...

Mikor beszél hozzá az anyukája direkt nem figyel oda, csak ha már ordít.. Akkor is kineveti az anyukáját...

Mindig azzal fenyegeti, ha nem csinál meg valamit, hogy kikapcsolja a tv-t, meg, hogy holnap nem fogsz tv-t nézni, de persze, hogy a gyerek már oda sem figyel, mert sosincs betartva... Ha ezt így elmondom a páromnak, akkor meg csak kinevet...

2016. márc. 3. 11:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne így :)

Hanem ahogy az egyik válaszoló is mondta: csinálj vele programokat. Egy 6 évessel elég sok dolgot lehet csinálni, az én gyerekem is ennyi. És nálunk is előfordul, hogy sok a tv, ha sokat kell dolgoznom, vagy lebetegszem, vagy a gyerek beteg. És olyankor kezelhetetlenebb is. Ha napokig nem néz tv-t, egy jólnevelt gyermek.

A programokról:

-imádják a játszóterezést. Órákig is akár.

- állatkert, igaz, ez csak évente 1-2 alkalommal az ára miatt, illetve csak így izgalmas.

- nyáron a stranddal nem tud betelni, ha mindennap mennénk, is kevés lenne :D de most is lehet vinni uszodába

- könyvtár: havonta kétszer járunk, akár egy órát is elválogat, és rengeteg tévében szereplő mese létezik könyv formában is

- játszóház, ott aztán levezetheti a felesleges energiákat

- erdőjárás: itt lehet megtanítani a fafajtákra, növényfélékre, az ott élő állatokra, ebben a korban még nagyon fogékonyak a tudásra

- ha van kert, akkor lehet együtt veteményezni, és láthatja, hogy az általa elvetett magból növény fejlődik

Egyébként meg persze, hogy mindig tévézni akar, ha nem látott még mást :( Lehet a párodnak nem jutott eddig elég idő rá, de most már te is ott vagy nekik, így ki tudod venni a részed. :) Ha minden délután 1-2 órát tudnál a kislánnyal foglalkozni, már annak meg lenne az eredménye, hidd el, ha ráérez az ízére, nem akar majd többé tévézni. Ráadásul jön a jóidő, sokkal több a lehetőség.

2016. márc. 3. 12:52
 12/23 anonim válasza:
Szegény gyerek.
2016. márc. 3. 13:16
 13/23 anonim ***** válasza:
Majd kinövi.
2016. márc. 3. 13:17
 14/23 anonim ***** válasza:
Végigolvastam a kommentjeidet is és nem értem, hogy hol kezdődik a te problémád. Onnantól kezdve, hogy te "leszarod" (ezt te írtad) nincsen probléma. Miért akarod a párod figyelmét felhívni a "nevelési hibákra", ha leszarod az egészet. Csak úgy, hogy legyen min esetleg veszekedni? Ha komolyan gondolod ezt a családot, a kislány a tied is lesz, te leszel a nevelőapja, neked is kell őt nevelni, ezt egy közös háztartásban, családban már nem lehet szétválasztani, hogy ki neveli a gyereket. A gyerek azért nézi egész nap a tv-t, mert erre lett nevelve és valószínűleg már 1 éves korában oda volt rakva a tv elé, hogy ne legyen láb alatt. Sokan nevelik így a gyereküket, ha neked ez nem tetszik, akkor tegyél ellene, beszéld meg a pároddal, hogy szerinted ez nem helyes és találjátok ki a megfelelő elveket a gyereknevelésben és a többi dologban is, igazából ezt minden ember így csinálja. Csak egy tippet tudok adni, mondjuk foglalkozzatok a kislánnyal és csináljatok vele programokat, nagy valószínűséggel nem fog tiltakozni.
2016. márc. 3. 13:41
 15/23 A kérdező kommentje:
Nem azt szarom le amit te értettél... Hanem számomra ez nem konfliktus forrás.
2016. márc. 3. 13:53
 16/23 anonim ***** válasza:

Hát, én először is kiiktatnám a csatornahelyek közül a Cartoon Network-öt, a távirányítót pedig elzárnám. (Csatornát beállítani remélhetőleg csak azzal lehet.)

A következő az lenne, hogy elkezdenék beszélgetni a kislánnyal IS, keresnék közös programokat, játékot vele, stb de mindenképpen kommunikálnék valahogy. Tévé kikapcs, (ebben nem várjuk meg Anyucit), melléülsz, beszélgetsz.

Ha kell, szakember is tudna ebben támogatást adni.

Az anyjával IS alaposan elbeszélgetnék, hogy mennyire is akar jót a kislányának. Márpedig ez a béna csatorna ha olyan már a gyereknek, mint a drog, akkor az NEM JÓ neki. Akar anyuci egy rendes, szerető ép családot, élhető hétköznapokkal, ahol a gyerek elfogadja az "új apukáját"? Akkor segítsen segíteni.

Ha nem, akkor jobb ha ez most derült ki, de ebben nem kell részt venned, aztán végig nézned, hogy a lány felfedezi az "igazi" drogokat is, és kodependens anyuci a szegény áldozat, akit a lánya nem tisztel, 10 év múlva rá se néz, semmit nem tanul, stb. Mondd meg neki, hogy ebben nem tudsz és nem akarsz segíteni.

2016. márc. 3. 14:06
 17/23 anonim ***** válasza:
A távirányítós trükköt meg is csináltam, igaz hogy én a anyukámmal. :D Szegény éjjel-nappal a bugyuta kibeszélősókat meg kamerás házakat bámulta. Akkor lett elegem, amikor ez volt a rendes szokása az én lakásomban is, amikor nagy néha eljött hozzám. Az ő esetében úgy volt, hogy az összes ilyen felnőttbutító csatornát állítottam el, minden csatornahelyen mese volt (például a Cartoon Network) :D :D :D a távirányítót meg "sajnos elrontottam" :D
2016. márc. 3. 14:10
 18/23 anonim ***** válasza:

Ahol csak egy gyerek van ráadásul itt el is váltak, az Anyuka erősen hajlamos lesz túlkompenzálni valamint erősen elfogult a gyerekével szemben.

Én a tv-t is "elrontanám" ( csodát tesz, saját tapasztalat!).

A másik hogy én is úgy voltam vele, hogy a gyerekeimet ne nevelje más majd én rászólok....aztán egyszer volt egy szitu amikor a párom (nem a biológiai Apjuk), rászólt vmiért ebédkor mert hisztizett a fiam. Tök igaza volt amúgy a páromnak, határzottan elmondta a gyereknek és sem én nem vettem rossz néven se a gyerekem :-)

Igaz nálunk sok a közös program és játék, Neked is ezt ajánlom ha egy család akartok lenni.

2016. márc. 3. 14:28
 19/23 A kérdező kommentje:
amúgy nem elváltak, hanem egy motorbalesetben meghalt a kicsi 2 éves korában.
2016. márc. 3. 14:36
 20/23 anonim ***** válasza:
Ott kezdeném, hogy amikor én beszélek hozzá, akkor rám figyeljen. Nem fenyegetőznék, ha továbbra is a tévét bámulja, hanem egyszerűen kikapcsolnám. Az egyéb, nekem nem tetsző dolgokon is úgy segítenék, hogy helyette az csinálom, ami szerintem helyes és célra vezető. A párod így láthatja, hogyan is működik a dolog.
2016. márc. 3. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!