Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek igaza van anyukámn...

Szerintetek igaza van anyukámnak, hogy nem akar nekem adni zsebpénzt?

Figyelt kérdés
Dolgozok egy kicsit suli mellett, és kapok 15 000 Ft-ot havonta, amit mindig az ő számlájára utalnak. Én csak néha szoktam kérni pénzt, mert tudom, hogy alig ad. Mindig veszekedésbe fullad minden, amikor pénzt kérek. Pedig igazán nem nagy összeg, én már havi 5-6 ezerrel elégedett lennék, de örülök, ha 1-2-t kapok. Szerintetek ez így igazságos? Olyanokkal érvelnek, hogy kell venni nekem bérletet, kaját, meg azzal, hogy 2 éve vettek nekem egy telefont 70 ezerért. Amúgy anyagilag átlagos szinten állunk. Nem éhezünk, de nem is dőzsölünk.

2016. márc. 2. 14:30
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
34%
Én nyáron akarok menni diákmunkára amibe a szüleim 100%-osan belementek,sőt anyum azt mondta,ha 20.000-ot fogok kapni fizetést egy hónapra /mert ugye jól fizető munkára megyek,amit már ki is néztünk/ akkor még akkor sem fog elvenni belőle egy kopeket sem.Had gyűjtsem magamnak, hogy tudjak venni amit akarok. Szóval nagyon igazságtalan..
2016. márc. 2. 15:37
 22/50 anonim válasza:
20%

Hello :)

Igazán át lehet érezni a helyzeted. Evvel kapcsolatban az lenne a hasznos ,ha egy ideig nem kérnél pénzt ,és utána maguktól fognak adni ,amikor kérsz . A kérdést elolvasva igenis neked van igazad ,mert Te dolgozol érte :) Prróbáld ki a tanácsom,kérlek :) Később majd még nyugodtan írj rám ,hogy hogy alakult ,és próbálok minél több mindenben segítségerde lenni :)

Köszönöm

2016. márc. 2. 15:37
 23/50 A kérdező kommentje:
Oké, megpróbálom :)
2016. márc. 2. 15:41
 24/50 anonim ***** válasza:
100%
Most szülőként mondok egy nyilván nem népszerűt! Ha a saját munkáddal keresett pénzhez nem juthatsz hozzá, nem hogy egészben, de még részben sem, akkor ne dolgozz! Vérlázító, komolyan! Ezek szerint belekalkulálják a költségvetésbe a gyrekük tanulás melllett összeszedett forintjait? Na ne! Nem óvodásokról van szó, 16 felett lehet dolgozni, nyilván el tudja dönteni a gyrek mire akarja/fogja költeni és nem is szólhatok ebbe bele, amíg nem crystal meth-re szánja. Elmúltál 18? Nyiss számlát. Nem kell a beleegyezésük, bár konflinktussal jár az biztos. Ha ez alatt vagy, akkor meg hagyd a fenébe. Ha rákérdeznek miért nem dolgozol, kerek perec mondd meg, hogy most olyan szakaszban vagy, hogy úgy érzed a tanulás rovására menne. Ilyen érvvel épkézláb, normális szülő nem vitatkozik. Ha mégis, akkor bekkeld ki még egy kicsit és tipli mihamarabb otthonról, nem normális aki a gyerekével ilyen módon viselkedik az hótziher!
2016. márc. 2. 15:53
 25/50 anonim ***** válasza:
100%
Én ha a helyedben lennék és így szépen eltenné anyám a saját keresetem, amiből jó ha kapok 1-2 ezret. Ez mi? Ki is lépnék inkább biztos nem hagynám. Én is fogok diákmunkázni és szeretnék majd otthonra is adni de önszántamból nem így, hogy ő gazdálkodik az én pénzemmel... Pff
2016. márc. 2. 16:14
 26/50 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg miért dolgozol, ha elveszik a pénzed... minimum 16 évesen lehetne annyi eszed, hogy nem dolgozol ingyen.

Mivel számlát nem fogsz tudni nyitni a szüleid nélkül 18 éves korodig, kérdezd meg a munkahelyed, hogy van-e más lehetőség a kifizetésre. (gondolom azért nem borítékban adják, hogy maradjon nyoma a kifizetésnek)

Szüleidnek pedig csak gratulálni tudok a remek példához, amit mutatnak neked. Pontosan így lehet megalapozni, hogy egy gyerek rácsapja az ajtót a szüleire, amikor már ők lesznek a kiszolgáltatottabbak.

2016. márc. 2. 16:26
 27/50 A kérdező kommentje:
16 vagyok. Szerettem volna saját bankszámlát nyitni, de ők nem engedték. Azt mondták az elején, hogy majd mindig odaadják készpénzben a keresetemet, és én naivan beleegyeztem. Ha felmondanám, akkor meg azzal fenyegetnek, hogy nem lesz bérletem (5 km-re járok iskolába). Az akár havi 2 ezer forintom is számít azért valamit.
2016. márc. 2. 16:46
 28/50 anonim ***** válasza:
100%
Eleve gáz, hogy nem a saját számlára kapod a pénzed, és még oda sem adja..
2016. márc. 2. 16:47
 29/50 anonim ***** válasza:
48%
Az a gond, hogyha otthagyja a munkahelyét, akkor mihaszna ingyenélő semmirekellőnek fogják a kérdezőt titulálni. Sajnos ebből te sehogyan sem jöhetsz ki jól.
 30/50 anonim ***** válasza:
100%

Várj, jól értem? Te most nem zsebpénzt nem kapsz, hanem a saját fizetésedből egy részt?

Azért ez durva!

Megmondanám a helyedben, hogy vagy nyittok egy számlát neked, és magad osztod be, vagy nem dolgozol tovább. Jónapot!

Ajánlj fel egy részt belőle a költségeidbe, amit jónak látsz...

1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!