Anyák! Mit reagálnátok, ha a lányotok azt mondaná, hogy sohasem volt még boldog az életében-25 év alatt?
Nem csak párkapcsolati szempontból, mindenhogy: főképp gyerekkor, mostani felnőtt élet, tehát a teljes egész.
Mit mondanátok? Mit reagálnátok?
A második pontosan megadta a választ amit én magam is mondtam volna.
Mégis, hogy kéne reagálni? Nem a szülők dolga, hogy a gyerekük felnőtt korára hogy alakítja az életét. Elhiheted, hogy senki ölébe nem pottyan a boldogság kulcsa, csak vannak akik tesznek érte.
Megjegyzem az én 17 éves lányom tavaly jött hozzám, hogy ő milyen boldogtalan, magányos. Erre én csak egy dolgot tettem. Megkértem, hogy kövessen. Kimentünk a szobájából, kimentünk a lakásból, és kint voltunk az utcán. Majd közöltem, hogy a boldogságot sosem fogja megtalálni, ha egész nap a szobájában duzzog, nyafog. Hiába jön azzal, hogy de a suli stb.. nem csak az iskola van. Én rábeszéltem, hogy próbálja megtalálni azt a hobbit amit szeretni is fog. Már ki fog a világ tárulni elé.
Na azóta a lányom eljár konditerembe, teniszezni, és bár nincs kutyája, de egy barátjával együtt kutyát sétáltat. Ma már vannak barátai, sőt a szerelem is rátalált. Tessék tenni a boldogságért.
Azt mondanám, hogy menjen ki kapálni, vagy szedjen hangyát.
Mióta az anyák dolga boldoggá tenni a 25 éves felnőtt lányukat???
Azért nem mindegy, hogy ez a mondat milyen kontextusban hangzott el, milyen a szülő-gyerek kapcsolat, nyilván nem ok nélkül mondja, amit mond.
Ezzel persze nem azt mondom, hogy az anyuka a hibás, de ezt két mondatból nem lehet megállapítani.
Simán vannak olyan szülők (anyák is, apák is), akik pokollá teszik a gyerekük életét, szóval minden lehet.
A #2-vel értek egyet én is.
Nem más a lányka, mint drámakirálynő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!