Szerintetek baj ha egy 13 éves ilyen formában győzi meg a szülőt?
Tegyük fel,hogy van egy 13 éves aki szeretne valamit,de a szülei ellenzik.Tegyük fel,hogy a szülő fél attól hogy a gyerekét kiközösítik.Ha a gyerek ezt a félelmet amitől a szülő fél és ő is,túljátszva használja megyőzéshez.
Akkor az baj a gyerekre nézve?
Az is kérdés, miért ellenzik. Lehet reális elvi oka: veszélyes, káros, ostobaság. Lehet anyagi: túl drága, ugyanolyan, de olcsóbb márka is megállja a helyét (pl. telefon, ruha esetében). Az is lehet, hogy csak túlféltik, ez is előfordul, és indokolatlanul tiltanak valamit.
Mindenesetre szerintem aljas módszer, én nagyon szomorú lennék, ha ilyennel lebukna a gyerekem előttem. Akármi is az, a szüleid bizalmához nem mérhető, ebben biztos vagyok. Három év múlva mehetsz diákmunkázni, és megveheted magadnak, amire vágysz. :)
Ezzel én is próbálkoztam. Még mindenféle manipulációval. Hisztivel...
Ha anyukának 100felett van az IQja, észre fogja venni a manipulációt. Lehet nem elsőre.
Én harmadik gyerek vagyok, a tesóim ellőttek minden ilyen piszkos trükköt.
A lányom is próbálkozik, öt évesen olyanokat nyomat, hogy ha nemet mondok, fancsali képpel kijelenti: engem senki se szeret!
Na ez az amikor már csak azért se kapja meg.
A gyerekek igazi kis szörnyecskék tudnak lenni. :D
Aki bedől nekik, magára vessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!