Törvényes képviselőként (anya) kaphatok azért büntetést, ha a gyerekeim többet vannak a volt férjemmel mint velem?
Nem mindig, de vannak olyan hetek.
Végrehajtást kértem a gyerektartásra, mert hónapok óta kevesebbet fizetett és most fellebbez ellene és bíróságra megy.
csakhogy nincs joga veszély valószínűsítése után kapcsolattartást megvonni.
ha tényleg veszélyt érez joga van sürgősséggel megállapítani a kapcsolattartás bírósági megvonását, pl. az említett okokra hivatkozva.
aminek a bíróság vagy helyt ad, vagy elutasítja.
rágalmazástól itt nem kell tartani, mert az apa nem tudja majd bizonyítani, hogy többet fizetett, a nő viszont fel tudja mutatni a kevesebb összegről szóló számlát
Ezek szerint lemaradtam pár "hasznos" válaszról.
Heti 1 nap az előírás, vasárnap reggeltől estig.
Ilyen szinte sosem volt, mert többnyire ott is aludtak előző nap + vasárnap.
A kapcsolattartás megvonás valóban nem helyes és szomorú, hogy van aki ilyen tanácsot akart adni.
"ezzel az apa veszélyezteti a gyerekek megélhetését, hogy nem küldi el a BÍRÓSÁG által meghatározott összeget az anyának, tehát az anya joggal tarthat attól, hogy a gyerekeket az apa saját magánál is veszélyeteti"
??? ha valakinél ott vannak a gyerekei, és nem fizet efölött még egy halom pénzt az exnek, az veszélyeztetés? én is csesznék fizetni arra az időpontra, amikor nálam vannak, a nő helyében meg nem lenne pofám elkérni.
láthatást nincs joga akadályozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!