Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Költözhetek apukámhoz? Többi lent

Költözhetek apukámhoz? Többi lent

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak 9 éves koromban. Most vagyok 12, és már elegem van anyámból.

Mindig én vagyok alusta, a hűtlen, mert, hogy az öcsém mennyivel jobb nálam. Mindig azt halgatom, hogy apám mekkora egy sz**** meg minden. Engem ez nem érdekelt, meg is mondtam neki, már öcsém hallgatja a h@lyeségeit, és ezért én vagyok az agyagedény. Tavaly és idén félévkor is irodalomból hármas lettem, erre én vagyok a béna. A többi jegyem 4-es, 5-ös volt, és én vagyok az amolyan mintagyerek féle a suliba, mert csöndbe maradok órán, erre az orrom alá dörgöli, hogy mertem ilyen béna jegyekkel hazaállítani. Ellentétbe öcsémmel, mert ő a f*********k Elsős korába igazgatói intővel kezdte az évet, aztán majdnem, hogy még büszke volt rá. Most harmadikos, a magatartása nem javult, állandóan a gép előtt lóg, és amikor szóvá teszik, hogy miért olvasok annyit, (ráadásul, hát... nem túl barátságosan), akkor én meg hogy mertem megkérdezni, hogy az öcsém miért gépezik annyit. Jó, lehet hogy nem kellett volna, de... Szóval én vagyok az agyagedény nagytestvér, aki szegény kis öcsikét bántja. Félivit hazavittük, én le lettem ordítva, hogy hogy lett az a hármas, öcsémnek összesen 3db 5-öse volt, a többi négyes, egy hármas kivételével, környezetből, és nem is akarta megmutatni, hanem dugdosta, és meg lett dicsérve, hogy nem lett rosszabb... és én miért nem? Volt még csomó hasonló, de nem írom le mindet. Szóval az a lényeg, hogy engem mindig az unokatesómhoz mérnek, meg minden, de ő kitűnő, és ezért sz@r vagyok hozzá képest. Öcsémet meg nem méri senkihez.

Csak babusgatja, meg minden, de istenem, 9 éves! Engem már öt évesen le se szart, jól el volt öcsémmel. Mindent megengedett neki, és jelenleg meg is enged, de már nem érdekel. Több év gyötrés után ez hirtelen kijött belőlem, és kész. Totál deppi lettem...

Nyáron ott voltam apukáméknál, és hirtelen kijött belőlem az egész ami fölhalmozodott bennem. Sírtam vagy három óra hosszát, és elmeséltem neki mindent. Szóval, az életnézetemről már összesen három ember tudott.

Amikor a szüleim elváltak mi elköltöztünk, és új suliba kerültem, ahol nem bíztam meg senkiben, és az életemből csak felszínes foltokat tudtak meg. Aztán úgy- ahogy egy idő után megbíztam pár lányban, és ők már egy jóval nagyobb képet kaptak az életemről. Elvoltam velünk velük egy darabig, de aztán valahogy széthullottunk. Az a lány, akiben totál megbíztam, emo lett, meg minden, nem állt olyan közel hozzám, így senkinek sem tudtam elmondani semmit.

Aztán egy idő után pár lány összeállt, és hirtelen én lettem az, akivel lógni akartak. Jó, elvoltunk egy darabig, aztán amikor már azt hittem, hogy megbízhatok bennük, elmondtam nekik egy titkomat, erre másnapra, már nem is az volt, hanem tök más, mint mondtam, és a egész osztály rajtam röhögött. Utána nem volt semmi, csak éltem az életem.

Elkezdtem zenét halgatni, jót is tett, aztán egyszer az ujjammal doboltam az asztalon a ritmusát, mire valaki megjegyezte, hogy ez az a depis szám. Szóval minden dalra odafigyeltem, hogy miről szól, és rájöttem, hogy nagyon depis számokat halgatok. ;(

Nagyon sok minden miatt gyűlöltem meg anyámat, és apukám felajánlotta azt a lehetőséget, hogy odaköltözhetek hozzájuk.

Ezzel nem is lenne baj, ha nem 130km- re laknának. Egyrészt baromira örülnék neki, másrészt meg a régi barátaimmal, is nagyon-nagyon ritkán találkozom, de a mamámékat se hagynám itt szívesen. Szóval, még ha költöznék is, anyám nem akarná, annak ellenére, hogy utál. Szóval, az igazi kérdésem az lenne, hogy 12 évesen eldönthetem, hogy oda költözhetek- e és ha igen/nem miért? Ja és ha bíróságig fajulna a dolog?

2016. febr. 22. 02:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
Apukádnak bíróságon kell kérvényeznie a gyermekelhelyezés megváltoztatásást, ahol figyelembe veszik a te kérésedet is.
2016. febr. 22. 03:13
 2/11 anonim ***** válasza:
95%

12 évesen még nem dönthetsz és a bíróság sem köteles megkerdezni. Apad indíthat gyermekelhelyezes megváltoztatása iránti pert, de az általad felsorolt problémák kevesek hozzá.

Amúgy hajnal kettőkor inkább aludj.

2016. febr. 22. 06:00
 3/11 anonim ***** válasza:
57%

Állj anyud elé,hogy apudhoz akarsz költözni ha nem akartok bírósághoz fordulni.

Más lehetőség nincs. Ha tényleg ennyire kiborít ennyivel akkor vállald fel,hogy elé állsz és csalódást okozol neki.

Az meg hogy jobb jegyeket vár tőled az azért van, mert téged lát az okosabbnak. Nem az ő jövője lesz tőle a jobb,hanem a tiéd. Csak te még ezt nem látod,mert most kamaszodsz és úgy érzed mindenki ellened van. Ha apudhoz költözöl nála is így lesz egy idő után.

2016. febr. 22. 06:09
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

Persze. Viszont erről a bíróság dönthet, kérelemre. Apukádnak keresetet kell indítania, és a bíróság tárgyalást tűz. Téged is meghallgatnak majd, és ennyi idősen nagyon valószínű, hogy figyelembe is veszik, amit szeretnél, és így döntenek.

Mi kisebbek voltunk, mikor végigcsináltuk ugyanezt, főleg a testvérem. (Kb. 7 éves volt.)

Szóval van ilyen, minket is apu nevelt fel. :)

2016. febr. 22. 06:45
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Ezen mit kellett lepontozni?? Az igazságot írtam. Igen, minket apukánk nevelt fel, igen, mi akartunk hozzá költözni, és igen, a bíróság így döntött, mert figyelembe vette, hogy mit szeretnénk. Ennyi. Ez a - hasznos!!! és igaz - válasz a Kérdező kérdésére.
2016. febr. 22. 18:03
 6/11 anonim ***** válasza:
62%

Látom, sok itt a megkeseredett nő. :D :D :D Szánalmasak vagyok.

Tényleg olyan jó érzés nyomkodni a piros gombot egy segítőkész válaszra?

Elég borzasztó életetek lehet... Biztos tőletek is menekülne a gyereket. :D

2016. febr. 22. 20:18
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
12 év körül mindenkit elönt egyszer-kétszer a világfájdalom. Kinövöd.
2016. febr. 23. 13:37
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat, de azért várok még!

Utolsó, nem hinném, bő 3 éve tart! :(

2016. febr. 23. 16:54
 9/11 anonim válasza:
45%
Ha a bíróságon apud pert indít akkor az el tart minimum 1,de inkább 2 évig vagy tovább is, de 14 évesen ha a gyámügynél te azt nyilatkozod, hogy oda szeretnél költözni és apukád beleegyezik akkor költözhetsz. Addig várnod kell, ha anyukád nem enged el.
2016. febr. 23. 17:43
 10/11 anonim ***** válasza:
89%
#9: A gyámügy csak nagyon indokolt esetben engedélyez ilyent. Nem bíróság. Az nem ok, hogy megint spenót volt a vacsi.
2016. febr. 23. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!