Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sok szülő miért hiszi az hogy...

Sok szülő miért hiszi az hogy ha aa gyerektől elveszi a telefont akkor az azon töltött idő alatt tanulni fog?

Figyelt kérdés
2016. febr. 20. 15:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem hiszik, sőt pontosan tudják, hogy nem fogsz tanulni. De ha kikötik, hogy márpedig csak akkor kapod vissza, ha jó jegyeket szerzel, akkor tanulni fogsz (vagy legalábbis foglalkozol majd a tananyaggal)
2016. febr. 20. 22:15
 12/17 anonim ***** válasza:

Velem tablettel volt ez így. Ugyan ezt leginkább olvasásra vagy a jegyzetekben pályát/vázlatírásra használom, és ráadásul nem is a szüleimtől kaptam, anyám, amikor kaptam pár rossz jegyet, el akarta venni. A pár rossz jegy alatt pedig tényleg nem nagy jegyromlást értek, azonban volt egy ,,nehezebb időszakom", amolyan kamaszkori depresszió, ami eléggé megviselt, és ez, valljuk be, meglátszott az eredményeimen is.

Amikor anyám elvette, azzal, hogy egy hétig nem kapom vissza, bekattant az agyam, és ,,ha ő zsarol, én is zsarolni fogok" felkiáltással bejelentettem, hogy amíg nem adja vissza, nem eszem.

Hidd el, elég hamar visszaadta.

Ehhez, azt hiszem, hozzátartozik az is, hogy ilyenkor nem szabad elkezdeni dühöngeni vagy felemelni az ember hangját, hanem lehetőleg teljesen higgadtan érdemes közölni a szülővel a döntést, így inkább komolyan vesz, mintha feleselnél vagy sértegetnéd az illető szülőt.

2016. febr. 20. 22:29
 13/17 anonim ***** válasza:
*pályázat
2016. febr. 20. 22:30
 14/17 anonim ***** válasza:

"Amikor anyám elvette, azzal, hogy egy hétig nem kapom vissza, bekattant az agyam, és ,,ha ő zsarol, én is zsarolni fogok" felkiáltással bejelentettem, hogy amíg nem adja vissza, nem eszem."

Hidd el, nekem ez felhívó lett volna keringőre és megnézném, meddig bírod evés nélkül :D

2016. febr. 21. 01:17
 15/17 anonim ***** válasza:
Mert hatásos ,pl ha alvás helyt telefonozik ,és másnap fáradt és nem tud figyelni az órán vagy a telefonnyomogatás fontosabb mint lecke megírása .akkor ha elveszem akkor elég hamar belátja a gyerek hogy ha vissza akarja kapni akkor megcsinálja leckét.
2016. febr. 21. 06:29
 16/17 anonim ***** válasza:
Mert addig nem kapja vissza, amíg nem tanul. Ha ennek ellenére sem tanul, akkor sosem lesz telefonja. Hidd el, a gyerek fogja bánni, nem a szülő. :) Ha vissza akarja kapni, előbb-utóbb ráveszi magát a tanulásra.
2016. febr. 21. 08:16
 17/17 anonim ***** válasza:

14-es: ezek szerint szerencsém volt :) anyám hajlamos sok mindenért magát ostorozni, sokszor érzem/éreztem azt, hogy azért akar belőlem mintagyereket csinálni, hogy látsszon, hogy ő mintaanya. Szóval... Gondolom, ehhez kell egy olyan személyiségű anya, vagy egy anorexiára hajlamos gyerek (volt olyan időszakom, amikor napokig nem ettem, szóval volt benne ,,gyakorlatom". A család meg elég kajaorientált, szóval...) De ezek szerint nem érdemes ajánlgatnom a módszert.

Akkor: Kérdező, Te ismered a szülőket, hogy beugranak-e ennek.

A nemevős voltam

2016. febr. 21. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!