Mért nem értenek meg a szüleim rossz a mostani iskolámban és hiába mondom nekik hogy irassanak át egy másikba miért van ez és mi a megoldás?
Utolsó!
Hát mi más? Még véletlenül se írja le, hogy mi a rossz, ergo az ember arra kovetkeztet, hogy nem tud beilleszkedni. Esélyes hogy nem egy kis elsosrol van szó és nem is középiskolásrol, tehát volt ideje, hogy kapcsolatokat alakítson ki. Nem sikerült neki, de ez nem az iskola hibája, hanem az övé. Lehet másokat szidni, de nem érdemes.
Ha a probléma a tanár, mert tudom is én, bantalmazza, akkor megintcsak nem a menekülés a megoldás, hanem az igazgatóval kell beszelni
Elsőben én is sulit váltottam és nagyon jó döntés volt.
Munkahelyen is továbbléptem, ha szükséges volt. Sajnos az ilyesmit sokan nem értik meg, az általános elvárás, amibe én is belenőttem, az, amit az előttem szóló is szajkóz: hogy igenis maradni kell, a végsőkig, fogösszeszorítva, gyomorgörccsel is. Ha pedig nem megy, akkor a te hibád.
Bennem is dolgozott ez az elvárás a közelmúltig. De nekem az élet mindig úgy hozta, hogy azzal szívtam meg, ha kitartottam. Tapasztalataim szerint nem érdemes megvárni a gyomorgörcsöt és az egyéb testi tüneteket, hanem ha valahol rosszul érzed magad és senki nem hajlandó a változtatásra, akkor tovább kell lépni.
Semmi fog osszeszoritasrol vagy gyomorgorcsrol nem volt szó. De mégis mitől lenne ilyen? Mert a Pistike csúfolja, hogy szemüveges/vörös haju/nincs ajfonja? El lehet magyarázni a gyereknek, hogy Pistike nem egy okos kisgyerek, nem kell vele törődni.
Muhkahelyre meg az ember dolgozni jár, nem kell haverkodni. Értelmes ember felül emelkedik a dolgokon. Ha neked gyomorgorcsod van, akkor menj orvoshoz.
17!
Nos, ha szerinted egyszeru vagyok, legyen ugy, biztos ezért próbálom megoldani a problémákat menekülés helyett. Érdekes módon én nem járok se fogcsikorgatva, se gyomorgorccsel dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!