Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vesztetek már össze ilyen...

Vesztetek már össze ilyen durván az édesanyátokkal?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok és tegnap nagyon összebalhéztam anyámmal, de annyira, hogy utánna én is meglepődtem saját magamon. Van egy barátom, aki egyáltalán nem fogad el, nagyon utálja, mindig mondja hogy nem nekem való. Tegnap annyira betelt a pohár, hogy a fejéhez vágtam, hogy annyira utálom, hogy még a temetésére sem mennék el, meg hogy soha többé nem nyitom rá az ajtót. Anyám egyedül nevelt fel, mindig kemény volt, de láttam, hogy most nagyon belegázoltam a lelkébe. Már aznap megbántam amit mondtam de szégyellek elé állni és bocsánatot kérni, pedig tudom hogy ezt kellene. Nagyon szertem és tudom hogy ő is engem. Hogy lehet ebből jól kijönni?
2016. febr. 19. 22:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem kérj tőle bocsánatot, ha normális, akkor ő is veszi a lapot és bocsánatot kér ő is, aztán el van felejtve. Azért itt az összeveszés tárgya nem olyan súlyos szerintem mint amit pár kommentben írtak.
2016. febr. 20. 00:24
 12/18 anonim ***** válasza:
38%
Nem egészen értem, miért is kéne az anyának bocsánatot kérni. Azért, mert az a véleménye, hogy a pasi nem való a lányához? Ez hogyan aránylik ahhoz, hogy a lány a fejéhez vágja, hogy még a temetésére se megy el, és soha többé nem nyitja rá az ajtót? No és persze, nem kérte a lány, hogy neveljék fel - megkapta kérés nélkül is, és most, hogy ez már megvan, viselkedhet úgy, mint egy vadidegennel? Mert többé nincs szüksége az anyjára (legalábbis egyesek így hiszik)? Gyönyörű erkölcsi hozzáállás, csak gratulálni tudok az érintett kommentelőknek.
2016. febr. 20. 00:33
 13/18 anonim ***** válasza:
92%
#12, nagy különbség van ám aközött, ha anyucikának van egy véleménye a lánya párjáról, amit egyszer elmond, és aközött, hogy "Van egy barátom, aki egyáltalán nem fogad el, nagyon utálja, mindig mondja hogy nem nekem való." És tudod az a baj, hogy ha nem gondolkodtatod el az ilyen anyucit, akkor egy bocsánatkéréstől csak még jobban nyeregben fogja érezni magát, és fogja támadni a Kérdező kapcsolatát. Na, ez meg nem lehet cél, azt hiszem.
2016. febr. 20. 01:15
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, te milyen emberekkel vagy körülvéve, 13-as, de ha valami nem tetszik a felnőtt lánynak, akkor azt intelligens kommunikációval meg lehet oldani. Az, amit az anyja fejéhez vágott, igen távol áll ettől.

Ez a hülyeség meg, hogy "anyuci vérszemet kap", ha a lánya bocsánatot kér a minősíthetetlen beszólásáért - atyavilág, te mégis hol nőttél fel?

2016. febr. 20. 02:10
 15/18 anonim ***** válasza:
93%

# 9/14 Időpont tegnap 23:00

"Szerintem te vagy gyengeelméjű."

Rendben, én vagyok az. Ezt a témát akkor ezzel lezárhatjuk, igaz?

"Nyilván nem haragszol anyádra,emiatt nem tartod vele tovább a kapcsolatot ugye?"

Nyilván jobban tudod hogy én mit érzek, mint én magam.

Van ilyen.

Ne zavarjon, hogy leírtam, hogy nem hogy nem haragszom, de kifejezetten sajnálom, csak éppen nem vagyok hajlandó eltűrni az ok nélküli bántásait,ami nem csak nekem esik rosszul, hanem a páromon is lecsapódik. Az utolsó csepp az volt, amikor szegény ült ott szó nélkül, és hallgatta az anyám őrjöngését, és közben elkezdett a könnye folyni. Akkor álltam fel, és szó nélkül eljöttünk.

Nem haragszom rá, de nem vagyok hajlandó minden alkalommal már reggel gyomorgörccsel kelni, mikor menni kell hozzá, és azon idegeskedni, hogy milyen rohama lesz éppen.

"Ez a leányzó ugyanolyan szemétséget vágott az anyja fejéhez,amit a te anyád a tiedhez."

Néhány "apró" különbséget nem vagy képes felfogni:

- A kérdező egy folyamatos provokáció és bántási folyamat végén elvesztette az önuralmát, és csúnyán vágott vissza, amiért most rosszul érzi magát. ( Ezért is írta ki a kérdést.) Engem az anyám úgy bántott meg tudatosan, sokadszor, hogy én arra semmi okot nem adtam (sőt!), csupán én vagyok már az egyetlen ember, aki rányitja az ajtó, ezért engem bánt. És ő nem érzi magát rosszul, eszébe sem jut elnézést kérnie, mint ahogy eddig egyszer sem tette. Eddig az volt a forgatókönyv, hogy eltelt pár nap, és utána úgy tettünk, mint ha semmi sem történt volna.

- Azért van egy árnyalatnyi különbség ( amit kb. 70-es IQ felett mindenki felfog), aközött, hogy valakinek azt mondom, hogy kívánom a halálát, és aközött, hogy ha azt mondom, hogy nem megyek el a temetésére.

- "és akkor azért,mert valamiért utálja a pasiját, amire nyilván megvan a magyarázata,akkor dögöljön meg!" _ Nem azt mondta, hogy dögöljön meg. Egy anya pedig ne szeresse és ne utálja a lánya pasiját,mert nem az ő pasija! Egyszer mondja el a véleményét, de utána ne akarja az akaratát a lányára erőltetni. Ő megkérdezte a lányát, hogy ki legyen az apja?

2016. febr. 20. 11:55
 16/18 anonim ***** válasza:
#14, na ja, csak mint valakinek a párját gyalázni, valakit a párja ellen uszítani... az is igen-igen messze van a kulturált emberi viselkedéstől.
2016. febr. 20. 16:10
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Nem azt mondta a lányának, hogy még a temetésére se megy el, ha nem dobja ki rögtön a pasit. Közölte, miszerint nem a lányához való - hogy te is értsd, ez nem uszítás, hanem véleménynyilvánítás. Értelmes emberek erre azt válaszolják, hogy nem értenek egyet, esetleg kérik, hogy ezt többször ne mondja el.

Remélem, így már világos, de ha még mindig nem érted, szívesen elmagyarázom a véleménynyilvánítás, az uszítás és a gyalázkodás, szándékos sértés közötti markáns különbséget.:-)

2016. febr. 20. 16:18
 18/18 anonim ***** válasza:

#17, javaslom a kérdés újra olvasását, kétlem, hogy

1, anyucika csak annyit mondott volna, hogy véleménye szerint nem a Kérdezőhöz való

2, hogy ne lett volna előzőleg x-szer megkérve, hogy a témában tartózkodjon lehetőleg a véleménye állandó szajkózásától.

Abból ugyanis, ha anyuka annyit mond, hogy "figyelj, talán már mondtam, szerintem ez a fiú nem hozzád való" soha nem lesz egy ekkora balhé.

2016. febr. 20. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!