Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyülölheti egy lány az anyját...

Gyülölheti egy lány az anyját egy egész életen át?

Figyelt kérdés

Amikor 12 volt (most 26) tapasztaltam meg az első igazi "felnőtt szerelmet". Másfél évig tartó kapcsolat volt, de a családunk egyben maradt. (Tudtuk, hogy egy ekkora, égig érő szerelem vége valamikor majd súlyos következményekkel, akár tragédiával is végződhet). A lányom látta imádott apja fájdalmát. Kamaszkorától minden szavamra, véleményemre (NEM vele kapcsolatos) ellenségesen reagált. Mindenben és bármikor ellent mondott, mondhatni lenézézéssel, undorral.

A családom, látva a kétségbeesésemet, vígasztalt: ez csak a kamaszkor, aminek egyszer vége lesz. Most 26, és nem lett vége. Lassan félni kezdtem bármilyen témát felvetni, vagy véleményt formálni. A hozzám fűződő véleménye kimondva is ez volt: Dögölj meg! (Ez kb egy éve volt)

Hozzá kell tennem, hogy a tőle való félelmemet alkohollal próbáltam enyhíteni, sokszor úgy is, ha egy korty az undortól azonnal vissza is jött. Elkönyvelt alkoholistának, pedig ez csak egy nem hosszú ideig volt így. Továbbra is félek tőle, az indulataitól, de egy éve nem iszom alkoholt egyáltalán. Távol, külföldön él, és a "kötelező" heti egy szkájpoláson kívül nincs kapcsolatunk. Voltaképpen egyáltalán nincs, hiszen csak az apja és a nagyija kedvéért veszi a fáradságot a heti egy rövid beszélgetésre, én egyáltalán nem érdeklem. (Pl. Ha egy netes linket küldök neki nagy néha, egyáltalán nem reagál rá.)

Az orvosom szerint ez már nem fog változni. Szerintetek? (Köszönök minden választ egyben kérlek Benneteket, hogy a válasz ne a múltban elkövetett hibáimról szóljon, mert az bőven fáj így is.)

2016. febr. 15. 09:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%

Igen, de ebben az esetben magával szúr ki. A nő anyagyűlölete kicsit más pszichológiai vetületű, mint a férfié, mert amíg egy anyagyűlölő férfi az anyagyűlöletet rávetítve a nejére vagy a nőjére egész hosszan is élhet, addig egy anyagyűlölő nő ÖNMAGÁT is gyűlöli - hiszen éppenúgy nő, mint az anyja.

Bármit is tett veled anyád, bármilyen jogos is a haragod, a gyűlöleted, a magad élete érdekében javaslom, hogy keress meg egy szakembert. Különben csakis úgy tudsz túlélni, ha azonosulva anyáddal a lányodon vered le az anyagyűlöletet. Ő viszont ezért "cserébe" szinte biztosan nagyon-nagyon súlyos pszichés zavarokkal fog küzdeni és igen rövid életű lesz.

Ugye, ezt nem akarod? Nem akarsz olyannná lenni, mint anyád?

2016. febr. 15. 18:49
 12/28 A kérdező kommentje:

Error!

Én az anya vagyok, és a "bármit követett is el anyád, ..)

"csak" egy égig érő szerelem volt, melyről mindketten tudtuk, hogy ha eljön a vége, pokoli lesz.

Igen, az lett. És igen, azóta antidepresszánsokat szedek és altató-kombót, mert már ott tartottam, hogy másfél óránál hosszabb alvásom nem volt. Most hónap elején befeküdtem a kórházba, és végre sikerült megtalálni azt a gyógyszerkombinációt, ami segített. Akkora kimerültséggel a doki szerint nem húztam volna sokáig.

Nem sajnáltatni akarom magam!

Inkább büntetem, és sírok, amíg egyszer már nem marad több könnyem. Na akkor nem tudom, hogy mi lesz.....

2016. febr. 15. 19:43
 13/28 anonim ***** válasza:
90%

Az összes momdatodban csak ezt olvasom: Én, én , én és én és nekem....

Nekem csak az jön le, hogy te csak magaddal vagy elfoglalva és hogy neked mennyire rossz minden. A gyerekedre fogod hogy ittál, a szüleidre hogy rossz gyerekkorod volt és a férjedre amiért nem tudtál szerelmet érezni iránt.

Szerintem elég lenne annyi ha végre felelősséget vállálnál te is a hibáidért és akkor talán a gyerek is szóba állna veled. Ha nem akkor hagyd békén hadd élje az életét.

2016. febr. 16. 13:54
 14/28 Költőnő? ***** válasza:
0%
Utolsó meg egy...
2016. febr. 16. 15:45
 15/28 A kérdező kommentje:

Kérlek, válaszod meg, a leírásomból mely hibáimra gondolsz?

Mert komolyan el szeretnék gondolkozni azon, mi mindent ronthattam el!

(A gyerekkorom leírásának célja az volt, hogy mindenek ellenére NEM utálom a szüleimet.)

2016. febr. 16. 15:45
 16/28 A kérdező kommentje:

Költőnő,

Köszi a hozzászólást, de nem tudom, mI az üzeneted a témához, mert sajnos ennyiből nem tudom kihámozni. :)

2016. febr. 16. 15:51
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem engem kérdeztél, de vajon mondtad-e neki valaha, hogy "hibáztam, kérlek bocsáss meg", illetve hogy "megértem az érzéseidet".

Van egy asszony, akit anyám helyett anyámnak tekintek. Akkor lopta be magát a szívembe, amikor ezt mondta nekem: "Tévedtem. Igazad van." Nekem az anyám ilyet SOHA nem mondott. Pedig kellett volna. Ha legalább az életben egyszer elismerte volna, hogy ő csinált valamit rosszul, és elmondta volna, hogy megbánta, sajnálja, akkor talán még szeretni is tudnám. Így viszont választottam helyette egy olyan pótanyukát, aki erre képes.

2016. febr. 16. 15:53
 18/28 Költőnő? ***** válasza:
Arra céloztam h tökéletesen egyetértek értek az előttem szólóval; bennem is dettó ugyanez fogalmazódott meg.
2016. febr. 16. 16:59
 19/28 anonim ***** válasza:
83%

13as vagyok...

Szóval fejtsem ki a hibáidat. Szívesen.

Férjhez mentél egy pasihoz akibe nem voltál szerelmes. Nahjó nézzük el,ez még nem akkora hiba ha boldogan élsz vele. Hiba: megcsaltad. Azzal takarózol hogy szerelmes voltal. Előfordul az ilyen. A gerinces ember tudod mit csinál? Fogja magát, odaáll a férje elé, elmondja becsületesen és elmegy. Nem tart fent két kapcsolatot párhuzamosan. Gondolom úgy voltál vele ha nem jön össze akkor maradsz a férjeddel, mert az a balek szeret.

Ne mimózáskodjál már itt nekem... hazudtál a családodnak és gondolom nehéz elismerni ezt. Gondolom fáj hogy a lányod nem az apjára ütött, hogy szó nélkül elnézi hogy átcseszted apuka fejét. De mondom, nincs ezzel baj, sokakkal megesik, csak ne próbálnád meg úgy beállítani ezt az egészet mintha mindenki más hibás lenne, csak te nem, mert te csak egy szegény áldozat vagy.

2016. febr. 16. 20:25
 20/28 anonim ***** válasza:
76%

Egyébként megértem a csajszit. Ha az én anyám ezt csinálta volna az apámmal akkor valószínű én is gyűlölném. Akit szeretünk nem bántunk. Te valószínű nem szereted a férjed. Mondom, persze biztos előfordulhat ilyen, hogy jön egy 3.,de ezt nem így oldjuk meg. Ha elém all anya, hogy ez van, megy mert viszi a szíve akkor egy idő után megbocsájtanék és megérteném. Azt hogy átcsesz mindenkit az nem. Mondod ne hánytorgassuk a múltat... pedig jó lenne elgondolkodnod, mert minden ott kezdődött.

Légy őszinte magaddal, próbáld magad a helyükbe képzelni és aztán írj egy levelet a lányodnak amiben őszinte vagy. Nem bűnbánó, hanem őszinte mit miért csináltál. Talán elolvassa, megérti és megbocsájt. Ha nem akkor hagyd békén és fogadd el hogy minden isten nem ver bottal.

2016. febr. 16. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!