Normális, ha egy szülő a kamasz lányai betétjén akar spórolni? Ezért nem vesz nekik, hanem moshatót kell használniuk.
Egyébként nincs valami a vöröskeresztnél, vagy valami nő alapítvány ahová lehetne fordulni?
Csak van megoldás, vagy támogatás erre is, ma már szinte mindenre van.
"50 évvel ezelőtt nem létezett eldobható és senki nem halt bele, igaz, egy is munkától akkor nem riadtak vissza ennyire."
Tudomásom szerint az eldobható betétek megjelenése előtt vattát használtak erre a célra a nők, amivel annyi "munka" volt, hogy a cserét követően egy újságpapírba csomagolva kidobták a kukába.
(Legalábbis azok közül, akivel beszélgettem erről abból a generációból, mindenki ezt a megoldást választotta, nem hallottam tőlük mosható betétről - mint ahogy mosható textilpelenkáról viszont igen.)
aki szerint ez rendben van, mert hát 50-100 éve sem volt ilyen úri huncutság..annak ajánlom, hogy akkor kötesse ki a meleg vizet és az áramot is a házából.. mert hát régen sem volt ilyen!! de gondolom ez már nem járja..
a kérdésre visszatérve, szerintem sem normális, hogy ezen akarnak spórolni. 100-as boltban lehet nagy kiszerelésű "noname" betéteket ill. tamponokat venni. volt amikor én is ott vettem. kb 500 forintból kijöttem egy hónapra ezen a téren. egy mosható betét több ezer forint+ több is kell belőle értelemszerűen. én nem hiszem, hogy olyan sokat lehetne rajta spórolni+ szerintem nem higiénikus. valóban ha mondjuk reggel 10-kor kicseréli a 12 éves lány a betétet. akkor hazaér délután 4-5re.. addigra jól beleszárad minden+ egésznap ott bűzölög a táskájában. nem valami higiénikus.
még egy hétvégi napra, amikor otthon van, azt mondom oké, egyből ki tudja mosni. de szerintem akkor is egyszerűbb a betét/tampon.
én biztos nem ezen spórolnék..annyi helyen meg lehet fogni a pénzt.
amúgy még a vatta jutott eszembe. azt is használtak régebben menstruációkor.. az legalább eldobható!!és kb 200 ft egy óriási zacskóval.. akkor már inkább ez.
Így is elég szenvedés a menstruáció, de ha még nap mint nap azt a rohadt vért kell dörgölni a csap alatt... Eldobható betét mellett is gyakran lesz olyan a bugyim, de elég nehezen tudom belőle kisikálni nyomtalanul.
Amúgy sem hiszem, hogy olcsóbb, maximum rövid távon.
Ha meg kényelemről van szó, nekem megéri az a pár száz forint, ugyanis nem is mind hiperszuper betét csillagászati áron... Én is egyszerűt használok.
A régi időket meg össze sem lehet hasonlítani a mostanival.
50 évvel ezelőtt voltam fiatal, és abban az időben vattát használtunk. A 70-es években már bejött az OB tampon, akkor már azt is használtuk, sőt, azzal úszni is lehetett.
A gimiben sokszor volt 6-7 óránk, délután szakkörök, edzések, tehát általában se nagyon tudtunk délben haza menni, inkább fél 3-fél 4 körül. Anyukám(ha élne 100 éves lenne) idejében valóban mosható betétek voltak, de azt rendszeresen kifőzték, nem simán kimosták.
Én, bár már nincs ilyen gondom, nem tenném ki ennek a lányomat, unokámat. Sok dolgon lehet spórolni, de biztos, hogy nem ezen spórolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!