Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy masszív alkoholista...

Egy masszív alkoholista körülbelül mennyi idő után távozik az élők sorából?

Figyelt kérdés

Előre jelezném,hogy a kérdésem sokaknak nem tetszik majd, de sajnos maximálisan őszinte a kérdés, és sajnos nem én tehetek róla, és nem tehetek ellene sem.

Anyukám 2005-ben rákos lett, de 2015-ig kitartóan küzdött.

Kemó után akár munkába is állt,már másnap dolgozott, míg a teljesen egészséges apám itthon henyélt, mert ő nem talált munkát, 80 ezerért meg nem fog mosogatni.

Így nagy unalmában kellett egy hobbi, ami az alkohol lett (körülbelül 2010-től)

Anyukám azzal védte,hogy legalább nem hagyta el őt, és ez nagyon jól esett neki.Ha akkor látta volna mi lesz most, szerintem páros lábbal repíti ki ezt az embert.Én nem haragszom anyukámra amiért nem hagyta el még időben apámat, senkinek nem kívánom azt mait ő a betegségével átélt.

Anyukám sajnos 2015-ben meghalt, mint arra fentebb is utaltam.

Én 18 éves vagyok, szeretnék tanulni, jelenleg még tanulok is, de apám minden módon próbál gátolni, munkába küldene, de egyenlőre kitartok.

Apámról nagyon sok aljas mocskos dolgot tudnék írni,hogy elitta anyukám gyógyszereinek az árát, hogy hiteleket vett fel, és több százezres nagyságrendben elitta azokat, az utolsó forintig.Hogy mindezt tagadja, és folyamatosan a nagyszerű családapaként próbálja önmagát aposztrofálni, amivel sajnos sokakat meg is tud téveszteni.

(sajnos remek manipulátor, sokáig ezért sem értettem, nekünk miért nincs semmire sem pénzünk.)

Közmunkásként dolgozik, de amit kiutalnak neki, abból a bank azonnal le von 50%-ot, hamarosan a házra terhelik a hitelt.

(Jelzem,hogy egy közel 50 milliós házban élünk, amit 5 év alatt, anyukám haláláig 35 milliós értékre pusztított le -válság ide vagy oda-, ennyire becsülték 5 évvel később)

Szeret gyűjtögetni, rendes tűzifát nem vesz, így méteres magasságban áll már a ház előtt is a különböző bontásokból összegyűjtött faanyag.Egyenlőre csak panaszkodnak rá, fel még nem jelentették.

Egy ritka primitív, és bunkó,agresszív emberről beszélünk a személyében, férfiasságát abban látja,hogy csúnyán beszél mindenkivel.Ha visszakapja, megsértődik, mert mint mondtam ő a tökéletes férfi, a tökéletes családapa (ennyi aljas dolog után az én agyam is kialakított volna egy ilyen képet magamról, máskülönben már rég leugrottam volna a 10.-ről...ő is ezért gondolja ezt magáról)

Egyetlen megoldásként a halálát látom.Ezt pedig "várom" is.

Hiába tűnik gyerekesnek, vagy félelmetesnek, őszintén gondolom.

Soha nem ölném meg, mert többet ér a jövőm ennél, és amúgy is megteszi ő ezt önként, csak nem tudom mikor.Most 55 éves, 5 éve kőkeményen iszik, mindent ami a keze ügyébe kerül, ráadásul gyakran nyugtatóra fogyaszt szeszt.Ezen kívül stresszel, mert a tökéletes családapa szegény, és ezt nehezen viseli, de persze mások a hibásak ezért is, szóval még nehezebb neki.

Nélküle is lenne befolyó pénz, de így is többet tud elinni, mint amit összesen megkeresünk (kölcsönkér) biztos vagyok benne,hogy kevesebb pénzből ,de nélküle jobban élnénk.

Vagy legalább kevésbé stresszesen.

Abszolút nincs lehetőség, rajta már csak egy felsőbb hatalom segíthet, ember nem.

Volt, egy igazi apukám, aki 2010 környékén "halt meg", ő hiányzik, ez az ember nem.De mivel az az ember is ennek a testében élt, természetesen ennek a testnek a halála is fájna, de tényleg úgy érzem,hogy sokkal elviselhetőbb lenne a halála mint a léte.

Csak félek,hogy még annyi ideig fog élni, amíg le nem nulláz mindent, és mindenkit.

2016. febr. 9. 20:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
94%

Ezt nem lehet tudni teljesen változó, apám 20 éves korától ivott, 50 évesen ment el, egy ismerősöm apja, szintén egész életét végigitta, 75 évig húzta. Van egy full alkesz pasi az utcánkban, igazi legalja, szerintem már a 80 felé lehet, fetreng az árokban folyton, már 30 éve mióta itt lakok.

Ha valaki nem iszik rövidet csak sört vagy valami pancsolt bort egész nap az általában tovább bírja, mint az aki rövidezik is mindezek mellé. És persze van egy leépülési időszak, olyankor már nem tudnak dolgozni, az évekig is eltart, olyat nem láttam, aki munka mellett iszogatott és egyszer csak belehalt, nem úgy megy.

2016. febr. 9. 21:11
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
Az illetékes gyámügynél lehet tanácsot kérni a kényszergyógykezelés lehetőségéről.
2016. febr. 9. 21:15
 13/24 anonim ***** válasza:
3%
Mellesleg nem sikerült érzékletesen leírnod, hogy mi is a gond apáddal, pedig jó hosszan írsz róla, gáz, hogy a halálát kívánod. valószínűleg azért kezdett inni, mert megviselték a történtek. Annyira pedig nem lehet leamortizálni egy házat, hogy 50 helyett 35-öt érjen, mivel az ilyen régi házaknál a teleknek van értéke, nem a háznak. A bank egyébként jellemzően alábecsüli a házakat.
2016. febr. 9. 21:15
 14/24 anonim ***** válasza:
12 Kényszergyógy nincs, azocializmusban volt, önként ha talál helyet mehetne, de nem fog találni, mert alig van az országban, akkor betehetik egy leszoktató programba. Na de önként egy alkoholista sem megy be.
2016. febr. 9. 21:17
 15/24 anonim ***** válasza:

ma 21:15

Ne írjál már hülyeséget!

Nincs kényszeres gyógykezelés.

Ha az alkoholista felfogja, hogy ő alkoholista, és le akar ÖNSZÁNTÁBÓL szokni, akkor ő maga elmegy elvonóra, és leszokik. Ha nem akar, akkor senki nem tehet semmit!

2016. febr. 9. 21:34
 16/24 anonim ***** válasza:

Az enyémnél 40 évig tartott, 64 éves korában halt meg 24 éves korától ivott masszívan.

Ha a tied még csak 5 éve iszik, sajnos még sok ideje van. Bár az 55 éves szervezet nem ugyanúgy tolerálja az alkoholt, mint a fiatalabb. Azon is múlik, hogy az agyára megy elsősorban, vagy előbb kipurcan a mája.

Ha ez így megy hajléktalanok lesztek, mert elissza a házat, gyorsan ki kell találnod valamit.

2016. febr. 9. 21:35
 17/24 anonim válasza:

Először is, nagyon sajnálom ami édesanyáddal történt, őszinte részvétem!

Rólad pedig lerí, hogy nem vagy ostoba gyerek, tényleg kár lenne érted, viszont, ha van célod az életben, és elég ambiciózusod, akkor nem tántoríthat el semmi, és apád is kevés ahhoz, hogy meggátoljon, vagy esetleg megtörjön.

Nálunk se volt fényes a helyzet, elváltak a szüleim, és először apámmal éltem, amit hangsúlyoznom sem kell, hogy borzasztó volt.

Aki szintén mondta: "Felnőtt vagy, menj el dolgozni". (Friss 18 éves voltam persze.)

Ezt azóta se bocsájtottam meg neki, mert tudta nagyon jól, hogy nem tudnám finanszírozni az iskola melletti életemet, ezért elmentem akár kőművesnek is, vagy a vasútra dolgozni...de besokalltam, mert már annyira tarthatatlan volt a helyzet, ezért menekültem anyámhoz Ausztriába, de idővel honvágyam volt, és hazajöttem.

Most pedig katonának mentem, és talán még nem késő átírni a jövőmet.

Mert a közszolgálat, még idővel kamatozódhat.

Szóval annyit tudnék ehhez az egészhez hozzáfűzni, hogy még iszonyat fiatal vagy, az életed 3/4-e még hátra van, ha nem több.

Ezt a korszakot ha túléled, nem lesz mi megállítson, és felül tudsz kerekedni apádon.

Az élet, mint hirdetik, egy sz*xuális montázs, szívsz, sz*psz, nyalsz...döntsd el rád mi igaz, mert mindig jönnek az akadályok, jelen esetben apád, kitartást kívánok neked, ez egy kemény menet, nem is tudom mi történne velem, ha elveszteném édesanyámat, szerintem nem lennék olyan erős, mint te, ezért külön tisztelet.

És ezt az apás storyt én is végigasszisztáltam, csak annyi különbséggel, hogy az én apám nem ivott, hanem minden nap agresszív volt, és feleslegesen belém állt, ez a tipikus soha nem jó semmi, mert annyira semmit nem érő az életem szindróma...azóta fogalmam sincs mi van vele, de őszintén, nem is érdekel, én építem az életem amiben anno ő nem volt partner, innentől kezdve ki van zárva az életemből.

Nem azért írtam ezt le, hogy bárkit is fárasszak, hanem hogy lásd, mindig van megoldás, nyilván én előnnyel indultam, hogy volt lehetőségem Ausztriába, de nem ott váltottam meg a világot.

Neked pedig sok sikert, erőt, és kitartást!

2016. febr. 9. 21:47
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

"gáz, hogy a halálát kívánod"

Ha tudnád hogy milyen egy ilyen "ember" mellett élni, akkor nem írnád ezt. Én teljesen megértem a kérdezőt.

A rossz hír az, hogy tulajdonképpen nem az alkoholba magába halnak bele, hanem pont olyan bajokba ami másnak is van, szívinfarktus, cukorbetegség, meg abba hogy szarnak az egészségükre az alkohol miatt. Én apám is gyakorlatilag piált mióta az eszemet tudom, most temettük el, 20-30 év mindennapos részegség után.

2016. febr. 9. 22:42
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
18 Az én apám is alkoholista volt, mégsem kívántam soha a halálát, úgy nem lehet normálisan élni, hogy bárkinek ilyesmit kívánsz, pedig nekem nagyon kemény fiatalkorom volt apám miatt, mégsem gondoltam soha ilyet.
2016. febr. 9. 23:27
 20/24 anonim ***** válasza:
Nézz utána hogy 18 éves korod után kérheted-e saját számládra a családit és az árvaellátást. Talán ez elég lenne a továbbtanuláshoz. + diákhitel?
2016. febr. 10. 08:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!