Egy masszív alkoholista, aki elitta az agyát, annak valaha lehet még normális gondolkodása?
Ha valaki alkoholista az együtt jár a máj károsodásával, így az nem tudja ellátni a szerepét, azaz a méreganyagok kiszűrését. Ezek a méreganyagok az agyi tevékenységet is befolyásolják és ez okozza az elbutulást, logikátlan gondolkodást és személyiségzavart, személyiség megváltozását. Amennyiben a májkárosodás visszafordíthatatlan ez az állapot csak súlyosbodni fog,sőt kihat az egyéb szervek működésére is, akkor is ha abbahagyta/abbahagyja az ivást.( Intő jel a hasvízkór megjelenése-amikor a has feltelik vízzel ) A kilátások nem túl bíztatóak és sajnos csodaszer sem létezik. A máj működést segítheti a "Legalon" tabletta, ami patikában vény nélkül kapható de csodát sajnos ez sem tud tenni.Persze minden ember szervezete másként reagál és mindenképpen orvosi segítséget kell kérni!
Sajnálom, hogy nem tudok jó hírrel szolgálni, de a családomban előfordult ilyen eset és én már végignéztem valakinél ezt a folyamatot.
Azt olvastam, hogy nemrég állapították meg, hogy az agysejtek regenerálódnak. A seb a kezeden és a gyík farka is visszanő, így nem meglepő. Csodás a szervezet.
A kérdésed egy olyan feltételes témát feszeget, ami akkor következne el, ha az említett illető meghozna egy könnyű döntést, mármint, hogy leszok az alkoholról. Azért mondom könnyűnek, mert én is legalább százszor megtettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!