Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért a hugom a világ közepe?

Miért a hugom a világ közepe?

Figyelt kérdés
amugy sem tul jo a viszonyom a szülőkkel, de mióta a hugom Lili megszületett (3ève) azota borzasztó a kicsi akármit kèr Úr Isten mindenkii ugrik h megadja neki. de ha èn kèrek mindig azt kapom jól van várjál vagy menj ès hozz magadnak! akármit csinálok semmi sem jó. pl.ha tuzet rakok kèpes leorditani a fejem mert egy pici fust kijott. vagy a elfelejtrk valamit azèrt kb.kitör a 3.világháboru. minden vakációban itthon vigyázok a hugomra ketten 9órán keresztül. azért ez ifegesit nem tudok menni sehova a barátaim mind egyutt vannak èn pedig itthon poshadok ahugommal ! mièrt van h őt imádja mindenki engrm meg egyenesen utálnak??? 14L

2016. febr. 9. 15:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
24%

Azért mert az egyenlő bánásmód és az egyforma bánásmód nem ugyanaz.

Ha a farkasnak meg a nyúlnak adsz egy-egy répát, akkor egyformán bántál velük, de nem egyenlően. (Egyikük éhes marad.)

Kicsit későn jött a tesó, megszoktad, hogy te vagy az egyetlen gyerek, el is kényeztettek kicsit, és most nem tudsz mit kezdeni az új helyzettel. Nagylány vagy már, persze, hogy nem fognak neked tejbepapit csinálni, ha elnyikkansz, hogy éhes vagy. Menj szépen és kenj egy kenyeret, mint minden más tizenéves.

Kamasz vagy, azért tűnik ilyen drámainak az egész. Majd beállnak a hormonjaid és nem leszel ilyen pukkancs.

2016. febr. 9. 16:43
 12/20 anonim ***** válasza:
76%

Azért, mert a szüleid bunkóak és önzőek.

A "nevelésükkel" a legkiválóbb úton haladnak afelé, hogy meggyűlöld a testvéredet. Belőle lesz egy kis hüyle, aki a szüleid nyakán ragad, belőled peidg egy keserű kislány, aki teli lesz testvérgyűlölettel. És ez elsősorban anyád búne, csak hogy tudd.

Egyébként kerek-perec lázadni kell, kicsi lány. Van neked akaratod, nemde? Na, akkor most vagy abban a korban, amikor lázadni kell és a magad útját kitaposni. Tanulj csináld a magad dolgait, és fordulj el tőlük - meglátod majd ők szaladnak utánad.

A kistestvérre vigyázást kategorikusan meg kell tagadni. Neked ő a tesvéred, nem a gyereked. Törődjön vele az, aki a világra hívta: a szülője.

2016. febr. 9. 18:26
 13/20 anonim ***** válasza:
4%

Hát te tényleg gonosz vagy, hogy törölteted a válaszokat.

A húgod biztos sokkal kedvesebb.

2016. febr. 9. 18:40
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Egy 3 éves gyerekről beszélsz. Inkább gondolj bele. Rengeteg figyelem és törődés kell neki. Amit te is megkaptál ugyanennyi idősen. Ne aggódj, ha ő is 14 éves lesz vele szemben is megnőnek az elvárások. Te már önálló vagy. Ő meg még vigyázni sem tud magára
2016. febr. 9. 18:54
 15/20 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van ,csak én vagyok a Lili, a nagyobb :D

Szörnyű, átérzem...

2016. febr. 9. 19:14
 16/20 anonim ***** válasza:
4%
Ha 3 éves húgom lenne, én inkább menőznék vele, hogy milyen aranyos, milyen okos, milyen szép, meg mondogatnám a haveroknak, hogy "igen, bármikor vigyázok a gyerekre". Felnőtteknek is eldicsekedhetsz, hogy milyen felelősségteljes ember vagy, ilyen kicsi gyerekre vigyázol rendszeresen. Te miért nem élsz vele? 🍼 😉
2016. febr. 9. 19:43
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! ès azèrt rossz a helyesirásom mert gyorsan irtam mig a kicsi aludt. ès nem vagyok elkènyeztetve a hugom előtt is ugyanez a vita volt! mindent megtudok csinálni mosni főzni takaritni! de ez sem elèg ! jah ès menőzni nem tudok mivel az osztályban rajtam kivül 5 lány van akinek kishuga van ! ès hát ők egèsz nap csavarognak mig èn itthon ülők!
2016. febr. 9. 20:35
 18/20 anonim ***** válasza:
46%

:) Azért 14 évesen nem kell egész nap csavarogni, de tiszteletem, ha ennyi mindent megteszel otthon. Én még 34 évesen sem főztem, hanem rendeltem.

(Azóta megtanultam jól.)

N

2016. febr. 9. 20:39
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem elég, hogy még az iskolaszünetekben is a nyakdbavarrják a húgod, a hála érte az, hogy a legkisebb hibádnál is úgy letolnak, mintha minimum embert öltél volna.

Igen, ismerős a szituáció. Itt már messze nem a húgoddal szembeni köttlességekről van szó, hanem kihasználásról. Mire betöltöd a 18-at, a húgod még mindig csak 7 lesz. Szóval a legszebb kamaszéveidet pesztrálással fogod tölteni minden létező szabadidődben, hacsak nem âllítod le a szüleid még időben.

2016. febr. 9. 21:04
 20/20 anonim ***** válasza:
21%
Miért nem viszed magaddal csavarogni? Szerintem élvezné. Friss levegőt szív, világot lát, szocializálódik stb. Tucatnyi pozitív hatása lehet rá, és te se maradsz ki semmi jóból.
2016. febr. 9. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!