Miért nem gondolnak arra, hogy amiért mindenem megvan, igenis boldogtalan vagyok? Hogy hozzam ezt helyre?
Kívülről tökéletesnek tűnik az életem/életünk. Boldognak gondolnak, akinek a legnagyobb gondja az, hogy időben odaérjen a szépségszalonba.
A családom is így gondolkozik rólam. Én vagyok az, aki a különköltözés után jól helyezkedett és gondtalan az élete. És már elegem volt, hogy még a saját szüleim is beszólogattak és elmondtam anyának, hogy az életem egy hazugság, egy jól berendezett kirakat. Azt hittem, hogy megérti és befejezi ezt az egészet, de nem így történt. Most azt hallgatom, hogy miért hagyom ezt... Szóval már megbántam, hogy hozzá fordultam és nem maradtam csendben.
Nem értem, hogy miért nem tud segíteni, vagy egyszerűen hallgatni és ez nagyon rosszul esik.
Szerintem te nem segítséget akarsz, hanem sajnáltatni magad.
Ha segítséget akarnál, írnál konkrétumokat is.
De ha ez kell, csak nyavalyogj tovább.
Ha boldog akarsz lenni, arra kell figyelned ami jól megy az életedben, ahelyett hogy panaszkodnál azzal kapcsolatban ami nem megy jól.
A dolgokkal amik zavarnak, amik miatt úgy érzed hogy boldogtalan vagy, foglalkoznod kell, el kell érned hogy jobban érezd magad irántuk hogy a jövőben ne zavarjanak annyira.
"És veszítsek el mindent?"
Ja, hát a pénz nagy úr...
"Mindent, az egész életemet."
De túlzás, az életedet elveszíteni nem fogod, amíg élsz. Egyébként a kérdést azért írtad ki, mert szar az életed. Akkor miért baj, ha elveszíted, és lesz egy másik, ami akár jobb is lehet? Ja, persze, a pénz, a kényelem, a szépségszalon, bejárónő, az, hogy felnéznek rád, sikeresnek hisznek, boldognak, stb. A válaszolók meg hülyének, úgyhogy 1-1.
Nem tudtam sosem megérteni azokat a nőket, akik képesek az anyagiak miatt benne ragadni egy boldogtalan, üres kapcsolatban.. Nem fér bele az értékrendembe.
Neked kell eldöntened, mi a fontos az életben számodra - igaz akarsz-e lenni magadhoz és a boldogságodért tenni, vagy benne maradsz ebben az állapotban, cserébe pedig anyagilag megvan mindened.. Bár az anyagiakat te is elő tudnád teremteni magadnak, még ha nem is telne minden luxusra, csak tenni kell érte, fejlődni, tanulni, helyezkedni.
Bár nem voltam ilyen helyzetben, mint te, bár nagyon szegény háttérből jövök, mostanra nagyon jól keresek, jól élek. Mindezt segítség nélkül, önerőből tettem, és őszintén szólva el sem tudnám képzelni másképp.. Nem bírná bevenni a gyomrom, ha így eladnám magam, nem beszélve arról, hogy azért komolyabb ambícióim vannak az életben, minthogy odaérjek a szépségszalonba. Nagyon üresnek érezném az életem is, és magam is, ha ezek lennének a prioritásaim.
Te életed, te döntésed - viszont ha hozol egy döntést, vállald a következményeit. Te választottad magadnak a boldogtalanságot, úgyhogy ne panaszkodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!