Normális ha a gyerekem ezek után érdeklődik? (lent)
Imádja a katonaságot (ő is az akar lenni).
No meg oroszországot is imádja,nagyon érdekli a múlt(persze rendszerváltás előttről).Ha valamit hall amerika felől akkor elkezdi szídni.Meg a hülye sztalker(nem tudom hogy kell leírni.bocsi) játékokat bújja és a metró könyveket és játékokat egyébként 14 éves.
Kis pontosítás: :)
A stalker a mai Chernobyl területén játszódik, tehát inkább mondanám ukránnak. Egy olyan jövőt vázolt fel, ahol a robbanás után egy mutánsoktól és értékes, begyűjthető anomáliáktól hemzsegő környezet alakult ki.
A metro 2033/2034 az tényleg a Szovjetúnióban/Oroszországban játszódik (Moszkva), de az is erőteljesen sci-fi és nem politikai-történelmi környezet.
Ha olvas, akkor légy büszke. Manapság ritka, hogy valaki akar és tud is :) Lehet, hogy kinövi, lehet hogy nem. Mindenesetre most van egy világnézete, ami valljuk be, több helyütt azért nem elvetendő. Hisz a világ csendőrének szerepében tetszelgő usa tényleg elhozta sok olyan helyre a "demokráciát", ahol nem amerika barát kormány volt hatalmon, vagy netán ahova tömegpusztító fegyvereket vizionáltak és mégsem volt = ld. Irak. Az egész világ rendkívül megosztott egyébként ebben a kérdésben, nem véletlen, hogy egy nemzetközi felmérésben az USA-t jelölték meg, a világbékére legveszélyesebb országként:
Na mindegy, nem szeretnék politizálni, mindkét oldal mellett fel lehet hozni negatívumokat és pozitívumokat egyaránt. Persze az ember inkább szeretne egy prosperáló, nagyobb közbiztonsággal és fejlettebb gazdaságban élni. Én ilyen idősen kb. ugyanígy voltam, csak a németekkel. Kb. az összes haditechnikai könyvet elolvastam amire csak rátaláltam, bújtam a II. világháborús könyveket, az olyan játékokat, ahol legalább a németek felbukkantak (ha még játszhatóak is voltak, akkor kizárólagosan velük voltam)... stb.
Ez egy korszak az életében. Némelyeknek pedig egy élet. Semmi bajt nem jelent ez senkire sem nézve. Más pl. a virágkötészetért van oda.
Te, mint szülő egyet tehetsz, támogatod.
Én meg a japán kultúráért vagyok oda.És?
Sőt még Hitlerrel kapcsolatban érdekel egy pár dolog.
Szertintem normálisnak nevezhető vagyok
13L
Nos én totál a fiad ellentéte léhétek, persze felnőttként nem ilyen szélsőségesek a nézeteim, de ha igazán őszinte akarok lenni akkor az amerikaiakkal elfogúlt vagyok.
A stalker játék -legalábbis az első része- viszont egy mestermunka! Óriásí hatást gyakorolt rám, főleg az atmoszféra nagyon erős!
A Sztalker film is nagyon jó, de teljesen más. Akárcsak a könyv. (piknik az árok parton)
#4 "Semmi nem normális, ami szélsőséges" -> Amit normálisnak nevezel az úgy alakul ki, hogy létezik legalább 2 véglet, ami eléggé szélsőséges :D
Amúgy fejlemények? Végül mi lett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!