Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyerekeid (ikrek) egymás...

Ha a gyerekeid (ikrek) egymás helyett járnának vizsgázni, mit szólnátok?

Figyelt kérdés

Adott a helyzet. Egynemű iker gyerekeid vannak, akik egyetemre járnak.Van,hogy 1-1 vizsgára egyik a másik helyett megy el és fordítva.

Most arra készülnek,hogy a nyelvvizsgát "hamisítják"meg. Magyarán a nyelvet jobban beszélő gyereked menne el a másik helyett nyelvvizsgázni.

Mit szólnátok ehhez, mint szülő?Akárhogy is nézzük, ez bűncselekmény. A lebukási esély minimális.

2016. febr. 8. 11:59
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim válasza:
84%
Ha nem csinálják ezt nagyon gyakran akkor én elnézném nekik de csak azzal a feltétellel ha a másik is megtanulja annyira amennyire tudja.
2016. febr. 8. 18:56
 42/61 anonim ***** válasza:
87%

#40, erről van szó, ha egy (felsőoktatási kvalifikációt igénylő) állás betöltéséhez tényleg kell nyelvtudás, azt majd a munkáltató fel fogja mérni, ahhoz a nyelvvizsga-papírnak iszonyúan semmi köze... én is ismertem olyant, akinek volt felső fokú nyelvvizsgája angolból, aztán meg sem mert szólalni angol anyanyelvű társaságban, meg olyant is, akinek semmiféle nyelvvizsgája nem volt, és mégis teljesen lazán beszélgetett velük bármiről.

Másfelől a nyelvtudást igénylő állások jó részéhez SZAKMAI nyelvtudás kell, nem az lesz a baj egy beszélgetésben, hogy rosszul ragoz az ember - az a sánta kutyát se érdekli - hanem az, ha nem ismeri a megfelelő szakkifejezést, szaknyelvet.

2016. febr. 8. 18:58
 43/61 anonim ***** válasza:
57%
Egypetéjű iker lányaim vannak. Bár még csak 3 évesek, de jót nevetnék rajta....
2016. febr. 8. 19:02
 44/61 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem, ha nem fontos tárgyakról van szó, hanem olyanról, aminek kb. semmi haszna, akkor ezzel nincs semmi baj.
2016. febr. 8. 19:54
 45/61 anonim ***** válasza:
24%
Oké. Gondoljon mindenki amit akar, de riasztó, mennyire nem fogja fel a sok barom, hogy mi ezzel a probléma. Persze ha valaki a bankkártyátokat használná illetéktelenül, vagy a kocsitokat lopná el, rohannátok a rendőrségre. Másokat meg bűncselekményre bátorítotok. Csak abban tudok reménykedni,hogy kivágják mind a kettőt.
2016. febr. 8. 22:04
 46/61 anonim ***** válasza:
82%

#45, már bocs, de ki vagy te, hogy a más véleményen lévőket per lebarmozd? Csak úgy egymás között...

És a bankkártya pont jó példa, mer a párommal nyugodtan használjuk egymásét (mikor melyikről kell pénz) abszolút nem zavartatva attól, hogy a bankok szerint ez illegális és törvénybe ütköző. (és az öszes ismerősünk detto)

Mint említettem már, nekem ahhoz, hogy valamit bűnnek lássak, kell kárvallott, áldozat is, semmiféle öncélú REND-nek nem vagyok híve. Ha az úgy jobban tetszik, a Szombat van az emberért, és nem az ember a Szombatért...

2016. febr. 8. 22:16
 47/61 anonim ***** válasza:
84%
#45. Mert te anno soha nem puskaztal a suliban...
2016. febr. 8. 22:28
 48/61 anonim ***** válasza:
70%
Attól függ, ha olyan vizsga aminek fontos hogy tudd az anyagát később is (pl. jogsi, orvosi) akkor nem engedném, de ha kb ugyanúgy tudják de az egyik nagyon fél akkor azt mondom én nem láttam semmit.
2016. febr. 8. 23:45
 49/61 anonim ***** válasza:
28%

Megjegyezném, hogy itt van kárvallott, a nyelvvizsgaközpont. Ha mindenki helyett biztos tudású menne vizsgázni, és elsőre átmenne, akkor nem lenne miből fenntartani. Azt mondani, hogy nincs kárvallott, iszonyatos tudatlanságról árulkodik. Arról nem beszélve, hogy pontosan az ilyen senkiháziak miatt "nem ér semmit a papír", mert devalválják azoknak a munkáját, akik önerőből levizsgáznak, nem a testvérüket küldik, vagy a piacon veszik.

Egyébként meg nem azért a húsz fillérért, de aki az államvizsgáig (általános iskolától számítva körülbelül 14 év nyelvtanulás) nem képes egy középfokú nyelvvizsgát 60%-ra megcsinálni, annak semmi keresnivalója az egyetemen.

2016. febr. 9. 07:28
 50/61 anonim ***** válasza:
34%

#49 "Azt mondani, hogy nincs kárvallott, iszonyatos tudatlanságról árulkodik." - khmmm, a tisztességtelen (politika által generált) haszon egy részének elvesztését nem nevezném kárnak. Egyfelől. Másfelől a nyelvvizsga-helyeket nyelviskolák tartják fenn, és nem a nyelvvizsga díjából élnek, hanem a tanfolyamokból. A vizsgadíj a vizsga költségeit fedezi, és ha kevesebbszer mennek vizsgázni, akkor értelemszerűen kevesebb vizsgát is kell szervezni.

A másik, hogy a nyelvvizsgák értékét nem az itt tárgyalt jelenség devalválja - max tizedszázalékban - hanem az a TÉNY, hogy ha le kell tenned egy nyelvvizsgát, csak mert köteleztek rá, de nem használod a nyelvet, akkor 4-5 év alatt a nyelvtudásod épül le. Újabb ütős érv a "mert azt írták elő" nyelvvizsga ellen.

(persze arra jó, hogy az EU-ban javuljon a nyelvtudás-statisztika, másra se)

2016. febr. 9. 09:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!