Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyerekeid (ikrek) egymás...

Ha a gyerekeid (ikrek) egymás helyett járnának vizsgázni, mit szólnátok?

Figyelt kérdés

Adott a helyzet. Egynemű iker gyerekeid vannak, akik egyetemre járnak.Van,hogy 1-1 vizsgára egyik a másik helyett megy el és fordítva.

Most arra készülnek,hogy a nyelvvizsgát "hamisítják"meg. Magyarán a nyelvet jobban beszélő gyereked menne el a másik helyett nyelvvizsgázni.

Mit szólnátok ehhez, mint szülő?Akárhogy is nézzük, ez bűncselekmény. A lebukási esély minimális.

2016. febr. 8. 11:59
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
5%

Akárhányszor látok nyilatkozni egypetéjű ikreket pl. tévében, mindig durván kikérik maguknak az összehasonlítgatást, vagyis, hogy "ők önálló, különálló személyek".

Ez ilyenkor persze nem számít...

2016. febr. 8. 14:42
 32/61 anonim ***** válasza:
0%
Vajon ugyan ezek a válaszok születtek volna ha nem egypetéjű ikrekről lenne szó?
2016. febr. 8. 14:48
 33/61 A kérdező kommentje:

32#

akkor nem tettem volna fel a kérdést. mármint elég cinkes lenne elmenni más helyett úgy,hogy nem is hasonlítasz rá.

2016. febr. 8. 14:59
 34/61 anonim ***** válasza:
97%

Én is szabálykövető vagyok, de azért már eljátszottam ezzel a gondolattal, hogy mi lenne, ha lenne egy ikertesóm :)

Szerintem nagyon nem mindegy, hogy milyen vizsgáról van szó. Ugye írták már a vezetést, vagy pl. valami olyan szakmai vizsga, ami utána befolyásolja majd a munkavégzését, és ezzel akár másokat is veszélybe sodorhatnak, ha igazából nincs is meg a tudás mögötte.

Olyan töltelék tárgyaknál gondolom ez elfogadhatónak, amiknek semmi értelme és az adott szakhoz sincs közvetlenül köze.

Ha egyszer kipróbálnának ilyet, az még okés, de ha végig ezt csinálják, az szerintem gáz.

Én nem vagyok iker, de sok tanár még így 10 év után is simán megismer és emlékszik rám, úgy hogy 129-en voltunk a csoportban.

Akkor pont az ikerek ne tűnnének ki? Szerintem simán le lehet ezzel bukni.

2016. febr. 8. 15:41
 35/61 anonim ***** válasza:
32%

Tehát a "mindenkori politika agyrémének" számít az, hogy egy adott papír, végzettség megszerzéséhez a kvalifikációt az embernek a maga erejéből kell megszereznie? Nagyszerű. Akkor ennyi erővel az is a mindenkori politika agyréme, hogy a zajos szomszéd ellen nem lehet semmit tenni, átmegyek, és megölöm.

Remélem kiderül az igazság, és mindkét gyerekedet úgy vágják ki az egyetemről, mint macskát szarni, és pluszban még a nyakukba varrnak egy okirathamisítási pert is a nyelvvizsga miatt.

2016. febr. 8. 16:26
 36/61 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem ez nem fair. Ennyi erovel akkor mindenkinek el lehetne nezni csalast,nem csak nekik.

De nyilvan oket ez nem erdekli, belevagtak, csinaljak. Csak sz*r lesz egyszer lebukni..

2016. febr. 8. 17:04
 37/61 anonim ***** válasza:
80%
"Tehát a "mindenkori politika agyrémének" számít az, hogy egy adott papír, végzettség megszerzéséhez a kvalifikációt az embernek a maga erejéből kell megszereznie?" - nem, az számít agyrémnek, amikor ehhez olyan követelményeket írnak elő, aminek köze sincs az adott szaktudáshoz, tevékenységhez. Tudod, az, hogy egy orvos hogyan operál, hogy egy építész hogyan tervez, hogy egy tanár hogyan tanít (persze nem nyelvszak), abban a világon SEMMIT se befolyásol, hogy beszél-e idegen nyelvet, hányat, és milyen szinten. Tehát igen, ezekhez a tevékenységekhez kötelezővé tenni a nyelvvizsgát AGYRÉM. (ez már csak abból is látszik, hogy egy rakat ember lovárival, meg eszperantóval teljesíti...)
2016. febr. 8. 17:12
 38/61 anonim ***** válasza:
93%
Én irigylem őket, nekem is lehetne egy ikertesóm aki helyettem megírja a matek dogákat ötösre. :D
2016. febr. 8. 17:12
 39/61 anonim ***** válasza:
90%

Nem olvastam végig az összes választ, de azért annyit igen, hogy nagyjából lássam a közvéleményt....

Volt egyszer egy pasi, aki éppen jelen volt amikor egy csajszit meg akart büntetni a nép, mert az fűvel fával jóban volt.... csak annyit mondott, hogy az vesse rá az első követ, aki még nem vétkezett semmit! -Mondnom se kell, megúszta a hölgyemény.

Csalás? Igen, rohadtul az! De most mindenki nézzen mélyen magába! Ki nem használna ki egy ilyen lehetőséget? Már csak poénból is....

De mivel nem lehet mindenkinek egypetéjű ikertestvére (szerencsére, mert sok emberből egy is sok!) így másfajta csaláshoz folyamodtunk....

Kinek mond valamit az a szó, hogy puska?! Na nem a lövöldözősre gondolok, hanem azokra a kis papírfecnikre, amikre a feladatokat és azok válaszait firkáltuk anno...

Nyilván én egy rossz szülő lennék, de szemet hunynék felette. Nem gondolom, hogy ezért villamosszék járna!

Nyilván a törvény másképpen osztályozza ezt, de hát ha lebukás van, akkor bizony következmény is van! Ezt is el kell viselniük!

2016. febr. 8. 17:40
 40/61 anonim ***** válasza:
90%

A nyelvvizsgát valahol megértem. Én 2 évet töltöttem angol anyanyelvi közegben, de úgy megbuknék felsőfokon, ha megkérnének, hogy beszéljek 3 percet a képről, majd 10 percet a magyar egészségügyről, vagy egyéb idióta témáról ahogy kell.

A nyelvvizsga nem a nyelvtudásról szól, hanem egy olyan képességről, ami bennem magyarul sincs meg. Magyarul sem tudnám az idő felénél, hogy mit mondjak még nem az angoltól lesz ez nehéz.

A más vizsgákkal van inkább gondom, ez visszaüthet lebukás nélkül is. Egy csomó szakon konkrétan veszélybe sodorhatsz később másokat és magadat is, ha nem tanulsz meg valamit. Egyre gyakoribb az olyan állásinterjú, ahol tesztelik a képességeid. Pl a mérnöki/programozói állások és nyelvtudást igénylő állások tipikusan ilyenek.

2016. febr. 8. 18:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!