Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyerekeid (ikrek) egymás...

Ha a gyerekeid (ikrek) egymás helyett járnának vizsgázni, mit szólnátok?

Figyelt kérdés

Adott a helyzet. Egynemű iker gyerekeid vannak, akik egyetemre járnak.Van,hogy 1-1 vizsgára egyik a másik helyett megy el és fordítva.

Most arra készülnek,hogy a nyelvvizsgát "hamisítják"meg. Magyarán a nyelvet jobban beszélő gyereked menne el a másik helyett nyelvvizsgázni.

Mit szólnátok ehhez, mint szülő?Akárhogy is nézzük, ez bűncselekmény. A lebukási esély minimális.

2016. febr. 8. 11:59
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
16%

Kiskoruktol kezdve arra envelema gyerekeimet hogy a csalassal szerzett javak semmit sem ernek, ugyhogy komolyan csalodnek.

Egyutt is fognak majd praktizalni/dolgozni? Mert ha nem, akkor nem megy semmire az osszecsalt/hazudott diplomaval.

2016. febr. 8. 12:18
 12/61 anonim ***** válasza:
66%

#9, bocs, de nekem teljesen mindegy, hogy a sebésznek, aki operál, van-e nyelvvizsgája, vagy nincs. Az alapelvem meg ugye az, hogy a hatályos törvényeknél szigorúbb elvárásai nem lehetnek senkinek, csak saját maga felé. Ebben ugye az is benne van, hogy enyhébbek lehetnek... én a bűncselekménnyel úgy vagyok, hogy annak szükségképp kell lennie kárvallottjának, áldozatának is... a nyelvvizsga-manipulálásnak meg nincs ilyen, kizárólag a "rendpárti-értékelvű" agybaj kap egy pofont, na, az meg halleluja:). Azt gondolom, hogy a nyelvvizsga-csalásokért szégyelljék magukat azok, akik törvényhozóként minden felsőoktatásban végzett számára kötelezővé tették - akkor is, ha az illető a munkája folyamán egyáltalán nem fog idegen nyelveket használni.

Mondjuk egy szakmai vizsgán, vagy egy KRESZ-vizsgán nem tűrnék csalást, mert annak lehet áldozata..

2016. febr. 8. 12:30
 13/61 A kérdező kommentje:

Igen, nyilván attól mert egypetéjűek, még meg lehet különböztetni őket,hogyha valaki jól ismeri őket, akkor akár a beszéd stílusukból is.Nyilván olyan egyetemi vizsgán "cserélnek" ahol sokan írnak egyszerre, kicsi a lebukási esély.Egy több száz fős szakon amúgy sem ismer mindenki mindenkit.Szóval szerintük kockázat mentes.

Ráadásul az egyik mindig összefonva vagy felkötve hordja a haját, míg a másik kiengedve. Így amikor a másiknak adják ki magukat, ehhez igazodnak.

2016. febr. 8. 12:32
 14/61 A kérdező kommentje:
Egyébként nem orvosi, nem tudom miért asszociáltak erre hárman is.
2016. febr. 8. 12:33
 15/61 anonim ***** válasza:
17%

12!

Nem a nyelvvizsga a lényeg, hanem a többi vizsga. Sokra mész vele, ha mondjuk jogot tanulnak és az egyik tok hülye, de a tesó levizsgazik helyette, amikor téged kell védenie. Vagy építész és lazán összeomlik a házad. ... Akármi is, nem kellene csalniuk. Remélem kiderul és kivagjak mindkettőt az egyetemről is

2016. febr. 8. 12:36
 16/61 anonim ***** válasza:
49%
Mondjuk engem megdöbbentenek a válaszok, hogy a többség szerint ez rendben van...ez okirathamisítás, akárhogy szépítjük. Szóval akkor lopni is oké, amennyiben minimális az esélye a lebukásnak?
2016. febr. 8. 12:38
 17/61 anonim ***** válasza:
42%
Nem értem a logikájukat. Hiába van valamiről papírjuk, ha a gyakorlatban nem tudják használni, mert egymás helyett mentek el. Ha meg tudják használni, akkor miért nem tudják a vizsgát letenni? Nyelvvizsgánál pl. teljesen mindegy, hogy milyen eredménnyel megy át, a lényeg, hogy átmenjen. Ha nem tud átmenni egy vacak kis nyelvvizsgán, akkor hogy akarja használni a nyelvet?
2016. febr. 8. 12:39
 18/61 anonim ***** válasza:
50%
:):) A hozzáállás jónak mondható.Viszont nekem a lelkiismeretem nem engedné meg ezt, mert azt érezném, hogy a jegyért nem én küzdöttem meg.Ha csinálok valamit szeretem az én teljesitményemet értékelni.
2016. febr. 8. 12:39
 19/61 anonim ***** válasza:
39%

A fiaim egypetéjü ikrek, nemrég diplomáztak mindketten, de eszükbe sem jutott volna csalással átjutni bármelyik vizsgán is, ennél sokkal becsületesebbek.

Aki szerint CSAK azért, mert VAN RÁ lehetöség, a család megengedett, annak az értékrendbe igencsak a béka feneke alatt van!!!!

2016. febr. 8. 12:44
 20/61 A kérdező kommentje:

nyilván azért mennek el egymás helyett, mert a másiknak jobban megy?

aki azt feltételezi,hogy a másik is tudja jól az anyagot, azt nem is értem. akkor mi értelme lenne ,hogy nem ő megy el vizsgára?

2016. febr. 8. 12:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!