Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez belefér a...

Szerintetek ez belefér a "normális" büntetés kategóriába?

Figyelt kérdés
Gyerek folyton nyúlkál a hajába evés közben. Szülők többször rászólnak, de a gyerek nem hagyja abba. Mire apuka fog egy zsineget, és lekötözi a gyerek kezeit a törzséhez, aki így nem tud mozdulni, és addig ott kell ülnie, míg a többiek be nem fejezik az evést.
2016. febr. 6. 17:11
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
53%

Nem normalis

Egyaltalan miert baj, hogy hozzányúl a hajahoz?

2016. febr. 6. 17:37
 12/31 anonim ***** válasza:
60%
Nem érdemelted meg kérdező.:(
2016. febr. 6. 17:37
 13/31 A kérdező kommentje:
Azért szóltak rám, mert kajás kézzel bele-beletúrtam a hajamba, és pl. májkrémes lett a hajam. nem voltam jó gyerek, sokszor tényleg direkt rosszalkodtam :)
2016. febr. 6. 17:40
 14/31 anonim ***** válasza:
67%
Ha csak ez az egy eset volt, akkor azért ne hagyd, hogy ez megkeserítse az életed vagy a kapcsolatodat a szüleiddel.
2016. febr. 6. 17:42
 15/31 anonim ***** válasza:
61%
20 éves létemre én is ilyen "hajsimogató" típus vagyok, de azt tudni kell, hogy nem tudatosan csinálom... konkrétan hiába tudom órákon át tapogatni a hajam, nem veszem észre. Ha ez egy kényszerbetegség és ilyen durván büntetik vele szegényt, akkor az csak tetézi a bajokat, még több felgyülemlő szorongás, stressz miatt (ami alapból az eredeti kényszerbetegség kiváltó oka) egy másikat fog kifejleszteni. Ezt tapasztalat mondatja velem. Régen anyám mindig a kezemre csapott, mikor a hajamat taperoltam, és ennek következtében a körmömet kezdtem rágni és a bőrömet lenyúzni a köröm körül, ami azért súlyosabb probléma volt. Most, hogy külön élek tőle, erről leszoktam, és visszatért a hajsimi.
2016. febr. 6. 17:44
 16/31 anonim ***** válasza:
59%

Óvónőnek szabad:

"Nem bűn, hogy megkötözte az óvónő a gyereket

Megkötöztek egy kisfiút az óvodájában, mert rossz­ volt. Az ügyészség szerint lehet, hogy rossz módszerrel, de csak fegyelmeztek,

Előzőleg Józsika szülei feljelentették az óvónőt, de a rendőrség megszüntette az eljárást. A család panaszt emelt, és a minap megkapta az ügyészség elutasító válaszát. A vádhatóság szerint ami történt, az legfeljebb nevelési hiba és nem bűncselekmény

Ezen megoldásnak kizárólag nevelési célzata volt, és nem a gyermek megalázása, megszégyenítése, személyi szabadságának tartós korlátozása."

[link]

2016. febr. 6. 18:02
 17/31 anonim ***** válasza:
72%
Ma már nem fér bele, 30-40-50 éve pedig ez egyáltalán nem számított kirívónak, ezerszer cifrábbakat hallottam már. Mindent az akkori felfogás szerint kell megítélni. Persze akkor sem volt ez a civilizáltság csúcsa, akkor is túlzásnak tűnt, de nem annyira mint ma.
2016. febr. 6. 18:03
 18/31 anonim ***** válasza:

Nem lehetett kellemes,amit átélhettél 5 éves korodban, a tudatodban is megmaradt.

Régebben a tanár nádpálcával osztogatta a körmösöket, még kukoricán is térdepeltették a tanulókat.

2016. febr. 6. 18:50
 19/31 anonim ***** válasza:
53%
Nem fér bele.
2016. febr. 6. 18:53
 20/31 anonim válasza:
39%
Régen sokkal elfogadottabbak voltak a ma már felháborítónak titulált büntetési formák. Nem tudom, hány éves vagy és hány éves apukád, de egy öregebb ember számára, akik például 60-as, 70-es években voltak fiatalok, azoknak egy ilyen természetesnek számít még ma is. Régen az is sokkal általánosabb volt, ha pofont, pálcaütést kapott a gyerek.
2016. febr. 6. 19:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!