Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kedves anyukák hogyan viszonyu...

Kedves anyukák hogyan viszonyult párotok hozzátok terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi ,hogy mennyire segített párotok az otthoni házi munkában,Valamint a munka helyen hogy tudtatok dolgozni ,vagy esetleg dolgoztatok-e?
2016. febr. 4. 18:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
En most kezdem a 12. hetet, munkahelyemen meg nem tudjak, mert csak jövö heten akarom elmondani, igy eleg faraszto helyt allni, de egyelöre nem volt meg gond. Este 7 körül erek haza, akkor eszünk, beszelgetünk vagy filmet nezünk, aztan megyek aludni, mert hulla vagyok. Szerencsere reggel nem kell koran kezdenem. A ferjem megerti, hogy faradt vagyok, most vacsorat sem tudok neki fözni kb. egy honapja, mert egesz nap emelygek, legerösebben este. Takaritast eddig is együtt csinaltuk, azota is ugyanigy van. Egyelöre tehat nalunk csak annyi valtozott, hogy nem nagyon fözök, ö kesziti el a vacsorat. Ha minden rendben lesz, akkor ugy tervezem, hogy addig dolgozom, amig birok, mert szeretem a munkam es a munkatarsaimat is, otthon sokkal többet aggodnek, hogy minden rendben van-e a babaval.
2016. febr. 4. 18:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a munkahelyen nem volt semmi gond. Irodában dolgozom. Tehát fizikailag nem megerőltető. Ügyfelekkel sem foglalkozom, így nyugodtan mehettem ki hányni, amikor csak kellett :D Ez az elején elég gyakori volt. Más gond nem volt. Szinte az utolsó pillanatig dolgoztam.

Házimunkát én végeztem mindig. Párom a bevásárlást és az ügyintézéseket. Arra valahogy mindig volt erőm, hogy megcsináljam a heti takarítást. De nagyobb dolgokban, pl. ablakpucolás, függönymosás, anyukám segített.

A főzéshez nem volt már igazán erőm vagy kedvem. Azt megoldottuk, hogy ne kelljen mindig, a párom hozott kaját, vagy anyukám hívott minket ebédre sokszor. Mondjuk ez a terhesség előtt is így volt.

2016. febr. 4. 18:54
 3/6 anonim ***** válasza:

A párom mindenben segített, de alapból is, előtte is szóval ez nem változott sokat. Amúgy nagyon féltett, mert csetlős-botlós típus vagyok, sokszor mondta, hogy lehet hogy jobb lenne, ha lekötözne itthon :D Mert tényleg mindig mindennek nekimegyek, mindig megbotlok ilyenek, de végülis nem lett baj :)

Dolgoztam végig, 8.5 hónaposan mentem táppénzre, tudtam dolgozni,eleinte volt, hogy sokat hánytam meg ilyenek, de hamar elmúlt.

2016. febr. 4. 19:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Semennyire, ahogy megtudta, hogy terhes vagyok és nem vagyok hajlandó elvetetni, lelépett. A nagyszüleim segítettek mindenben. A kisfiam ma 8 éves.
2016. febr. 4. 19:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Amint kiderült, már be se mehettem dolgozni, olyan erős vegyszerekkel dolgozunk.

Sajnos volt egy éve egy magzatelhalással végződő terhességem, most veszélyeztetett terhes vagyok.

A doki sok pihenést javasolt, nem emelhetek nehezet, stb.

A páromtól lassan idegbajt kapok, mert már egy kiló lisztet se hozhatok haza a boltból, körbeugrál, állandóan kérdezgeti, hogy jól vagyok-e, és ha rajta múlna, egész nap feküdnék, és ennék. Mert azt most kettő helyett kell... szerinte.

Nagyon szeretné a babát, és rettentően túlzásba viszi a gondoskodást. Én meg önálló, akaratos típus vagyok, nem fogok egész nap feküdni, és nem fogok Buddhává hízni a szülésig.

Ettől még én is aggódok, és maximálisan odafigyelek, hogy óvjam a terhességet, de már alig várom, hogy túl legyünk a 12. héten. Meg a szülésen. Aztán mire lediplomázik, fél lábon is kibírjuk.

2016. febr. 5. 08:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Ahogy megtudtuk, hogy terhes vagyok az első babánkkal, eljöttem állományba, mert veszélyes anyagokkal dolgoztam, nehéz fizikai munkát végeztem. Az első terhességgel nem volt gond, problémamentes volt. Akkor is besegített. Most a 2. terhességet nehezebben viselem, veszélyeztetett terhes vagyok, 11 hetes kismama vagyok. Amikor látja rajtam, hogy nagyon fáradt vagyok, akkor besegít, nem kell kérnem soha. Próbál nagyon kímélni, mikor itthon van, akkor ő fürdeti a gyerkőcöt, vagy ad neki enni. Neki ez nem megterhelő.
2016. febr. 5. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!