Mikor, és hogyan jelentsem be, hogy beadtam a jelentkezésem több külföldi céghez?
A párommal már össze szerettünk volna költözni korábban, de nem volt rá anyagi keret, és egyikünk szüleivel sem szeretnénk együtt élni. Tavaly végeztem a sulival, most németet tanulok, és nyelvvizsga után ki szeretnék költözni Németországba, és ott szeretnék dolgozni. Egyszer már volt terítéken ez a dolog itthon, amikor befejeztem a sulit, mondtam hogy menni akarok, de akkor nem jött úgy össze. Viszont a feszültség akkor is érzékelhető volt, hogy nem akarják, hogy elmenjek.
Most is terveznek egy nagyobb lakásfelújítást, és folyamatosan az a téma, hogy mennyire drága lesz ez az egész, de mennyire szép lesz a lakás, meg milyen jó lesz a szobám is nekem stb..
Az öcsém is, már elmúlott 18 éves, viszont vele is ment a balhé, amikor közölte, hogy el akar költözni. Ilyenkor többnyire rendszeresen megkapjuk, hogy ugysem tudnánk fenntartani egy lakást, éhen halnánk, vagy belefulladnánk a koszba. Mindemellett ha itthon vagyunk, akkor sem foglalkozik velünk senki, csak el vagyunk mondva többnyire minden sz_rnak.
Szóval 1-2 hónapon belül remélem felhívnak valahonnan, hogy mehetek dolgozni, és akkor költözök is. Elég akkor szólnom itthon, vagy már most kellene, hogy beadtam a jelentkezésem?
L21
9-esnek: Nem a semmire akarok kimenni, és nem takarítónő akarok lenni.
Van egy érettségim, és egy vendéglős szakmám is, amivel lehetek pincér, szakács, pultos, üzletvezető, gyors éttermi eladó.. Valamennyi munkatapasztalatom is van vendéglátáson belül, a bizonyítványom pedig megvan Europassosban is.
én tudom miről beszélsz.
nekem is nem egy ismerősöm van akinek csalódás volt a magyar körökben "híres külföldi habzsidőzsi", miután rájöttek hogy mégsem kolbászból van a kerítés, mint ahogy itt mindenki azt mondja.
alap minimálbér 1100 euró, egy alap albérlet 5-600 euró, ha nem akar költeni lakásra sok pénzt akkor be kell érnie egy szobával, közös fürdő közös konyha stb.
mindenki nagy örömmel megy ki külföldre, hogy majd ott meggazdagodnak és milliomosok lesznek pár év alatt, csak mikor szembesülnek a valódi tényekkel már nem olyan nagy az "öröm".
olyankor van az, hogy hát jó akkor adjunk lejjebb az igényekből, együnk olcsóbb kajákat, nem kell eljárni sehova mert a tv meg a net is megfelelő kikapcsolódás, és akkor talán félre rakunk havi 20-30 ezer forintot.
egy barátnőm ment ki németbe tavaly nyáron, gyárban dolgozik és ismerősöknél lakik, így a költségek valamivel kevesebbre jönnek ki.
a csaj főiskolás, és most egy gyártósoron dolgozik, egy nagyon életvidám ember volt, naponta rakta ki a képeket fészbúkra, eljárt szórakozni, mindene volt a vezetés, szóval tényleg egy pörgős vagány csajról van szó.
de mióta kiment dolgozni, havi 1 képet ha kirak magáról fészre, azon is szó szerint látszik hogy össze van szakadva a csaj.
alig szoktunk már beszélgetni mert 3 műszakban dolgozik, eszik alszik dolgozik, ebből állnak a mindennapjai.
szórakozni nem jár el sehova, mert egyrészt nincs kivel, meg másrészt nagyon drága és nem engedheti meg magának.
kérdeztem tőle, hogy valóban ezt az életet akarta 23 évesen?
azt mondta nem éppen, de most már fél év elteltével beletörődött abba ami van.
mondtam neki, hogy a fiatalságát baxa el ezzel, és abból pedig csak egy van az életben....
tehát erről beszéltem, hogy előbb utóbb az igényekből, a komfortból kell leadni.
valamit valamiért, de ez számomra nem élet, hogy a fiatal éveimet elbasszam azzal hogy fásultra és kiégettre dolgozzam magam azért a pár millióért amit majd itthon elköltök pár hét alatt.
persze ez nem általánosítás, mert mindenki a saját sorsa kovácsa, de sajnos legtöbb esetben beletörődnek a szarba az emberek, mert vagy haza jönnek, vagy maradnak kint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!