Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetem vagy külföldi munka?

Egyetem vagy külföldi munka?

Figyelt kérdés

Ha egyetemre mész, a szüleid nem tudnak támogatni, jó eséllyel végigéhezed azt az 5 évet.

Külföldön nettó 360 ezer, bolti eladóként, a párod szintén dolgozik, esély egy színvonalas életre.

Melyik mellett döntenél?

(Én egy év után otthagytam az egyetemet, mivel az órarendem miatt nem kaptam diákmunkát, és elegem volt, hogy szakadtan járok, és nincs mit ennem. 1,5 éve vagyok külföldön, jól megy. 4 szobás albérlet, havi 130-140 ezer fennmaradó költöpénz...de bánt, hogy nincs diplomám)

21l

2015. aug. 29. 10:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
külföldi munka, aztán ott tanulni valamit.
2015. aug. 29. 10:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
En nem akarnek eletem vegeig mosogato lenni.ahelyett hogy havi 140et eltapsolsz,inkabb felretenned hogy visszamehess egyetemre.szerintem
2015. aug. 29. 10:38
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
Gondolj arra, hogy egyetemmel, és jó diplomával 6-800 ezreket is lehet keresni külföldön, és mégiscsak jobb önéletrajzod lesz.
2015. aug. 29. 10:47
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok mosogató, bolti eladó vagyok. 2 havonta 260 ezret teszek félre, nem tapsoltam el semmit.
2015. aug. 29. 10:47
 5/14 A kérdező kommentje:
Olyan szakra jártam, amit külföldön nem tudnék hasznosítani (magyar szak). Egy mérnök vagy egy orvos talán kapna 800 ezret, de egy bölcsész diplomás...
2015. aug. 29. 10:49
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet mashova is jarnod.szerintem gondold meg,hogy legalabb valami szakmat letegyel.persze nincs bajom az eladokkal,anyukam is az.
2015. aug. 29. 10:56
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Ezt soha nem értettem, minek kell mindenkinek diploma?? Főleg külföldön anélkül is többet keresel mint itthon a sok diplomás a Mekiben.
2015. aug. 29. 11:07
 8/14 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem nem olyan fontos a diploma. Sokan csak azért mennek egyetemre, hogy bulizhassanak még. Az tény, hogy nagyobb valószínűséggel lehet egyetem után állást találni, de ez inkább csak a második szempont szokott lenni.
2015. aug. 29. 11:19
 9/14 anonim ***** válasza:
71%
Az eladót sem tartják sokan többre egy takarítónál. Én külföldön tanulok. Azt elfelejted, hogy ha otthon elvégeznél valamit, jó eséllyel kapnál ugyanannyi fizetést, mint most amennyit kapsz. Én nem adnám fel a tanulást, és külföldön sem lehetetlen.
2015. aug. 29. 11:20
 10/14 anonim ***** válasza:
17%
Én a külföldi munkát választanám. Diplomások ezrei vannak munka nélkül, vagy keresnek fele annyit, mint Te. Örülj, hogy találtál egy ilyen állást és ennyit tudsz félretenni. Tanulni később is ráérsz (távoktatás, levelező). De legalább jutsz valamerre.
2015. aug. 29. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!