Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetem vagy külföldi munka?

Egyetem vagy külföldi munka?

Figyelt kérdés

Ha egyetemre mész, a szüleid nem tudnak támogatni, jó eséllyel végigéhezed azt az 5 évet.

Külföldön nettó 360 ezer, bolti eladóként, a párod szintén dolgozik, esély egy színvonalas életre.

Melyik mellett döntenél?

(Én egy év után otthagytam az egyetemet, mivel az órarendem miatt nem kaptam diákmunkát, és elegem volt, hogy szakadtan járok, és nincs mit ennem. 1,5 éve vagyok külföldön, jól megy. 4 szobás albérlet, havi 130-140 ezer fennmaradó költöpénz...de bánt, hogy nincs diplomám)

21l

2015. aug. 29. 10:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
89%

én a kulfoldi munkát választottam..amikor már volt jo pár ezer eurom, akkor pedig az iskolát. igy lett francia diplomám és svájci mester.

21 éves vagy, tanulj!!!

2015. aug. 29. 14:24
 12/14 anonim ***** válasza:
50%

Mintha magamat olvasnám. Én is ott kellett hagyjam az egyetemet, mert nem tudtam mellette fenntartani magam, dolgoznom kellett, ha meg már munka, akkor külföld. Itt boldog vagyok, megtaláltam a számításomat, irodai munkát végzek, nem rosszabbat, mint amit a bölcsészdiplomámmal kaptam volna, de nagyon bánt, hogy nincs diplomám, mert imádok tanulni és jól is ment mindig.

Most arra keresem a lehetőséget, hogy itt mit tanulhatnék, bár elég húzósak a tandíjak, ösztöndíj csak full time-os tanrend mellett van, akkor viszont dolgozni nem tudok, a munkát meg nem fogom otthagyni. De nem adom fel, lesz megoldás. :)

25L

2015. aug. 29. 15:00
 13/14 anonim ***** válasza:

Külföldi munka!!

Ha lenne lehetőségem már rég nem lennék itt.

2015. aug. 30. 14:07
 14/14 anonim ***** válasza:

Én mindig azt mondtam, és próbálom kortársaimat győzködni arról, ha van lehetőségük inkább külföldre menjenek, mert ott többmindent tudnak kezdeni magukkal.

Mig a pénz, mint eszköz elengedhetetlen a mindennapi megélhetésünkhoz, szórakozásunkhoz, továbbtanulásunkhoz (is akár), ebben az esetben én külföldöt választanám.

Mellesleg én is külföldön vagyok jelenleg, első évemet befejeztem az egyetemen, bánom is hogy elkezdtem mert nem sokra fogom vele vinni otthon.

Amint befejezem jövök vissza külföldre ismét, az tuti. Sokkal gyorsabban fogok fejlődni itt mint otthon. Úgy nyelv, mint pénzügyileg és tudásilag. Már sokat fejlődtem (pedig csupán a nyári szünidőre jöttem).

20/l

-az igazsághoz talán az is hozzátartozik, hogy én a lici befejezése után sokkal jobban voltam munkaorientált, mint tanulásorientált, annak ellenére hogy mindig első tanuló voltam-

Mig mások az érettségi után a nyarukat élvezték meg döglöttek otthon, én addig keményen kerestem a munkákat, majd találtam is. Más korombeliek sirtak hogy nincs pénzük, nekem mindig volt.

Én igy éreztem jól magam, anyagilag nem akartam nagyon szüleimtől függni.

Érdekes amúgy, mert szüleimtől általában mindent megkaptam, tehát elvileg egy elkényesztetett kis fruska kéne legyek, de mégis, jó útra nevelődtem.

2015. aug. 30. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!