Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy bocsássak meg az apámnak?

Hogy bocsássak meg az apámnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A volt páromat tavaly nyáron ismertem meg. Az édesanyja pár éve meghalt, akkor költözött fel Pestre, hogy a nagymamájának tudjon segíteni. Az apukájáról soha nem beszélt, csak annyit mondott nagyon haragszik rá. A szentestét a nagymamájánál töltöttük, anyukám pedig karácsony napjára hívott minket, így 25-én hazamentünk. Addig nem találkoztak a párommal, mert munkája miatt nem tudott velemjönni, mikor hazamentem, meg még korainak éreztem bemutatni.

Megérkeztünk 25-én, anyukám nagyon örült, beszéltek pár szót párommal, majd jött apukám. Hát azt a sokkot, ami következett senkinek nem kívánom. Kiderült, hogy a párom apukám eltitkolt gyereke.

Már házas volt anyuval, mikor párom anyukáját megismerte, de nem mondta el neki, hogy nõs. Alakultak a dolgok, míg megfogant párom. Apukám sem akarta, hogy elvetessék, gondolta tudja folytatni a kettõs életét. De párom anyukája elõtt évek múlva lebukott.

Most itt vagyok, a féltestvérembe szerettem bele, a féltestvéremmel szeretkeztem, és undorodom magamtól, apura pedig nagyon haragszom. Pedig annyira jó volt a kapcsolatunk.:(

Hogy tudnék megbocsájtani neki?

2016. jan. 31. 08:30
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Hú! Szerintem először üljetek le a pároddal/féltestvéreddel és az apukátokkal beszélgetni. Nehéz helyzet, de ne undorodj magadtól, nem tudhattad. Az, hogy haragszol, teljesen jogos.
2016. jan. 31. 08:42
 2/10 anonim ***** válasza:
2016. jan. 31. 08:47
 3/10 A kérdező kommentje:
Én már beszéltem vele, vagyis inkább végighallgattam, innen tudom mi, hogy volt. Féltestvérem viszont nem akar vele beszélni, úgy érzi, megint átverte.
2016. jan. 31. 08:55
 4/10 anonim ***** válasza:
22%
Jól sikerült kamu, sokkal hihetőbb, mint a legtöbbje ezen az oldalon. Ügyes.
2016. jan. 31. 09:26
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem kamu, akármit is hiszel. Ha érdemben nem tudsz hozzászólni, akkor légyszíves ne írj semmit.Köszi.
2016. jan. 31. 09:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Sajnos , ti vér szerinti rokonok vagytok. Nem jó ha maradtok együtt. Már most ekkora probléma van belőle, mi lesz később. Gyereket meg ugye nem vállalhattok. De azért tavaly nyár óta egy fénykép nem került elő egyikőtöknél se? Ez is furcsa.
2016. jan. 31. 09:39
 7/10 A kérdező kommentje:

Már nem vagyunk együtt. Még azon a napon vége lett az egésznek, hisz tudtuk, hogy nincs jövõnk.

Páromnal nem volt fénykép apuról, én költözés közbem voltam, kipakolás lassan haladt munka miatt, néha feljött, de mivel nem egyedül laktam az albérletben, inkább én mentem. Munka miatt amúgyis keveset találkoztunk, azt pedig szerettük volna nyugodtan tölteni.

2016. jan. 31. 09:57
 8/10 anonim ***** válasza:
94%

Jól van, Akkor mi is a kérdés? Hogy bocsáss meg? hát az bizony nagy művészet. És csak a saját lelki békéd szempontjából érdekes. Ahogy a nagy író, Jorge Luis Borges mondja:

"A megbocsátás a sértettet tisztítja meg, nem a sértőt, azt szinte nem is érinti."

2016. jan. 31. 10:45
 9/10 anonim ***** válasza:

"Kiderült, hogy a párom apukám eltitkolt gyereke. "

Na erről meséljél, hogy ez mégis hogyan derült ki?

Hogyan ismerték fel egymást, ha nem is találkoztak ezer éve??

2016. jan. 31. 20:51
 10/10 A kérdező kommentje:
" Hogyan ismerték fel egymást, ha nem is találkoztak ezer éve??" Nem mondtam, hogy nem találkoztak. Mikor meghalt féltestvérem anyukája, akkor apu elment a temetésre. Ott találkoztak, beszéltek, apu megválaszolta néhány kérdését.
2016. jan. 31. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!