Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy bocsássak meg az apámnak...

Hogy bocsássak meg az apámnak a sok megalázásért?

Figyelt kérdés
Sokat vert gyerekkoromban, sokat bántott egész életemben és személyiségzavarom lett miatta. Sajnos a hatása eddig az egész életemre kiterjedt. Ha megbocsájtok, akkor vége lesz ennek az értelmetlen szenvedésnek. De hogy? Sikerült már valakinek egy ilyen szülőnek megbocsájtani? 23L

2013. júl. 16. 20:53
 1/6 anonim ***** válasza:
költözz el. nekem ugyanez mostohaapámmal, és anyukám a mai napig nem képes felfogni, hogy mit is okozott. pedig én lassan 40 vagyok.
2013. júl. 16. 21:03
 2/6 dani900 ***** válasza:

Nem kell megbocsájtani, az nem megoldás.

Ezek szerint érzelmi szempontból árva vagy. Nincs igazi apád.

Ő egy maghordozó, az az első lépés, hogy ezt elfogadod, és úgy is állsz hozzá. Mint, egy idegenhez, ha bent a telefonban a száma, írd át az apát, írd oda hogy Kovács Pista (képletesen, az ő nevét írd), és kész. Ez nagyon fontos, és nagyon kemény dolog lesz folytatni, és bepótolni, azokat a dolgokat, amiket nem tudtál megtanulni a Kovács Pistától.

Anyád gondolom ugyanúgy boldogtalan, úgyhogy a tőle eltanult, és beléd nevelt dolgokat is át kell írnod, ha nem akarsz olyan életet mint ő.

2013. júl. 16. 21:28
 3/6 anonim ***** válasza:
igaz engem nem vert apám,de velem az történt,hogy 10 évig le sem szarta a fejemet azt aztán egyszer csak megkeresett.Én nagyon nehezen,de megbocsátottam neki és most úgy ahogy jó a viszonyunk:/
2013. júl. 16. 21:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Engem eldobott, ha néha eljött látogatni, akkor is részeg volt. Egyszer beszélgettünk és úgy jött ki, hogy megbocsátottam neki és tök jót dumáltunk. Jól tettem, mert rá 3 órával halott volt. Így nem kell a nyomasztó haraggal élni, se a lelkiismeret furdalással, hogy meg kellett volna bocsátani.
2013. júl. 17. 22:02
 5/6 anonim válasza:
Nem, nem sikerült, de bevallom nem is akarok. Milyen ember az olyan, aki a saját lányát bántja fizikailag és lelkileg is? Az ilyen 'apa' nem érdemel bocsánatot, én úgy vagyok vele, de ha neked ez segít, tégy úgy.:) A lelked mélyén gondolom nem tudod neki teljes mértékben elnézni a dolgokat, és gyakorlatilag nem is kell! Nem vagy köteles eltűrni azt a sok rosszat, amit valószínűleg ok nélkül kapsz napi szinten tőle.
2013. okt. 15. 18:59
 6/6 anonim válasza:
*mármint kaptál, bocs. :)
2013. okt. 15. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!