Bocsássak meg vagy hagyjam őket?
Anyám 10 éve folyamatosan hazudott nekem. Pedig éveken át ha tudtam mindig kihúztam a szarból. Tegnap megtudtam, hogy a családi házunkat is elcseszte. Nekem azt mondta, hogy azért költöztek el, mert rosszul érezte ott magát a szomszédok miatt. Az igazság az, hogy elárverezték a házat, mert éveken át egy csomó hitelt felvett aztán meg nem fizette. A nyomokat igyekezte eltüntetni, de én rájöttem csak már sajnos későn.
Mit csináljak? Nagyon haragszom és és nagyon kibuktam. Gyakorlatilag semmijük nem maradt. Amikor szembesítettem, hogy tudok mindenről, még ő támadt nekem, hogy mégis mit képzelek. Slussz poénként már az albérletből is kiakarják őket rakni mert nem fizetik rendesen a számlákat. Lehet, hogy hagynom kéne őket, de mégis csak a szüleimről van szó. Ráadásul az öcsém is velük él. Lehet anyámékat már nem tudom megváltoztatni, hisz elmúltak 60 évesek, de az öcsémet féltem, ő még csak 24. Mit tennétek hasonló helyzetben. Vagy volt vagy van valaki ugyanígy?
érthető, hogy haragszol! és jó, hogy beszéltél anyuddal.
a haragot nem érdemes tartogatni, de a megbocsátás nem jelenti azt, hogy egyet értesz a megoldásaikkal.
azt esetleg lehet tudni, hova megy a pénz?
szüleidnek van valami szenvedélye?
öcséd pénze is lefolyik a lefolyón?
ő nem tudta, hogy a házat elárverezik?
szüleidet gondnokság alá helyezni?
A haragodat nem értem. Rosszul csinálták, de ők fizetik meg az árát, nem te. Tehát miért is haragszol?
Ha a te pénzedet kártyázták volna el, akkor lenne jogod haragudni. De ők a sajátjukkal tették ezt.
Az öcséd felnőtt ember. (nem "csak" 24, hanem MÁR 24).
Amiatt haragszol netán, hogy fuccs az örökségnek, amivel már előre számoltál?
Előző, gondolom azért haragszik - teljes joggal - mert hazudtak neki, pont azok, akik gyerekkorában azt magyarázták, hogy a családban nem szabad hazudni.
Egyébként így kezdődik a kérdés...
Kérdező, én hagynám a fenébe őket, aki hazudozott, az viselje a saját tettei következményét...
OK, tehát akkor jó vagy, amikor fizetni kell, de a tanácsaidból nem kérnek?
ha öcséd tudott az árverezésről és nem szólt, akkor rá is haragszol?
öcséd még mindig gyerekként viselkedik... biztos kényelmes...
vagy tényleg hagyod az egészet, de akkor a Te pénzedre se számítsanak...
vagy óvintézkedéseket tehetsz, hogy ne legyen többé szükség a te megtakarított pénzedre.
ha tényleg csak a számlák úsznak, (és nincs semmi szenvedélybetegség a háttérben) akkor a számláka befizetése mehetne csoportos megbízással, vagy rendszeres átutalással.
ebben segíthetsz szüleidnek beállítani a neten, vagy a bankban, vagy tesóddal dumálni...
az örökség... hát, manapság már az a divat Amerikában pl. hogy a szülők felélik a vagyonukat, élvezik az életüket:)
a gyerekek meg érjék el ugyanazt, amit ők önállóan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!