Bunkó dolog lenne megkérni, hogy ne jelenjen meg csak úgy az ajtó előtt?
Nyáron Budapestre költöztem az egyetem miatt, előtte egy kisvárosban éltem, kb 250 km-re.
Ugye itt más az életem, nem tudok minden hétvégén hazavezetni, utána vissza. Anyukám rászokott arra, hogy teljesen váratlanul megjelennek itt, vagy a nevelőapámmal, vagy mamával. 1-2 alkalommal ez nem is lenne gond, de így már sok nekem.
Tudja, hogy szinte alig főzök, de folyton hozza a cuccokat, hiába kérem, hogy ne. Pl. most hozott disznótoros kóstolót, amit valami barátjuktól kaptak, pedig tudja jól, hogy én ilyeneket nem eszek soha, csak csirkét, vagy halat. Legutóbb pl. egy egész hétre való kaját hozott, hogy tegyem be a hűtőbe és majd melegítsem meg, pedig tudja, hogy nem eszem meg azokat, amik régóta hűtőben vannak.
A másik, hogyha esetleg itt hagyom, mert dolgom van, akkor mire hazajövök, biztosan átpakol valamit, elkezd takarítani, vagy főzni. Pedig ő is allergiás arra, ha valaki (akár én, akár a nevelőapám) a konyhában matatunk otthon...
Szóval nem az a gond, hogy jönnek, mert volt már, hogy apa felesége is jött a gyerekével, de ők előre szóltak és akkor úgy készültem. De mikor a vizsgaidőszakom közepén jönnek, akkor az nem volt túl szerencsés...
A kérdéstől függetlenül, csak az itt adott válaszok egy részére mondom: Szóval ha egy szülő megteheti, hogy vesz egy lakást a gyerekének, akkor azzal jogot formál arra, hogy bármikor bejelentés nélkül beállítson hozzá? Akkor a magánélet már nem is létezik?
Részemről ha ilyen ára lenne egy saját lakásnak, akkor inkább köszönném szépen, nem tartanék rá igényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!