Bunkó dolog lenne megkérni, hogy ne jelenjen meg csak úgy az ajtó előtt?
Nyáron Budapestre költöztem az egyetem miatt, előtte egy kisvárosban éltem, kb 250 km-re.
Ugye itt más az életem, nem tudok minden hétvégén hazavezetni, utána vissza. Anyukám rászokott arra, hogy teljesen váratlanul megjelennek itt, vagy a nevelőapámmal, vagy mamával. 1-2 alkalommal ez nem is lenne gond, de így már sok nekem.
Tudja, hogy szinte alig főzök, de folyton hozza a cuccokat, hiába kérem, hogy ne. Pl. most hozott disznótoros kóstolót, amit valami barátjuktól kaptak, pedig tudja jól, hogy én ilyeneket nem eszek soha, csak csirkét, vagy halat. Legutóbb pl. egy egész hétre való kaját hozott, hogy tegyem be a hűtőbe és majd melegítsem meg, pedig tudja, hogy nem eszem meg azokat, amik régóta hűtőben vannak.
A másik, hogyha esetleg itt hagyom, mert dolgom van, akkor mire hazajövök, biztosan átpakol valamit, elkezd takarítani, vagy főzni. Pedig ő is allergiás arra, ha valaki (akár én, akár a nevelőapám) a konyhában matatunk otthon...
Szóval nem az a gond, hogy jönnek, mert volt már, hogy apa felesége is jött a gyerekével, de ők előre szóltak és akkor úgy készültem. De mikor a vizsgaidőszakom közepén jönnek, akkor az nem volt túl szerencsés...
Azért azt nem tenném meg, hogy 3 órát vezet idefele és nem nyitok neki ajtót...
6-os, te valamit nagyon félreértettél, vagy egyszerűen bunkó paraszt vagy. Nem tudom, melyik.
Persze, reklamálok, mert NEM KÉRTEM ilyenre.
Nem azért kezd takarítani, mert kupi, vagy kosz lenne. Sosincs az, erre nagyon ügyelek. De neki nem tetszik mondjuk, ahogy a poharakat elrakom, ezért újramossa őket és átpakolja máshová. Vagy hogy az edényeket csak egymásra teszem a szekrénybe, ezért kiveszi az összeset és máshogy rakja. Ha meg sütnék, főznék valamit, akkor kereshetek mindent.
Sosincs itthon kb. semmi kaja, mert nem eszek itt, így felesleges idehozni az élelmiszereket neki. Amik kellenek, azokat megveszem én, de semmi értelmét nem látom, hogy kolbászt és hurkát hozzon, mikor kb. 5 évesen ettem utoljára ezeket. Oké, otthon elfogy, mert megcsinálja, amikor vendégek mennek, vagy valami, de itt én csak kidobom ezeket.
Hát ne így mondd meg, hogy "ne jelenlen meg", hanem hogy legyen olyan jó szólni. És azt is kereken mondd meg, hogy ne pakoljon és takarítson nálatok.
Sajnos valószínűleg nem fogod megúszni balhé nélkül, de sajnos ez ilyen anyatípus, az enyémmel is balhézni kellett, hogy engedjen már felnőni.
# 16
D.gócimbiről szó sincs, van barátom. :D
# 17
Bocsi, nem tudtam, hogy ide csak olyan írhat, aki nyomorban él! Erről nekem senki nem szól.
Nincs jobb dolgod?!
# 18
Csak az a baj, hogy ő is utalja, ha otthon nekiállok sütni, mert "az ő konyhájába ne pakolásszak". Ez ugyanaz attól függetlenül, hogy én kevesebbet sütök, főzök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!