Normális, hogy nem tudom megbocsájtani azt, hogy szigorúak voltak velem és ez a mai napig zavar? Évente hány látogatás "ideális"?
A szüleim mindig is nagyon szigorúak voltak velem, ennek semmi következménye nem lett, csak az, hogy folyton hazudtam és ahogy 18 éves lettem, elköltöztem tőlük.
Már 25 éves vagyok, 18 éves korom után egy forintot sem fogadtam el tőlük, szóval teljesen önálló vagyok. Viszont nem szeretek ott lenni, meglátogatni őket. Ha megyek is, pár napnál tovább nem szándékozok maradni, akkor is inkább hotelben alszom.
De folyton panaszkodnak, hogy milyen keveset megyek, alig látnak, sosem telefonálok. Egyszerűen nem tudok mit mondani nekik, haragot érzek, vagy nem is tudom...
Részletesebben kellene elemezned,hogy mi az amiben ennyire megsértették a szigoruságukkal a lelkedet?
Ha ütöttek,vertek, és semmit sem engedtek meg neked akkor jogos a haragod.
Ha viszont jó utra akartak volna tériteni és most becsületes ember lett belõled,akkor hálás lehetsz nekik.Van ahol a szülõk szigoruak,mert figyelnek rád, törõdnek veled, és van ahol nincs szigoruság,csinálhatsz,amit akarsz és a talaj is kicsuszhat a lábad alól.
Tehát akkor ő nem jogosan szorong. Szép :D
Sza... Rosszul érzed magad körülöttük és még érezd is rosszul magad emiatt, sőt még amiatt is mert nem akarod magad rosszul érezni :D
Szerintem csak tájékoztasd őket erről, hogy emiatt hanyagolod őket aztán viszont látásra. Max HA úgy tartja kedved, akkor ünnepekkor boldog ünnepeket kívánsz és kész.
Abban az értelemben normális, hogy te még mindig gyászban-haragban vagy velük. Gyászban az elrontott életedért, a sok tőlük kapott fájdalomért.
Ezeket fel kell dolgozni vagy kérni egy szakit, hogy segítsen ezeket felfolgoztatni benned. Amíg helyre nem teszed ezt magadban, addig soha nem tudsz sem megbocsátani nekik, sem elengedni őket - azaz örökké haza tudnak rángatni (vagy a bosszúvágyon vagy a szeretethiányon keresztül).
Nyugi, tudom. Én ezt az utat már megjártam.
Van egy olyan könyv hogy Dr. Susan Forward. Szerintem érdemes lenne elolvasni, szerintem segítene :)
Egy kis "ajánló", a bevezetőt érdemes elolvasni, aztán majd kitalálod, hogy érdekel-e :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!