Normális, hogy nem merem elmondani a szüleimnek, hogy megbuktam a vizsgán?
Egyetemre járok és két vizsgán is megbuktam, de nem merem elmondani. Ahova én járok, ott az első pót sem ingyenes, és több, mint 10ezret kifizettem érte, ezért már kb. nincs is pénzem,mivel nem dolgozom, de most már muszáj lesz.
Az ok, amiért nem mondom el és inkább én fizetem ki, az, hogy főleg apám nem tudja felfogni, hogy a bukás nem egyenlő azzal,hogy sosem kapok diplomát meg hogy egy percet sem tanultam rá. Gimiben egy kettesért is kiabált, a hármas és négyes érettségieimet úgy kezelte, mintha egyes volna,ha rossz tanuló fázisban voltam, fél évig nem szólt hozzám... Nem akarom hogy megint fél évig feszült legyen a légkör...
"Ez a 10.000 ft tényleg nagyon durva. Nem tudod a TO-n megbeszélni, hogy elengedjék?"
Hát nálunk ilyen kéréssel röhögve küldenének el.
Volt olyan példa nálunk, hogy évekre visszamenőleg írtak ki Neptunban pótdíjakat. Ráadásul vizsgaidőszak/tárgyfelvétel előtt mikor ugye mindenki ész nélkül befizeti mert másképp nem tud vizsgát felvenni. Aztán kiderült hogy "hibáztak" sok sok elnézéskérés mellett mondták hogy bocsi, de aki befizette azt nem tudják kárpótolni.
Vagy leadásoknál is szokásos dolog, hogy direkt mondja a tanár, hogy dolgozzál még rajta, és add le pótra, mert akkor ugye rögtön több ezret fizetsz.
Nesze neked ingyenes oktatás.
Ja és ami poén. Fizetősön fizet az ember kreditenként 10-12 ezret, ha elbukom akkor nem elég hogy újra fel kell vennem ugyanennyiért, de még a bukás miatt is kisajtolnak kreditenként közel 2 ezret.
Vagy azt nézem egy kredit elbukása ~2000 pénz, minimum 2 kredites a tárgy, akkor már ~3,5-4 ezer, ehhez jön a pótpót vizsga ~4500 pénzes díja. Már ~8 ezer forint elúszott.
"KELL, hogy olyan legyen a kiállásod a szüleid felé"
Ezt mondjuk mondd a részeges apámnak, akinek még érettségije sincs, 15 éve nem dolgozik, egyetemet is maximum képeslapon látott, de az észt azt tudja osztani hónapokig hogy milyen hülye vagyok, hogy bukhatok meg, évet kell ismételnem, bezzeg ő megcsinálta volna :D
12:08 gondolom még te sem kaptad meg még, hogy 'amíg az én házamban élsz'... Egyes szülők a mesterei annak, hogy uralkodjanak a felnőtt gyerekeik fölött is, amíg van mivel zsarolni. Azért meg had ne kelljen szégyellnie magát az embernek, hogy egyetemistaként még otthon lakik...
Amúgy én sem mondok semmit a vizsgáimról, pedig nem buktam meg. Valahogy a szülők a középiskolánál megrekedtek és semmit sem képesek felfogni ami ennél magasabban van... Pedig nem én vagyok az első egyetemista a családban és az internetet is tudják használni. Anyám konkrétan meg van róla győződve hogy én hazudok az egyetemről, mert szerinte olyan nem létezik, hogy egy képzés 3 éves, csakis 5... Most ilyen embernek mit lehet mondani?
Könyörgöm, felnőtt ember vagy.
Mondd meg nekik, hogy nem sikerült, ennyi. A többi vizsgádról pedig nem kell tudniuk, egyszerűen ne említsd.
Én is egyetemen vagyok, a saját dolgaimat pedig felnőtt módjára, elintézem egyedül.
Mondjuk hármas érettségikkel nem is értem mit keresel egyetem. Most tényleg, ne haragudj, de azért egy érettségi elég könnyű, de gondolom akkor nem valami színvonalas egyetemre jársz.
De akkor most a pótvizsga sem sikerült, és elbuktad ezt a két tárgyad? Mert ha csak annyi a gond, hogy elsőre megbuktál, de másodszorra sikerült, az nem nagy baj szerintem, de ha két tárgyad nem lett meg, azért már megértem, hogy kiakadnának, emiatt lehet, hogy csúszni is fogsz.
Az a kettő amivel felvételiztem nem hármas lett, de örülök, hogy te ilyen kedves vagy úgy, hogy azt se tudod, mi van... :)
A pótvizsga még nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!