Kb.2 éve romlott meg a kapcsolatom a gyerekek apjával. Nem korai?
"1 hónapja tudtam hazaköltözni anyuékhoz"
"elkezdtem találkozni valakivel"
"az elso találkozó alkalmával is vittem a gyerekeim"
Ezekből az következik, hogy alig, hogy kitetted a lábad a párodtól, már rögtön rá is ugrottál az első, társkeresőben hirdető pasasra. Kérdés, hogy az ő gyereke(i) mellett el akarja-e tartani a tieidet is veled együtt??!
nekem is az a furcsa, hogy az egy honap alatt te már randizgatni kezdtél..
2 éve megromlott a kapcsolat, de te kivártad azt a 2 évet..és most egy honapja koltoztél -haza- két gyerekkel....
ne haragudj, hogy ezt irom, de az ilyeneket, mint te- ugy hivják, hogy megélhetési társkereso.
2éve romlott meg és én voltam a hülye hogy állandóan elviseltem hogy úgy bánt velem mint egy kutyával. ngyon sokszor megvolt rá az alkalom hogy hazamenjek de én voltam a hülye h nemet mondjak anyuéknak -ami nálam lett most anyuéknál a HAZA költöztem!
megélhetési társkereső bocs de dolgozom a két gyerek mellett...
Úgy gondolom akkor lenne korai,ha csak azért randiznál mert kapcsolatfüggő vagy és nem bírsz egyedül meglenni.De nem erről van szó,dolgozol stb,na meg ha jön a szerelem,vagy egy szimpatikus ember akkor hülyeség csak azért nemet mondani,mert éppen nem ideálisak a körülmények.
Randizzál nyugodtan,neked is jár a boldogság.
A esely hogy ujra ua tarsat talalsz 80%
Eloszor dolgozz magadon es semmikeppen ne szulj az uj parodnak
Egyedul ket gyerekkel kiszolgaltatott vagy ne ronts meg ezen a helyzeten
A legjobb ha sajat eleted marad es radizgatsz de ne koltozz ossze vele
Elvált, kisgyermekes nő, anya vagyok.
Úgy döntesz, ahogy neked kényelmes, de a véleményem az, hogy korai.
Amit én problémának látok:
- jogilag nincs lezárva a jelenlegi kapcsolatod a gyermeked apjával (házasság esetén válás, együttélés esetén is vagyonmegosztás, gyermekelhelyezés). Igenis fontos, mert a gyerekek felügyeleti jogát, láthatásukkal kapcsolatos kérdéseket, tartásdíjat stb. MUSZÁJ írásban, bíróság előtt rendezni. (gondolkodj! bántalmazó féltől szerintem nem lehetetlen, hogy a későbbiekben "kattan" egyet és majd gondok adódnak a gyerekek iskolai beíratásától kezdve a családi pótlék vagy családi adókedvezmény igénylésén át bármivel, esetleg ittasan megy zaklatni arra hivatkozva, hogy neki szerinte épp este 10-kor van láthatása stb.). Sőt: jogilag egy nehéz helyzetben vagy jelenleg, hiszen te költöztél el és a gyerekeket- vélhetően- a hozzájárulása nélkül vitted el az utolsó életvitelszerinti lakhelyükről. Ha a volt férjed/élettársad "észbe kap"- jelen pillanatban még a rendőrökkel is hazavitetheti a kicsiket. Durva, de ez van, nézz már utána.
1 hónapja elköltöztél, tessék a gyerekeket bejelenteni a jelenlegi lakcímedre, jelezni a védőnőnek stb. illetve azonnal beadni a válási/vagyonmegosztási és gyermekelhelyezési keresetlevelet. Nincs mire várni, amennyiben a döntésed végleges.
Én ezzel tölteném most első körben az időmet, nem a randizással- de legalábbis ugyan erre is szakíts már egy kis időt kérlek.
2. Nonszensz, hogy a gyerekeket randizni viszed. Ezt pedig pszichésen nem tartom normálisnak. Szakemberek szerint is a gyerekek számára akkor érdemes bemutatni a partnert, ha már a kapcsolat megérett erre- az első randi NEM ez. És most nem arról van szó, hogy te mit tehetsz meg vagy mit nem- hanem a gyerekek kötődéséről, lelkivilágáról.
1 hónap nem sok idő még ilyen piciknek sem. Akármilyen durva is volt az apjuk- az ő kis fejükben még az apa-anya-mi a család fogalma. Nem tartom felelős anyai viselkedésnek, hogy a randikra is nyúzod őket. Beteges, nonszensz. Ha igényes, magára és a gyermekei fejlődésére, jólétére is igényes nő és anya vagy, akkor nem terheled a gyerekeidet a partnerkereséseddel. Ez nem a gyerekeknek való! Te is nehéz helyzetben lehetsz pszichésen (felnőttet is természetes, hogy megvisel egy elköltözés, szakítás, bizonytalanság, a döntés súlya stb.- még akkor is, ha te döntöttél így). A kicsik még inkább össze lehetnek zavarodva és a fejük felett történnek a dolgok- nekik most nyugalomra, állandóságra, sok-sok szeretetre van szükségük, hogy szokják az új helyzetet.
Egy ilyen sérülékeny helyzetben nem szeretnél inkább egy kicsit most rájuk is figyelni, velük több időt tölteni ahelyett, hogy már most ugrasz a következő kapcsolatba?
Még egyszer hangsúlyozom, nem magad miatt, MIATTUK!
Pár hónap talán nem a világ, de a rossz családi történések ellenére is most lehetőséged lenne megalapozni a gyerekekkel egy nyugodt, szeretetteljes anya-gyerek kapcsolatot- kicsit védeni-óvni őket ebben az átmeneti időben. Később meghálálja ez magát.
Ha mindenképpen kapcsolatot akarsz, akkor menj, randizz, de kérlek legalább a gyerekeket ne vidd már magaddal, gondolkodj már anyaként is egy picit- mi lesz, ha apicik elkezdenek kötődni az új férfihez- ti meg esetleg mégsem jöttök össze. Ugye nem akarod őke ilyennek kitenni?
Ha ez a férfi az igazi, mindent elsöprő szerelem is lenne- akkor is,sőt akkor főleg adnék időt magunknak és felé is tiszta lappal, rendezett válással/gyermekelhelyezéssel, megnyugodva, rendezett lakhatási, anyagi és lelki feltételekkel nyitnék.
Ehhez szükséges némi türelem és érzelmi intelligencia- bízom benne, hogy anyaként már rendelkezel ezekkel és higgadt, elegáns döntést hozol, amelyben a gyerekek érdekeit sem utasítod a magad vágyai mögé.
Legyél nő, legyen társad- de ennél sokkal fontosabb, hogy legyenek rendezettek a körülményeid lelkileg és jogilag is először. Hidd el, kisebb a sérülés, csalódás, kiszolgáltatottság kockázata.
Mérlegelj eszerint.
"megélhetési társkereső bocs de dolgozom a két gyerek mellett..."
a megélhetési társkereso nem azt jelenti, hogy hajláktalan az ember...hanem azt, hogy nincs senkije, társfuggo..és -mama hotelben lakik, ahonnan valoszinuleg csak akkor fog elkoltozni, ha jon az "igazi"... korai..mert egy honapja jottél el a -férjedtol, élettársadtol..nem tudom kid. ahelyett, hogy az életedet rendeznéd, a gyerekeid lelkével foglalkoznál..neked már -viszket- ugy van, ahogyan azt már elottem leirták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!