Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire fair, ha egy szülő...

Mennyire fair, ha egy szülő havi bérleti díjért kiadja a lakását a saját gyerekének? (Ő máshol lakik. )

Figyelt kérdés
Csak vélemények érdekelnek, mások hogy látják a helyzetet.

2016. jan. 21. 13:12
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
59%
önálloságra neveli a gyereket a mai divatal ellentétben nem kel ám mindent a gyerek feneke alá rakni
2016. jan. 21. 20:29
 32/39 A kérdező kommentje:
Ha tudná, mit jelent az a szó, hogy önállóság, meg nevelés, meg gyerek... Kár, hogy mindezekről halvány lila fingja nincs :/
2016. jan. 21. 21:51
 33/39 anonim ***** válasza:
67%

Elnézést, hogy nem olvastam végig a 4 oldalnyi maszlagot, de SZVSZ ez nem fair játék, kérdező! Olyan fórumon teszed fel a kérdést, ahol a szülő-gyerek kapcsolatból 90%-ban az utóbbi képviselteti magát. Márpedig gyerekként jellemzően súlyos igazságtalanságnak élünk meg olyan, a szülő által hozott döntéseket, amik később a javunkra válnak. Én a magam részéről kismillió élethelyzetet, vagy okot tudnék felsorolni, amiért nem feltétlenül ördögtől való gondolat a kérdésben felvázolt helyzet.

Nem teszem. Helyett írok két axiómaértékű állítást, aztán ki-ki vonja le belle magának a következtetést.

1. A szülő jót akar a gyerekének.

2. Az ember életében semmilyen téren nem létezik olyan kényelmes megoldás, amiért KÉSŐBB nem kell aránytalanul súlyos árat fizetni.

2016. jan. 22. 16:12
 34/39 A kérdező kommentje:
Miquel: Ha elolvastad volna a maszlagot, leírtam, hogy van az a helyzet, amiben normális is lehet ez a felállás, de az adott helyzetet IS leírtam, hogy miért MOST gondolkodtam el rajta. Mivel eddig nyugodtan kezeltem a dolgot....
2016. jan. 22. 16:24
 35/39 anonim ***** válasza:
35%
Hogy a felmenőd mire költi a pénzét, az rá, és nem rád tartozik.
2016. jan. 22. 22:57
 36/39 A kérdező kommentje:

De azért úgy érzem, hogy kicsit tartozik rám, hogy NEKEM előadja, neki ERRE meg ARRA kell az a pénz, aztán lebukik, hogy az általa említett dolgokra nem költ, eltartatja magát, helyette meg...

Azt még elfelejtettem, hogy ugyebár "ki van adva a lakás", de mivel ő a tulajdonos, ha nem vagyok itthon, is feljön, szétnézegetni, mit lehet elvinni. (Lopni nem lop, csak kinéz valamit magának, felhív, hogy viheti-e...)

2016. jan. 23. 08:02
 37/39 anonim ***** válasza:
Egy dolgot kellene végre megertened, kerdezo. Az ő lakása. Ő dönti el, hogy neked ajándékozza, rommá veri, vagy kiadja. Ő kiadja, neked. Neked nem kötelező ott lakni. El lehet költözni és már meg is van oldva a probléma. Azért se szolhatnal egy szót se, ha a tőled kapott bérleti díjat elegetne, a szomszédnak ajándékozná, vagy a Dunába szórna. Az övé, az ő dolga.
2016. jan. 23. 08:29
 38/39 A kérdező kommentje:

Ezzel mind tisztában vagyok, és àtgondolva valóban, rosszul tettem fel a kérdést, valójában nem is ez zavar, mert mint írtam, amíg nem tudtam, nem érdekelt, meg se fordult a fejemben, hogy alá vágjak, lázadozzak.

Igazából ami fáj, hogy a saját apám àtba$z, és hülyére vesz + amióta dolgozik, elszaladt vele a ló, követelőző stílusban társalog, pedig mindig megkapta, ami jàr. A hazugságnál jobban nem utálok semmit, idegentől is $zar, de egy szülőtől méginkább...

2016. jan. 23. 09:03
 39/39 anonim ***** válasza:
Nem fair. Nem értem hogy ez miért jó.
2022. jún. 6. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!