Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire fair, ha egy szülő...

Mennyire fair, ha egy szülő havi bérleti díjért kiadja a lakását a saját gyerekének? (Ő máshol lakik. )

Figyelt kérdés
Csak vélemények érdekelnek, mások hogy látják a helyzetet.

2016. jan. 21. 13:12
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem kérdés az is, hogy mennyit kér el érte.Ha mondjuk a piaci ár felét, akkor a szülő is jól jár, meg a gyerek is. Bár úgy vagyok, hogy ha a szülő megteheti akkor ne húzza le a saját gyerekét.
2016. jan. 21. 14:05
 12/39 anonim ***** válasza:
65%

"Ha nem tetszik a gyereknek, menjen máshova, nem kötelező a szülők lakásában élni." Pont ilyen hozzáállással lehet teljesen lerombolni a szülő-gyerek viszonyt.

Csak nagyon kivételes esetekben tartom fair dolognak, hogy a gyerek fizessen a szüleinek a lakbérért. Ha ilyen helyzetbe kerülnék, inkább keresnék egy másik albérletet, nem jó keverni az üzletet a családi kapcsolatokkal.

Egyébként szerintem a szülő feladata segíteni a gyerekét, amíg saját lábra nem áll. Ha nem is lakással, de legalább egy nagyobb összeggel, amivel már elkezdhetni megalapozni a jövőjét. Később a gyerek meghálálja, ugyanígy kisegíti szüleit a nyugdíjas évei alatt.

2016. jan. 21. 14:05
 13/39 anonim ***** válasza:
82%

Ne haragudj, soha nem válaszolok privát üzenetre.

Az általad leirtak fényében kicsit más a helyzet, apad eléggé eltulzottan reagál. Ha nem cél a kapcsolat tonkretetele, akkor érdemes mielőbb elkoltozni. Ő úgy látja jónak, ahogy ő csinálja és mivel az ő lakása, konkrétan azt csinál, amit akar.

9. voltam

2016. jan. 21. 14:07
 14/39 anonim ***** válasza:
44%
De konkrétan teljesen mindegy, a lényegen nem változtat, hogy itt teszem azt 234 ember azt írja majd, hogy nem fair. A kérdező apjae a lakás, ő pénzért adja ki. El lehet fogadni, vagy el lehet menni, más lehetőség nincs és egyáltalán nem számít, hogy fair vagy sem a helyzet
2016. jan. 21. 14:13
 15/39 anonim ***** válasza:
61%

Fair.

Ha nem kérne bérleti díjat, az kb. annyi lenne, mintha a szülő fizetné helyetted a lakbért. Azt meg ugye nem várod el, hogy elköltözöl otthonról, de az albit azért fizessék neked. A szülő azt a lakást ki is adhatná másnak, és ha számít az a pénz, akkor teljesen érthető a dolog.

2016. jan. 21. 14:13
 16/39 anonim ***** válasza:
48%

A helyzettől függ.

Írod, hogy a szülő jövedelme valamivel több, mint a gyereké. De ebből nem derült ki, hogy a szülőnek mennyire van szüksége a bérleti díjra.

Nyilván ha milliomosok a szülők, akkor fura, hogy ennyivel nem akarják támogatni a gyereküket, ha az rászorul.

De ha a szülők sem vagyonosak, akkor érthető.

A gyereknek már az is jó szerintem, hogy az adott lakás a szülőé, így nem fogják átverni, stb. Ha idegen lakásában lakna, az rosszabb lenne.

2016. jan. 21. 14:14
 17/39 anonim ***** válasza:
49%
Ha nem a gyerekének vette és egyébként kiadná, érthetô. Kár ezen gyerekesen hisztizni.
2016. jan. 21. 14:25
 18/39 A kérdező kommentje:

"Azt meg ugye nem várod el, hogy elköltözöl otthonról, de az albit azért fizessék neked."

Nem, nem várom el, nem is vártam el soha, és ilyesmiről szó nem volt.

2016. jan. 21. 14:28
 19/39 anonim ***** válasza:
60%

Attól függ.

Ha a gyereke diák ( feltehetőleg egyetemista ha külön lakik a szüleitől ) és még nincs keresete, nem tartom tisztességesnek. Egy szülő dolga hogy felnevelje és segítse a gyerekét ( én is szülő vagyok ).

Amennyiben a gyerek dolgozik, igenis fair. Az én családomban például még amikor otthon laktunk, de már dolgoztunk is be kellett szállni a közös költségekbe ( rezsi, kaja ). Ez pedig így tisztességes, nincs ellene kifogásom.

2016. jan. 21. 14:29
 20/39 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező, értelmesebb lenne ám ha ide is beirnad, amit nekem küldtél privátban. ...
2016. jan. 21. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!