Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire fair, ha egy szülő...

Mennyire fair, ha egy szülő havi bérleti díjért kiadja a lakását a saját gyerekének? (Ő máshol lakik. )

Figyelt kérdés
Csak vélemények érdekelnek, mások hogy látják a helyzetet.

2016. jan. 21. 13:12
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Dolgozom.

Amíg a másik szülőmmel laktam (aki felnevelt, a kérdésben szereplővel meg 1 percig nem éltem együtt soha), én is beszálltam a rezsibe, a kajámat magamnak álltam.

Nem akarom nagyon kirészletezni a dolgokat, de amíg az volt a helyzet, hogy az adott szülő munkanélküli, és ez neki segítség, meg "mindketten jól járunk", 1 szavam nem volt. Azóta kicsit megváltoztak a dolgok, + megtudtam olyan dolgokat, amiktől a gyomrom fordul fel, de nekem lapít, és hazudozik.

Én sokszor úgy tettem, mintha nem tudnám a dolgait, de van egy tűréshatár, ami felett az ember már nem tud átsiklani csak úgy...

2016. jan. 21. 14:37
 22/39 anonim ***** válasza:
80%

A körülmények (vagyoni helyzet, családi kapcsolat szorossága stb.) ismerete nélkül elég nehéz erre válaszolni.

Az én értékrendem alapján nem ér véget a gyerek-szülő viszony 18 év vagy éppen különköltözés után, nálunk természetes, hogy a lehetőségekhez mérten oda-vissza segítjük egymást. Nekem vett anno édesapám egy lakást és elég furcsán néztem volna, ha lakbért kér, miközben egyáltalán nem szorul rá. Ő ebben segített, én pedig rengeteg más dologban őt, mert többek között erről szól a család.

2016. jan. 21. 14:43
 23/39 anonim ***** válasza:
79%
Miért nem koltoztok el?
2016. jan. 21. 14:43
 24/39 A kérdező kommentje:
Minimálbéren vagyok, kaucióra nem tudok összeszedni pénzt. Ha lenne rá, már nem lennék itt...
2016. jan. 21. 14:49
 25/39 anonim ***** válasza:
65%

" + megtudtam olyan dolgokat, amiktől a gyomrom fordul fel, de nekem lapít, és hazudozik. "

Ezt most nem értem. Ha nem kéne fizetned, akkor elbírná a gyomrod, amiket megtudtál? Ha ilyen hangnemben írsz a szülőről, akkor miért vársz el tőle bármit is?

2016. jan. 21. 14:50
 26/39 anonim ***** válasza:
71%
Így még véleményt sem lehet mondnai, mert nem tudjuk, melyik hogy áll anyagilag!
2016. jan. 21. 15:29
 27/39 A kérdező kommentje:

Nekem a havi bevételem 110ezer (ebben benne van a csp, meg a tartásdíj a gyerekre.)

Az övé 130 körül van úgy, hogy nem fizet rezsit, igazából csak élvezeti cikkekre meg tel.számlára, netre költ.

2016. jan. 21. 17:18
 28/39 anonim ***** válasza:
76%
27: Akkor ezek szerint felnőtt ember vagy, nem diák, nem most kezdted a saját életed. Gyereket is vállaltál már. A szülőd végigdolgozta az életét és most sajnálod tőle, hogy ő élvezeti cikkekre költ. Most ha egy szülő többet keres, mint a gyereke, akkor a különbözetet kötelezően oda kell neki adnia?
2016. jan. 21. 19:45
 29/39 A kérdező kommentje:

Nem kell nekem adnia semmit, azon kívűl, hogy megcsinált, eddig se kaptam tőle semmit. Se gyerekkoromban, semmikor. És nem, nem dolgozta végig. A nagyszüleim (azaz az ő szülei) na ők végigdolgozták, és eltartották világ életében.

Igazából ez is kicsit $zar, hogy neki soha egy fűszálat nem kellett keresztbe tennie, minden az ölébe hullott, (ahogyan most is, mert a szülei maximálisan támogatják),és ennek ellenére van az, ami van.

Ha tényleg rá lenne szorulva, akkor nem lennék kiakadva. (Sőt... amíg úgy tudtam, rá van, mert ezt adta be, sajnáltatta magát, nem is mozgatott az egész, úgy voltam vele, kell neki, hát legyen. Csak a felesége felvilágosított, hogy mások (többek közt az ő és a szülei) pénzét szórja el, heti szinten tízezreket eliszik, semmibe nem száll be, csak magára költ, és ő már nem bírja ezt idegekkel. Amíg ezeket nem tudtam, nem "lázadtam".

2016. jan. 21. 20:01
 30/39 anonim ***** válasza:
73%

A havi dij túlzás, hacsak ez nem a rezsi költségeket takarja. Ha ezenkivül piaci áron elkéri még albérlet árát is, akkor elég *** kell legyen a szülő, ne haragudj.

Ezt mondom úgy hogy én is fizetek haza rezsit!!!!!

-nem is keveset-

2016. jan. 21. 20:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!