Van ahhoz jogom, hogy a szüleim tudta nélkül rendeljek valamit a neten pár ezer ft-ért (én fizetem) 15/f?
"Mert én évek óta így vásárolok, és az utánvét mindenhol ott van."
Nincs mindenhol ott. Valószínűleg nem egy helyről rendelünk. :-)
Szomszéd 7eves gyereke simán rendelt cicis egérpadot, amit a szülők vettek át. Volt ne mutass!
Ha a szülők nem engednek azt az áru cikket, valószínűleg mindegy hol szerzed be. Ha meg engednék, meg is lehetne beszélni velük ezt.
Attól függ, mit. 15 évesen korlátozottan cselekvőképes vagy. "megkötheti a mindennapi élet szokásos szükségleteinek fedezése körébe tartozó kisebb jelentőségű szerződéseket (pl.piaci, bolti vásárlás)"
Pár ezer Ft nem olyan sok, de sok helyen 18 év a rendelési korhatár.
én is rendszeresen rendelek magyar webshopokból. nálam a kártyás verzió nem opció, utánvéttel szoktam rendelni,vagy pick-pack ponton átveszem. eddig csak ilyennel találkoztam.
szerintem rendeld meg. gls esetén küldenek e-mailt is,hogy melyik időintervallumban szállítják. ha csak te vagy otthon, nem derül ki. de a legjobb,hogyha pick-pack pontra kéred és akkor tuti nem buksz le, a dobozt eldobod és csak a terméket viszed haza. mintha boltban vetted volna:)
de amúgy nem értem miért ellenzik ennyire
Nyugodtan lehet lepontozni, attól nem lesz igazad :)
Próbálj meg rendelni pl. a Vodától neten 18 év alatt, vagy olvasd el más honlapok felhasználási feltételeit, amit ugye nem szokás.
Pl.: "Saját fiók létrehozására és az emag.hu-n történő vásárlásra az a természetes személy jogosult, aki 18. életévét legkésőbb a Saját fiók létrehozása napján (az emag.hu-n történő vásárlás napján) betöltötte."
... és sorolhatnám....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!