Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van ahhoz jogom, hogy a...

Van ahhoz jogom, hogy a szüleim tudta nélkül rendeljek valamit a neten pár ezer ft-ért (én fizetem) 15/f?

Figyelt kérdés
2016. jan. 18. 16:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
55%
Igen, van.
2016. jan. 18. 16:31
 2/27 anonim ***** válasza:
49%
Elvileg az internetes vásárláshoz nagykorunak kell lenni
2016. jan. 18. 16:47
 3/27 anonim ***** válasza:
30%
#2, 14 év felett már szexelni is lehet teljesen szabadon, nehogymá' internetről rendelni meg ne lehessen. :D
2016. jan. 18. 16:49
 4/27 Shai-Hulud ***** válasza:
74%

Amíg megrendelsz valamit, kiszállítják, átveszed és kifizeted, addig nincs probléma belőle.

Mivel ez az esetek túlnyomó többségében így is történik, ezért az internetes kereskedő cégeket többnyire abszolút nem is érdekli az életkorod....

Probléma akkor szokott lenni, mikor valami (nagyobb értékű) árucikket rendelsz, és nem veszed át, mert ilyenkor a kereskedő cégnek kárt okozol. (Kisebb értékű áru esetén is, de azt még le szokták nyelni a cégek.)

Emiatt van az, hogy a törvények szerint anyagi kötelezettséggel járó tranzakciót (tehát vásárlást) csak nagykorú, jogilag cselekvőképes személy végezhet.

De mint mondtam, a gyakorlatban ezzel az interneten rendelhető árucikkek nagy részénél senki nem törődik.

Rendeld meg nyugodtan, ha az adás-vétel szabályosan lezajlik, akkor semmilyen probléma nem lesz belőle.

2016. jan. 18. 17:00
 5/27 Shai-Hulud ***** válasza:
59%

Kiegészítés:

...és ezért van az, hogy a megrendelt árut többnyire átutalással, vagy bankkártyával ELŐRE kell kifizetni. Viszonylag kevés cég van, amelyik hajlandó utánvéttel is kiszállítani a megrendelt árut.

2016. jan. 18. 17:03
 6/27 A kérdező kommentje:
Én csak azért aggódok,hogy a szüleim ne bosszúlják meg.
2016. jan. 18. 17:05
 7/27 gnoomage ***** válasza:
54%
14 éves koromban már vígan neten rendeltem a spórolt pénzemből. Sztem még a 12 éveseket is nagyjából jó szemmel nézik...
2016. jan. 18. 17:06
 8/27 Shai-Hulud ***** válasza:
55%

"Én csak azért aggódok,hogy a szüleim ne bosszúlják meg."

Hát ezt viszont neked kell tudnod, hogy mit vonsz a fejedre....

Ha a rendelés-átvétel sikeresen lezajlott, akkor jogilag semmit nem tehetnek, de hogy mi lesz a reakciójuk, azt mi nem tudjuk.

Attól függ, hogy milyen viszonyban vagy velük. Haragudhatnak rád, megbüntethetnek, stb., de a lezárult tranzakciót visszacsinálni nem tudják. Ahhoz a kereskedő beleegyezése is kellene, neki meg az az érdeke, hogy eladjon, nem hogy visszavegyen.

Tehát ha attól tartasz, hogy visszaadatják veled, amit megvásároltál, arra nulla esély van.

Az ezen kívül várható dolgokat viszont neked kell tudnod.

2016. jan. 18. 17:15
 9/27 anonim ***** válasza:
73%
Erősen attól függ, hogy mit veszel és pontosan milyen értékben.
2016. jan. 18. 17:34
 10/27 anonim ***** válasza:
57%
4-es, te rendeltél valaha valahonnan? Mert én évek óta így vásárolok, és az utánvét mindenhol ott van. Több helyen láttam, mint az utalást, mert én inkább bankkártyával vagy paypal-el fizetek, és sokszor csak azért kell pénzt felvennem, hogy tudjak fizetni.
2016. jan. 18. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!