Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőnek joga van kényszeritte...

Szülőnek joga van kényszeritteni a gyereket pálya választásnál?

Figyelt kérdés
2016. jan. 15. 01:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
7%
igen
2016. jan. 15. 01:09
 2/18 anonim ***** válasza:
14%
Nincs. Ha a két szülő, vagy a szülők és a gyerek között vita van a pályaválasztás témájában, a gyámhatóság dönt.
2016. jan. 15. 01:51
 3/18 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos sok szülő beleszól, pedig nem kéne. A vélemény mehet, meg a tanácsok is, de inkább abban segítenék a gyereket, hogy megtalálja azt, ami neki jó és szeret és akár még támogatni is hajlandóak céljai elérésében.
2016. jan. 15. 02:22
 4/18 anonim ***** válasza:
52%

engem anya elsős korom óta lelkileg terrorizált.

Ha nem sikerült volna bekerülnöm az egytemre, anya miatt,egy nulla embernek érezném magam, butának.

2016. jan. 15. 02:48
 5/18 anonim ***** válasza:
74%
A törvény szerint joga van. Valóban, vita esetén lehet a gyámhatósághoz fordulni, de abba se árt bele gondolni, hogy az bizony végleg tönkreteszi a szulo-gyerek kapcsolatot és szinte borítékolható, hogy a gyerek költözhet, amint betölti a 18at. Egy jó szülő sosem kényszerít, hanem ész érvekkel próbál meggyozni.
2016. jan. 15. 06:09
 6/18 anonim ***** válasza:
90%

Apukám csak azt mondta, szeretné, ha továbbtanulnék, mert ő 16 évesen már dolgozni kényszerült (a szülei elváltak, elszegényedtek), és emiatt csak felnőtt fejjel tudta elvégezni a főiskolát, hogy jobb élete legyen. Addig meg gürcölt egy gyárban 3 műszakban.

Anyu meg azt, hogy ha már érdekel az irodalom, írás, történelem, próbáljak várat építeni belőle. Azaz ne szabad bölcsészetre menjek, hanem mondjuk társadalomtudományra. Végül, így lettem közgazdász. Szerintem szabad bölcsészként is mehettem volna ugyanúgy phd-zni, és most ugyanitt dolgoznék...:)

Én magam nem szeretném bekorlátozni a gyerekem életét. Nekünk sok könyvünk van itthon, sokat olvasunk, járunk konferenciákra, stb. Gondolom, ez is túlságosan terelgeti majd a gyerekünket afelé, hogy szellemi munkát akarjon végezni, nem kell külön beleszólnunk. De az is lehet, hogy undorodni fog az életünktől.:) Engem őszintén, egyik sem zavarna.

28N

2016. jan. 15. 06:22
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,igen én is ugy gondolom hogy véleményt köteles mondani a szülő,nincs is azzal gond,csak az én esetemben ugy kezdődött,"ha nem azt választod amit mondunk mész a háztol" 15 évessen szembe nézni egy ilyen mondattal elég durva,de ugy tűnik komoly harc lessz a láthatáron sajnos.
2016. jan. 15. 06:47
 8/18 anonim ***** válasza:
45%
Hát ez az, kérdező. Ha nem oda mész, mihez kezdesz majd 18 évesen, amikor kitesznek otthonról? Lehet harcolni, persze, be lehet vonni a gyamugyet, de gondolj bele: a hivatal csak addig foglalkozik veled, amíg engedi, hogy x iskolába menj. Te fogsz a szülőkkel élni, a te mindennapjaidat keseríti majd meg, te kerülsz nehéz helyzetbe, ha kiraknak. Nagy a különbség aközött, akit ok akarnak neked és amit te akarsz?
2016. jan. 15. 06:53
 9/18 anonim ***** válasza:
52%
akkor engedj a szülőknek. tök mindegy. úgy is az első 4 év érettségi, az meg hogy milyen szakmát tanulsz mellette senkit se érdekel. Aztán mikor leérettségizel olyan szakot választasz amit te akarsz és mutatod a középső ujjad a szülöknek
2016. jan. 15. 07:19
 10/18 anonim ***** válasza:
78%
En lovas iskolába akartam menni, mert szeretem a lovakat... Megmondták hogy olyan helyre semmiképp nem mehetek, mert tul jo sz eszem. Es hogy annyi penz sincs hogy vegyenek x db lovat építsenek egy komplett lovardat, alkalmazotaknak a fizetést mig be nem indul az egesz lovarda, lovakra szerszám es a kaja nagy legelő... Hat meg tudnam sorolni. Azt meg ellenzik hogy mas lovardajaba menjek trágyát hordani. Meg most igen felkapott szakma. Es voltak mas ötletek is hogy jogász... De hogy azt nem tudnam szivvel lélekkel csinalni a lovazast. Es oda jutottam el, hogy Elmegyek gimnázium a utanna meg tovabbtanulok valami gyogyterapeutanak... Es igy akar tudok terápiás lovaglast is tartani. Es ez igy végülis nem rossz. Te is próbálj veluk valahogy igy egyezkedni hogy te mit akarsz es amit ok akarnak próbálj meg egy átmenetet csinalni. Nekem szerencsere ez sikerult es remelem neked is fog. 14/l
2016. jan. 15. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!