Szülőnek joga van kényszeritteni a gyereket pálya választásnál?
engem anya elsős korom óta lelkileg terrorizált.
Ha nem sikerült volna bekerülnöm az egytemre, anya miatt,egy nulla embernek érezném magam, butának.
Apukám csak azt mondta, szeretné, ha továbbtanulnék, mert ő 16 évesen már dolgozni kényszerült (a szülei elváltak, elszegényedtek), és emiatt csak felnőtt fejjel tudta elvégezni a főiskolát, hogy jobb élete legyen. Addig meg gürcölt egy gyárban 3 műszakban.
Anyu meg azt, hogy ha már érdekel az irodalom, írás, történelem, próbáljak várat építeni belőle. Azaz ne szabad bölcsészetre menjek, hanem mondjuk társadalomtudományra. Végül, így lettem közgazdász. Szerintem szabad bölcsészként is mehettem volna ugyanúgy phd-zni, és most ugyanitt dolgoznék...:)
Én magam nem szeretném bekorlátozni a gyerekem életét. Nekünk sok könyvünk van itthon, sokat olvasunk, járunk konferenciákra, stb. Gondolom, ez is túlságosan terelgeti majd a gyerekünket afelé, hogy szellemi munkát akarjon végezni, nem kell külön beleszólnunk. De az is lehet, hogy undorodni fog az életünktől.:) Engem őszintén, egyik sem zavarna.
28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!