Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Anyámat csak a...

Mit tegyek? Anyámat csak a felvételim érdekli.

Figyelt kérdés
Anyám ma össze veszett velem durván amikor (felvételim előtt egy héttel) el akartam menni pár barátommal moziba illetve egy fiuval akiről anyám tudja hogy tetszik és én is neki. Azzal indokolta ezt indulatosan, hogy szerinte mindent fontosabbnak tartom mint a felvételit. Előtte töltöttem ki épp egyet de meg se akarta hallani amikor azt mondtam hogy ha hazajöttem újra neki állok. Majd amikor elmondtam neki hogy erről azt gondolom hogy igazábol az egédz csak akkor érdekli ha el akarok menni valahova és azt is akkor is csak ez. Nem érdekli mi van velem, mi történt velem. Nem érdekli a magán életem,semmi. Csak a jegyeim illetve a felvételi. A veszekedés után felpofozott hogy elege van belőlem. Nekem meg belőle. Hetente Pesten van különböző munkahelyi bizbaszok miatt és még ő van felhúzva ha nem hisszük el neki miután kiderült hogy megcsalja apámat. Mit tegyek? Tudom hogy egy hét van a fekbételiig de ezt a fajta reakciot azért nem érdemelte ki a helyzet szerintem. 14 éves vagyok.(bocsánat az esetleges helyesírási hibákért, mobilrol írtam)

2016. jan. 9. 16:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%

Anyukád biztosan jót akar Neked, ezt nem vitatom. De nem ott fogod elrontani az életedet, ha egy héten egyszer elmész moziba a barátaiddal. És ami a legfontosabb: Amit eddig 8 év alatt nem tanultál meg azt nem fogod ebben az 1 hétben megtanulni. Nekünk azt mondták, hogy a felvételi előtti 1 héten abszolút pihenjünk. Na de nem a TV / számítógép előtt. :-)

Nem lehet, hogy csak nem szeretné, hogy találkozz a fiúval, és ez éppen csak egy eszköz, hogy távol tartson tőle? Érdemes lenne higgadtan beszélned vele. Ha normálisan beszélsz vele biztosan meg tudjátok beszélni. Sok sikert! :-)

2016. jan. 9. 18:58
 12/18 anonim válasza:
68%
Az én családomban ez már megszokott, ez egy ilyen muszáj járat szerintem, ha sikerül ha nem a felvételi úgyis ráfogja hozni, hogy LEHETETT volna jobb is, csak lödörögtél meg ilyensmi.. szóval ez egy elkerülhetetlen eset, okézd le, elmúlik majd..
2016. jan. 9. 19:42
 13/18 anonim ***** válasza:
75%

"utolsó, csakhogy van akinek nem olyan hatalmas az iq-ja mint neked, ne adj isten több tanulásra van szüksége. Annak ez a pár óra is fontos"

Akinek ezen múlik, hogy bekerül-e egy jobb gimibe, annak eleve nincs keresnivalója egy jobb gimiben. Meg lehet élni munkásként is (asztalos ismerősöm elég jól keres).

2016. jan. 9. 21:46
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: "A veszekedés után felpofozott hogy elege van belőlem." - és nem adtad vissza?
2016. jan. 9. 22:00
 15/18 anonim ***** válasza:
72%
Nem azért de mindenhova fel vesznek miért? Mert gyerekekre kapnak támogatást az iskolák én 40 pontot irtam összesen és felvettek egy nivos suliba de nem oda mentem na akkor miröl beszélünk?
2016. jan. 9. 22:14
 16/18 anonim válasza:
24%
Igen a felvételi fontos. Én mindig iskola kerülő voltam. 2es átlag. Most jött meg az eszem 22 évesen hogy diplomát szeretnék és megyek érettségit javìtani, hogy anyukád így nevel elkerülheted azt amit én, hogy volt felesleges 4 évem. 1x,2x a pofon nem árt, mivel sokan a szép szóból nem értenek, mert elbasszàk a nevelést kiskorban. Bár én a véremet nem bántanám... Úgy is abban a korban vagy, mikor már nem nagyon fog pofozgatni sajnos sokaknál ez a nevelés. De nem leszel egy k...va az már biztos. TANULJ!!!
2016. jan. 9. 22:59
 17/18 anonim ***** válasza:
44%

Fiatal vagy még, de majd rájössz, hogy a legjobb tanácsokat nem feltétlen a tökéletes emberektől kapjuk. Olyanok nincsenek is.

Majd lesz idő, mikor csak azt nézed, hogy a tanács a javadat szolgálja és nem azt nézed, hogy a másik esendő ember milyen hibákat követett el. A rosszindulat az más, akkor mérlegelni kell.

Tanulj!

2016. jan. 10. 10:38
 18/18 anonim válasza:
Ilyenek a szülők, a te érdekedben teszi, bár azért jobban érdekelne téged is ha foglalkozna a magánéleteddel is, de hidd el ha jól megírod a felvételit és jól tanulsz, akkor majd meg fogod köszönni neki amikor elvégezted az iskolákat és vitted valamire az életben.
2016. jan. 10. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!