Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Anyámat csak a...

Mit tegyek? Anyámat csak a felvételim érdekli.

Figyelt kérdés
Anyám ma össze veszett velem durván amikor (felvételim előtt egy héttel) el akartam menni pár barátommal moziba illetve egy fiuval akiről anyám tudja hogy tetszik és én is neki. Azzal indokolta ezt indulatosan, hogy szerinte mindent fontosabbnak tartom mint a felvételit. Előtte töltöttem ki épp egyet de meg se akarta hallani amikor azt mondtam hogy ha hazajöttem újra neki állok. Majd amikor elmondtam neki hogy erről azt gondolom hogy igazábol az egédz csak akkor érdekli ha el akarok menni valahova és azt is akkor is csak ez. Nem érdekli mi van velem, mi történt velem. Nem érdekli a magán életem,semmi. Csak a jegyeim illetve a felvételi. A veszekedés után felpofozott hogy elege van belőlem. Nekem meg belőle. Hetente Pesten van különböző munkahelyi bizbaszok miatt és még ő van felhúzva ha nem hisszük el neki miután kiderült hogy megcsalja apámat. Mit tegyek? Tudom hogy egy hét van a fekbételiig de ezt a fajta reakciot azért nem érdemelte ki a helyzet szerintem. 14 éves vagyok.(bocsánat az esetleges helyesírási hibákért, mobilrol írtam)

2016. jan. 9. 16:53
1 2
 1/18 anonim válasza:
15%
szerintem csak félt
2016. jan. 9. 17:02
 2/18 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem kerüld el a fölösleges veszekedést, azzal, hogy otthon maradsz még egy hétig, aztán a felvételi után majd mehetsz össze-vissza és anyukád sem tudja felhozni kifogásnak..
2016. jan. 9. 17:08
 3/18 anonim ***** válasza:
13%

Anyukádnak igaza van abba hogy a felvételi igen is fontos mert a jövődről van szó. Gondolom nem akarsz egyszerű szakmunkás iskolába vagy szakközép iskolába járni ahol nem tanítanak megfelelően és ha esetleg szakközépbe örülsz majd hogy kettesre esetleg hármasra letudsz érettségizni és mellette arra lesz elég hogy OKJ-t végezz amivel maximum gyárakba tudsz robotolni heti 8-12 órába havi 100 ezret ha megkeresed velük amiből kb éhen halsz akkor csináld csak hogy elmész csavarogni ahelyett hogy komolyan készülnél a felvételire.

Megértelek hogy fontos neked a barátaid és a fiú aki tetszik én a te korodban pont itt rontottam el hogy csesztem normálisan tanulni oké a hármas átlag megvolt általánosba ami nagy nulla mert azzal csak szakközépiskolába helyezkedtem el amivel gyenge érettségit tudtam elérni. Hiába készültünk rá nem ért semmit mert a tanárok is csesztek rá ők azon voltak hogy legyen meg mindenkinek a kettes és jól van az úgy. Tróger züllött társaságba is keveredtem mert ott normális nem volt persze ami miatt rászoktam a cigire és heti szinten el kellett járnom bulizni mert csak így tudtam társaságba lenni. Jó fejek voltak, jól éreztem magam nem vitatom, csak érettségi után jött az hogy koppantam az életbe mert hiába mentem OKJ-s szakra tanulni logisztikát az alapvető ismereteim nem voltak meg eléggé mondták is felvételin hogy oké megvan az érettségi de ilyen jegyek alapján ha tényleg nincs tudás a fejembe vagy végig szenvedem vagy nézzek mást. Hát nem jött össze a suli, kínomba elmentem kereskedelmibe kitanulni amivel egyszerű árfeltöltő és pénztáros vagyok a helyi multi üzletbe ahol napi 8-10 órákat nyomok le és örülök hogy élek mikor haza érek, és nem keresek többet havi 90-100 ezernél. Ha a szüleim kidobtak volna otthonról ennyiből nem élnék meg. A párom egyszerű villanyszerelő, ő most esti tagozatos iskolába tanul hogy letudjon érettségizni ami kell ahhoz hogy céget tudjon alapítani mert üzletet akar nyitni, és saját vállalkozásba akarja folytatni a villanyszerelői pályáját hogy mégis stabilabb élete lehessen. Neki van spórolt pénze de mondta hogy mindet a vállalkozásába kell ölje ha el akar érni valamit és nem úgy élni hónapról hónapra főleg ha gyerekünk lesz hogy a fizetésünk teljes egészben elmegy és egy helyben toporoghatunk. Én bánom hogy nem tanultam jól akkor mehettem volna egyetemre és normális munkám lenne persze nem itt Magyarországon de nem ám, hanem külföldön mert ezzel az idegen nyelv tanulásra is tudtam volna áldozni hogy rendesen megtanuljam nem csak alapszinten amivel kint meghalnék.

2016. jan. 9. 17:19
 4/18 anonim válasza:
44%

En is jovoheten irom a felvetelit:)az en anyukam nem ilyen de most nem errol van szo...anyukad biztos nagyon ideges (lehet neki amikor 14 volt nem sikerult?vagy csak ennyire azt szeretne hogy neked jo legyen)de hidd el szeret...az en anyam is megcsalta apat de ez mindegy...probalj most egy hetig azt csinalni amit o akar o mondd a haverjaidnak meg mond el az igazat vagy kicsit szepits rajta hogy ne gondoljanak rosszat

t anyukadrol...

2016. jan. 9. 17:22
 5/18 anonim ***** válasza:
38%
szerintem abban igaza van hogy 14 évesen a felvételid fontosabb mint a pasizás
2016. jan. 9. 17:26
 6/18 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem most a felvételi a legfontosabb.
2016. jan. 9. 17:34
 7/18 anonim ***** válasza:
85%

Úristen ti részt vettetek egyáltalán már ezek a felvételin? nevetséges az egész, anyni, mint két témazáró, semmi több. Ha komolyan annyi eszetek van, hogy szerintetek pont egy mozizás ideje alatt váltaná meg a világot, sürgősen nézzetek magatokba, mert rohadt álszentek vagytok.

Anno kitöltöttem pár korábbi feladatsort, az általánost becsülettel végigtanultam és röhögve bekerültem oda, ahová akartam. Nem szaros pár órán múlik az élete.

2016. jan. 9. 17:58
 8/18 anonim ***** válasza:
20%
utolsó, csakhogy van akinek nem olyan hatalmas az iq-ja mint neked, ne adj isten több tanulásra van szüksége. Annak ez a pár óra is fontos, meg itt az elv a lényeg. Egy hetet csak kibír mozi és pasizás nélkül 14 évesen...
2016. jan. 9. 18:14
 9/18 anonim ***** válasza:
88%

Igaza van.1 éve írtam.Nem tanultam röhögve mehettem volna a legjobb gimibe jó szóbelivel.

Ha nem is penge egy közepes gimibe kis tanulással bekerül ahol megállja a helyét és többre megy vele mint egy erőssel ahol kínlódik majd ha esetleg nem a legjobb képességű...

2016. jan. 9. 18:26
 10/18 anonim válasza:
20%

Szerintem is túlreangálta, de csak félt, és jót akar. Ezt te sem vitathatod. A jövőd tényleg fontosabb egy mozinál.

Viszont te nem vagy túl korrekt vele, mert egy valamire való vitában sem személyeskedünk, ha nem releváns. :)

#3 Viszont a megnyilvánulásod baromi jogtalan volt. Egy olyan szakközépiskolába jártam, ahol tényleg a régió legidiótábjai, és most egyetemen kamatoztatom az ott megszerzett tudást. Szóval nem igaz, hogy nem lehet ott tanulni, és jól végezni.

Amúgy pedig Hajrá a felvételinél!

2016. jan. 9. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!