Mit tegyek ha anyukámat nem érdekli a dolog?
Az írásod első részénél azt éreztem, hogy tudnék ennek a (lánynak?) segíteni, de "Párszor benéztem már a turkálóba de eddig még sose találtam semmi jót magamra" után elbizonytalanodtam... Lehet, amit én ajándékba küldenék, az sem tetszene...
Sajnos már jártam úgy, hogy valaki azt állította, hogy szinte semmire nincs pénze (nő), aztán egy beszélgetés során kiderült, hogy Hercegnős iskolatáskát vett a gyerekének. Na ezen a ponton szintén azt éreztem, hogy amim van, az esetleg másnak egy lenézendő valami, mert "csak" egy kutyusos hátizsákot tudtam volna adni :-(
Anyukádat meg sajnálom: nem lehet jó érzés (tudom, mert én is voltam ilyenben), hogy vagy számlát fizetünk vagy eszünk, vagy ruhát veszünk vagy eszünk.
Ha tényleg ilyen rossz a helyzet, akkor viszont azért megkérdezem: miért nem próbáltál meg nyáron egy kis diákmunkát végezni? és abból tudtál volna venni magadnak valamit kedvedre.
Apukád?
Nyáron diákmunka? Ha most fogsz érettségizni, akkor már majdnem felnőtt vagy, ha suli mellett nem is (bár sokan csinálják), nyáron dolgozhattál volna.
Szerintem kizárt, hogy turkálóban valaki ne találjon ruhát.
Én csak onnan öltözöm. 12 ezer ft-ért simán felöltözök egy szezonra, nadrágok, pólók, stb. Ráadásul ezek jó minőségűek, nem mennek szét két hónap alatt.
Az én munkahelyemen rengeteg diák dolgozik, olyanok is, akik érettségiznek. Heti 1-2 nap x 4 óra munka semmiben sem befolyásolja a tanulásra fordítható időt. És nagyon jól keresnek. Sok olyan van köztük, aki azért dolgozik, mert muszáj. Mert a szüleinek nincs pénze.
Gondold meg ezt a dolgot.
Bár ez nyilván nem oldja meg holnapra a ruha problémádat...
Maximálisan egyetértek első válaszolóval. Az én munkahelyemen dress code van, nem járhatok akármiben, mégis egy fél szekrényre való turkálós ruhám van, szoknyák, ruhák, blúzok, nadrágok. Jó minőségűek, többségük kifejezetten márkás cucc.
17-18 évesen bátran el lehet menni legalább nyáron diákmunkára. Egyhavi keresetedből jövő tavaszig csinosan öltözhetsz, és nem azon kell agyalnod, hogyan nyúzd ki az anyagi gondokkal küzdő anyádból azt, amit magad is elő tudsz teremteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!