Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azt mondta a lanyunk, hogy...

Azt mondta a lanyunk, hogy oka van annak, hogy mindig minden penzet elkolti, de nem akarja elmondani, hogy mi; szerintetek mi lehet?

Figyelt kérdés
23 lesz, folyton ruhakat, magassarkukat, sminkcuccokat, parfumoket... vesz maganak... rengeteget kolt, ha van kis penze, azonnal elkolti... Miert?
2016. jan. 6. 14:51
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Tanul. Reggel 8tol este 6ig orakon van, hetvegen meg itthon...
2016. jan. 6. 15:47
 12/22 anonim ***** válasza:
77%

nem derült ki konkrétan a kérdésből,hogy egyedül él -e már, dolgozik?stb

ezek egyátalán nem lényegtelen infók.

a másik dolog meg,hogy ti neveltétek. tőletek is látott egyfajta pénzügyi kultúrát.

én pl sok ismerősömnél láttam,hogy gyerekként/tiniként nem kaptak zsebpénzt. aztán felnőttként bajban voltak a beosztásával.. én mindig kaptam zsebpénzt(koromhoz mérve az összegeket). de legalább megtanultam már gyerekként,hogy nem érdemes egyből elverni, mert utána még jól jöhetne ha megvan. + volt amikor hónapokig spóroltam valamire.

most felnőttként én is szeretem a kozmetikumokat és ruhákat.. de csak addig nyújtozodok, ameddig a takaróm ér. magyarán a számlák és a kötelező kiadásokra menő pénzt meghagyom mindig+hónap végére is hagyok pénzt,hogyha lenne valami váratlan kiadás.. de a fentmaradó összegből szoktam venni ruhákat, sminkcuccokat.. mivel én keresem meg rá, szerintem ez magánügy..

nem mindegy,hogy a kérdező is így csinálja..vagy már a hónap első napján elkölti az összeset, aztán sír,hogy nem tudja befizetni a számlákat, vagy nem futja kajára.

de mondom, ez részben nevelés kérdése.

2016. jan. 6. 15:48
 13/22 anonim ***** válasza:
66%
kérdező ha mindig reggel 8tól hatig órán van hétvégén meg otthon, akkor mikor vásárol?
2016. jan. 6. 15:50
 14/22 anonim ***** válasza:
14%
Azért vásárol ilyen dolgokat,mert pénzért árulja a testét 8-tól 6-ig hétköznap egy ilyen célra bérelt szobában,hétvégén meg pihen.
2016. jan. 6. 16:00
 15/22 Lina63 ***** válasza:
66%

Miért lettek lepontozva azok akik szerint ez nem normális??

Igenis meg kellett volna tanulnia nem elszórni a pénzt. Sok olyan kérdés van, hogy nem jönnek ki a fizetésből olyanok is akik simán kitudnának.. vajon miért? Meg kell tanitani a gyerekeket pénzzel bánni, mert nincs örökké körülötte a szülő..

Amúgy meg az hülyeség, hogy azért, mert kértek kölcsön. Öcsém pl olyan kb 12-13 éves korától, hogy ad, de kamatokkal kéri vissza. 20 éves jelenleg, de szép kis megtakarítása van.

2016. jan. 6. 16:03
 16/22 anonim ***** válasza:
26%

" Eszük ágában sincs családot alapítani amíg fiatalnak érzik magukat, inkább fesztiváloznak, nyaralnak"

Megint egy észlény, aki azt hiszi, hogy ugyanezt nem lehet gyerek mellett is. Ha pedig a minden hétvégi hajnalig tartó tivornya neked az "élet", akkor mélységesen sajnálni tudlak.

A lányod vásárlási mániás.

2016. jan. 6. 16:28
 17/22 anonim ***** válasza:
27%
#3: Szórd el minden sza*ra a pénzed, aztán majd meglátod, hogy hova jutsz.
2016. jan. 6. 16:30
 18/22 anonim ***** válasza:
63%
16-os az a tipikus eset lehet, aki véletlenül teherbe esett 18 évesen, aztán most próbálja szépíteni a helyzetet, titokban pedig irigy a tivornyázókra, a szabad emberekre, akik nem függenek semmitől és senkitől. Ahelyett hogy bevallaná, hogy igenis hibázott, inkább elkezdi szapulni azokat, akik olyanok, amilyen valójában ő is szeretne lenni. Kemény az élet.
2016. jan. 6. 17:02
 19/22 anonim ***** válasza:
61%

Nekem egy bnőm ugyan ez. Jó gimibe járt, ahonnan mindenkit kinéztek, akinek nem márkás cuccai voltak. Ha nem emnt a barátnőivel méregdrága síutakra meg velencei karneválra akkor kinézték. Ha nem tudott finn cserediákot fogadni és annak állni minden költőpénzét és mindenét, akkor lenézték. Ha nem nézett ki úgy, mint egy szupermodell, akkor lenézték, senki nem barátkozott vele ha több volt a seggén a tömés, mint egy deszkán.

Utána elkerült egyetemre. A csoporttársai mind önköltségesen voltak, míg ő államin. Önköltséges barátnői arra ösztönözték, hogy menjen albérletbe. Ment is. Utána jöttek az egyetemi bálak, ahova csak röpke 10ezer a vip belépő, és ott még kapcsolatokat is tudsz építeni, talán, de csak akkor ha elég jó cucc van rajtad és a táskád Prada, másképp szóba nem állnának veled. A tehetősebb pasik is lenéznek, ha a cipődet a deichmannba vetted. Most a csaj ott tart, hogy kiépítette a felszínes kapcsolatait a felszínes barátai által a jövőbeni felszínes barátai kedvéért. Mikor néha hazajön vidékre, akkor mackóban és inkognitóban szaladgál a városban, és akkor szokta elsírni ezeket a dolgokat. A karrierje szárnyal, persze ezért a lelkét kellett eladnia, máskülönben ebben a szakmában csak k**válkodás vagy kihalás útján vagy 10évvel később lehet csak elhelyezkedni.

Anyagi gondja nincs, az idejét pedig pont be tudja osztani.

Hogy a te lányoddal mi van azt nem tudni. Valószínűleg felszínes kapcsolatokat épít szintén. Kérdés csak az, hogy mifélét. Ha nem így lenne, akkor agyra gyúrna a könyvtárba..

2016. jan. 6. 17:45
 20/22 anonim ***** válasza:

19# azért ez erős túlzás :) az országos top 10 gyakorló gimijei közül jártam az egyikbe. Valóban sok tehetős szülő gyereke járt oda.. Voltak síutak, cserediák programok.. Volt aki már a legvégén saját lakást kapott és luxus kocsival járt suliba.. Ezek mind igazak, de hidd el, nem nézett le senki senkit... Én is csóró családból származtam a többiekhez képest. Mégse volt belőle semmi, ugyanúgy jóban voltam a gazdag gyerekekkel is.. Szép is lett volna, ha azért megaláznak, mert nem perkálunk ki százezreket 1-1 sulis utazásra.. :)

Egyetemen se tapasztaltam azt amit írtál. De biztos le is építettek volna azokat, akik a pénztárcámban kutakodnak. Lehet kapcsolatokat kiépíteni, anélkül is, hogy minden szir-szart összevásárolsz.

Úgyhogy szerintem ne bízz ennyire vakon a barátnőd történetében.

(a kérdésre már válaszoltam)

2016. jan. 7. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!