Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők Ti mit tennétek, ha a...

Szülők Ti mit tennétek, ha a 18 éves lányotok (még másfél év van hátra az érettségiig) a fiújával suli idő alatt hétközben is együtt akarna aludni?

Figyelt kérdés
A hétvégéken már aludtak együtt. Tudni kell azt is, hogy osztálytársak, tehát iskolában is találkoznak minden nap, illetve, hogy hét közben is lenne lehetőségük tanulástól függően délutáni találkozóra is (sosem volt megtiltva) este 9-es hazaérkezéssel. Én őszinte leszek a hét közbeni együtt alvást nem tartom helyénvalónak. De sajnos az osztályban vannak olyan lányok, akiknek szüleit baromira nem érdekli mit csinál a gyerekük és majdnem bármit megengednek nekik, és persze ez a példa van elénk állítva, hogy xyz bezzeg megteheti. Vélemények?
2016. jan. 6. 06:49
1 2 3 4
 21/35 anonim válasza:
61%

Én anyukámmal ugyanezen mentem keresztül, csak távkapcsolat is volt, így ha másnap reggel suliba kellett mennem akkor hajnalban egy óra vonat. Megegyeztünk, hogy amíg a teljesítményem nem romlik a suliban, és arra koncentrálok, mehetek.

Eredmény? Addig nem érdekelt hányast kapok, magasról tettem a tanulásra. Mivel éreztem hogy tétje van, onnantól kezdve nekiálltam tanulni, plusz korrepetálásra járni hogy még véletlenül se csússzon be rossz jegy. Középiskolába ha akár csak egy hármast kaptam mondjuk az addigi négyesek helyett, nem mehettem. Igyekeztem kijavítani minél előbb, hogy mehessek újra. Jelentkeztem felelni, házidogát írtam, órai munkába pedáloztam.

Amúgy se volt rossz átlagom (összességbe olyan 4,2 év végén elsőbe, a további években fokozatosan javult és ötösre érettségiztem mindenből, amire a párommal készültünk együtt. :))

Hallottam egy mondást: "Aki tiltva nevel, hazudni tanít." És nagyon igaz. Lehet nem holnap és nem a jövő héten, de valamikor ki fog akadni a lányod hogy nagykorú és miért szeretnél dönteni helyette az időbeosztásáról, és igyekszik minél jobban ellökni téged magától. Ne tiltsd! Motiváld, beszélgess vele és kössetek kompromisszumokat.

Még ami eszembejutott: én személy szerint halál lusta vagyok, "mindjárt nekiállok tanulni" típus és sokszor inkább gépezek. Az egyetemen végig a párom motivált hogy tanuljak. Magamtól olyan nehéz nekiállni :D ő meg rögtön rámszól ha telefonozok, elbambulok, stb.

2016. jan. 6. 11:05
 22/35 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ennek semmi köze a tiltáshoz, meg a tanulmányi eredményhez.

Egyszerűen csak nem szeretném, ha egy idegen ember még ott lakna nálunk.

Majd ha meg tudják oldani, akkor költözzenek össze. De hozzánk ne költöztesse be az aktuális pasiját. Mert 5 hónap, azért még nem nagy idő.

2016. jan. 6. 11:12
 23/35 anonim ***** válasza:
24%

Le leszek pontozva...

Kedves kérdező, 10 évvel ezelőtt 25 éves voltam, dolgoztam, barátnőm 19 volt, még suliba járt, a szülei is ilyenek voltak, 9-kor haza kellett érni, én nem alhattam ott, mert suli meg miegyfene... Bírtam ezt 2 hónapot, aztán egyszer délelőtt rávettem, hogy lógjon a suliból és cuccoljuk át az albérletembe... Ezt meg is tettük, aznap este még voltam olyan tisztelettudó, hogy nem ütöttem vissza az ordibáló fenyegetőző apjának, miután végső megsemmisülésében bemosott egyet... Barátnőm 2 hónap mulva szintén még érettségi előtt már terhes volt...

Na most a te mázlid, hogy a lányod barátja az osztályytársa, így nyilván nem tudja megszöktetni a leányzót a zsarnok rezsim alól, de ha szakítanak és véletlen lesz egy idősebb pasija, előfordulhat veletek is... Nincs abban semmi baj, ha néha ott alszik a fiú, úgy talán te is jobban tudsz vigyázni a kislányodra, mintha nem lenne ott, mert elüldözöd a botrányosan gyerekes szabályokkal... És persze ha néha ott alhattam volna, nekem sem biztos, hogy kellene most gyereltartást fizetnem... Mert ha anyukájával jó kapcsolata lett volna és én nem tudtam volna 2 mondattal meggyőzni, hogy nem kell gumi... Akkor terhes se lett volna, és lehet, jogy most ő is diplomás lenne mint én... De nem az hanem egy 29éves egyedülálló anyuka, aki azóta iszik és kábítószerezik is renszeresen én meg éppen próbálom elvenni tőle a gyerekünket.

2016. jan. 6. 12:09
 24/35 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó, szépen tönkretetted ennek a kislánynak az életét. Gratulálok. Remélem nem alszol nyugodtan, a lelkeden szárad egy ember élete.

Kérdező, látod itt az élő példa. A tanulás az első, utána a pasi. Nincs azzal semmi baj ha együtt akarnak aludni, de elég ennyi idős korban a hétvége.

2016. jan. 6. 12:16
 25/35 anonim ***** válasza:
10%
Ismét én vagyok... Most nyílván botrányosan undorító férfi képet festettem magamról... Nem is tagadom, ha így érzi valaki... Olvasgattam a többi hozzászólást, annyit hozzátennék, hogy az, hogy néha ott alszil hét közben is a fiú, nem azt kelenti, hogy beköltözik... Sőt, tehettek róla, hogy kellemetlennek érezze a jelenlétét és utáljon nálatok lenni, így aztán néha néha ott alszik, de nem fog hozzá ragaszkodni... És még mindig jobb, mintha a hátatok mögött kellene mindent csinálniuk... Én ha a lányom akkora lesz és jönnek a pasik, biztosan engedni fogom, hogy itt aludjanak, de nem fognak, mert félni fognak a lányom apukájától... :D
2016. jan. 6. 12:17
 26/35 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem sokkal összetettebb dolog ez annál, minthogy én tettem volna tönkre az életét... Havi 200.000 gyerektartást fizetek, nem én mondtam neki, hogy vodkára meg szintetikus drogokra költse...
2016. jan. 6. 12:19
 27/35 anonim ***** válasza:
55%
De azért abba gondolj bele, hogy miért költi arra a pénzt.
2016. jan. 6. 12:26
 28/35 anonim ***** válasza:
59%
Leírhatom ugyan ezt a sztorit az én szemszögemből is, direk írtam elrettentőre, de leírhatom úgy is, hogy 25 évesen friss diplomával összejöttem egy 19 éves lánnyal, aki már hivatalosan felnőtt, csak szegény bukott kétszer, a szülei meg semmit nem engedtek neki, 19 éves létére 9re haza volt parancsolva mint egy kisgyerek, én meg mivel saját abiban éltem és bőven volt pénzem, mivel már kezdő épületgépészként is mocskosul jól kerestem, és szerelmes voltam, úgyhogy magamhoz költöztettem, terhes lett én dolgoztam ő meg tanult, érettségivután 1 évet kihagyott aztán ment fősulira amit én fizettem volna, mivel nem volt túl okos az állami támogatás szóba sem jöhetett, csakhogy kiderült, hogy már 2 éve, a gyerek ellenére a közös ágyunkba hordja fel a kis haverjait... Így aztán kitettem, bele mentem, hogy a gyerek nála legyen, mert szerintem normál esetben egy gyereknek az anya a legfontosabb... Szóval leírhatom így is a sztorit így máris nem én vagyok a sátán, csak próbáltam szülői szempontból nézni :)
2016. jan. 6. 12:38
 29/35 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem még elég friss kapcsolat, ráadásul napközben is együtt lehetnek, hétvégén is és délutánonként is. Szóval szerintem "felesleges" még hétköznap is együtt aludniuk.

Ráérnek az ennyire rendszeres együttalvással akkor is, amikor már idősebbek lesznek, van lehetőség együtt élni is.

De mivel már 18, úgy gondolom nagyon tiltogatni se kéne. Megkérdezném melyik az a nap, amikor másnapra alig kell tanulni(pl pénteken sok helyen rajz,ének,tesi,osztályfőnöki van halmozva). Előtte levő nap ott aludhatna ha szeretne. De nagyobb dolgozatok előtti napon biztosan nem.

Idővel egy kapcsolatban természetes,hogy csináljuk a dolgunkat,akkor is hogyha ott a párunk..Pl ő a gépen dolgozik és én tanulok addig a mellette levő fotelban..Néha felnézünk kicsit pihenésképp beszélgetünk,vagy váltunk pár puszit. De már évek óta együtt vagyunk, ez normális.

5 hónap kapcsolat után általában az ember mindent háttérbe tesz,hogy a másikkal lehessen minél többet. Ez természetes, csak szerintem így nem lehet tanulni másnapra. Nekem ne mondja már senki, hogy 2 fiatal , friss kapcsolatban tényleg ott ülnek egymás mellett és szorgosan tanulnak.. Pont abban a szakaszban vannak, amikor állandóan csak szexelnének.. Szóval szerintem simán mehet a tanulás rovására, ha minden percben együtt vannak, suli előtti nap. Aztán majd bánkódhat,hogyha nem úgy sikerül az érettségi..addigra a pasi meg lehet sehol nem lesz... Bár én is 17 éves korom óta vagyok együtt a párommal, de ez nagyon ritka..Sok barátnőmnek volt akkoriban pasija, mégis 1-et tudok akik még mindig együtt vannak, felnőttként is.

Szóval mondom, kompromisszumokat kaphatna, könnyű napokon aludjon ott. De amikor másnap felelések,dolgozatok, akkor tessék szépen hazajönni és tanulni. Nem mondom, találkozzanak délután is pár órára,ha akarnak.

Arról nem is beszélve,hogy voltam 11.-es , elég sok füzetet és könyvet kellett vinni magunkkal. Ha mondjuk szerdán suli után megy a pasijához és csütörtök reggel onnan menne suliba, akkor a könyvei /tiszta ruha mind otthon vannak..

2016. jan. 6. 12:42
 30/35 anonim ***** válasza:
75%

A felnőttség nem csak azt jelenti, hogy betöltötte a 18-at.

Ha valóban felnőttként gondolkozna, akkor másra is tekintettel lenne, nem csak saját magára.

Nem állna meg ott a gondolkodása, hogy ő mit akar, hanem felfogná, hogy másnak is vannak szempontjai.

Pl. a szülőknek, akik ledolgozzák a maguk 8 óráját (vagy többet) egy munkahelyen, hazafelé, elintézik a dolgokat, bevásárolnak, postára mennek, stb. Otthon nekiállnak a főzés-mosás-takarítás-teregetés-vasalás satöbbinek, és ESETLEG marhára nem hiányzik ilyenkor a nyakukba egy kanos fiúka, inkább ha van egy szusszanásnyi idejük, szeretnének kényelmesen leülni, fürödni, korán lefeküdni, hogy másnap és harmadnap és negyed és ötödnap újra kezdjék.

A szülők megtették a maguk kedvezményeit a hétvégi ott alvással, és a délutáni pasizgatással. Az, hogy ezek után még hétköznapokra is a nyakukra ültetné a srácot, hihetetlenül pofátlan.

Biztos, hogy nem engedném.

Ez nem a tiltás, és nem a szigorú nevelés kategória. De jelek szerint ennek a lánynak semmi nem elég. Kisujjad nyújtod, a karod kell...

2016. jan. 6. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!